Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Pročistač otpadnih voda u Mostaru trebao bi biti završen do kraja listopada

22.09.2016. 07:56 / Izvor: Akta.ba

Izgradnja glavnog kanalizacijskog kolektora i pročistača otpadnih voda u Mostaru trebala bi biti završena do konca listopada ove godine.

Uz izgradnju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda usporedo se prave kanalizacijski kolektori, koji će u konačnici predstavljati jednu cjelinu.

Glavni je cilj izgradnje sustava obalnih kolektora na području Mostara prikupljanje kanalizacije te njezino odvođenje do uređaja za pročišćavanje otpadnih voda, istaknuto je za tijekom obilaska gradonačelnika Mostara Ljube Bešlića i voditelja Izaslanstva Europske unije u BiH Lars Gunnar Wigemark gradilište u blizini mosta Franje Blaževića u Mostaru na kojem će biti postavljen uređaj za pročišćavanje otpadnih voda.

Vrijednost izgradnje glavnog kanalizacijskog kolektora i pročistača iznosi više od 23 milijuna maraka, a novac je osiguran kroz GEF projekt Svjetske banke, te uz potporu Švedske razvojna agencija SIDA i Europske komisije.

Izvođači radova su tijekom današnjeg obilaska gradilišta obećali kako će uložiti dodatne napore da bi se projekt završio do konca listopada ove godine.

Ovaj projekt kako se navodi, ocijenjen je kao najvažniji projekt u povijesti Mostara u ovoj oblasti i on bi trebao riješiti problem otpadnih voda u gradu.

Zajedno s njima, gradilište su obišli i predstavnici Svjetske banke, PIT tima za provedbu projekta na izgradnji pročistača otpadnih voda u Mostaru, Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, izvođača radova grčke kompanije Actor, agencije SIDA te predstavnici JP za vodno područje sliva Jadranskog mora, priopćeno je iz Gradske uprave Mostara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Vijesti