Osnivanje Microsoft inovacionog centra u Banjoj Luci važan projekat

13.05.2016. 09:04 / Izvor: Akta.ba
Osnivanje Microsoft inovacionog centra u Banjoj Luci važan projekat

Microsoft inovacioni centar u okviru Inovacionog centra Banja Luka bi bio prvi Centar u BiH koji bi kroz podršku inovativnim projektima i mladim start up kompanijama, doprinosio otvaranju novih radnih mjesta i zapošljavanju mladih.

Vlada Republike Srpske usvojila je na 73. sjednici, u Banjaluci, Informaciju o osnivanju Microsoft inovacionog centra u okviru Inovacionog centra Banja Luka.

Kako se navodi u Informaciji, Vlada Republike Srpske je prepoznala važnost ovog projekta za mlade u Republici Srpskoj, kako bi u što kraćem vremenskom periodu stekli vještine i kompetencije u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija koje su im potrebne za uključivanje na tržište rada. Inače, Microsoft inovacioni centri pomažu razvoju lokalnih ekonomija kroz saradnju sa privredom i podsticanje inovativnosti, o čemu najbolje govori podatak da je Microsoft osnovao više od 110 inovacionih centara u 38 zemalja koji su pomogli u kreiranju više od 3200 IT kompanija.

Microsoft inovacioni centar u okviru Inovacionog centra Banja Luka bi bio prvi Microsoft inovacioni centar u Bosni i Hercegovini koji bi kroz podršku inovativnim projektima i mladim start up kompanijama, doprinosio otvaranju novih radnih mjesta i zapošljavanju mladih. Takođe, lociranje MIC-a u ICBL-u je dodatna prednost jer će pomoći postojećim kompanijama koje se nalaze u procesu inkubacije ili predinkubacije da steknu konkurentske prednosti.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti