Pobjednik trećeg Startup Weekenda tim RAFTMANIA

19.10.2015. 16:33 / Izvor: Akta.ba

Drugo mjesto je osvojio tim Syne s idejom proizvodnje visokokvalitetnih sleeve-ova za laptope i online distribuciju proizvoda, a treće mjesto je osvojio tim BOOKLAND. Pobjednici su dobili nagradu u iznosu od 4.000 KM.,

Jučer je završen treći Startup Weekend u Mostaru, u organizaciji INTERA Tehnološkog Parka. Na trodnevnom natjecanju mladi su imali priliku raditi u timu, razvijati poslovnu ideju, naučiti kako prezentirati pred potencijalnim investitorima, te steći neponovljivo iskustvo za nastavak.

Pobjednik trećeg Startup Weekenda je tim RAFTMANIA s idejom online rezerviranja i dijeljenja iskustava o raftingu i rafting lokacijama. Drugo mjesto je osvojio tim Syne s idejom proizvodnje visokokvalitetnih sleeve-ova za laptope i online distribuciju proizvoda, a  treće mjesto je osvojio tim BOOKLAND. Pobjednici su dobili nagradu u iznosu od 4.000 KM.,

Zanimljivost za tim RAFTMANIA jest da su na prva dva Startup Weekenda u Mostaru osvojili oba puta drugo mjesto.

Treći Startup Weekend je i posljednja aktivnost projekta „Dijalog umjetnosti i tehnologija IT_ART“, koji se provodi u sklopu projekta „Dijalog za budućnost“ i implementiraju ga UNDP, UNICEF i UNESCO u partnerstvu s Predsjedništvom Bosne i Hercegovine. Projekt „Dijalog za budućnost” se financira sredstvima Ureda Ujedinjenih naroda za podršku izgradnji mira / Fonda za izgradnju mira (PBF).

Treći Startup Weekend Mostar podržan je i od strane Ministarstva Vanjskih poslova Kraljevine Norveške, danske općine Vejle koja kroz višegodišnju suradnju s Gradom Mostarom potpomaže u razvoju poduzetništva, te poduzeća MojTaxi d.o.o. Mostar.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti