II faza projekta

Općina Centar širi sistem video nadzora na području MZ "Crni vrh-Gorica", objavljen poziv

21.04.2024. 08:37 / Izvor: Akta.ba
Centar

Zainteresovani ponuđači svoje ponude mogu dostavljati do 26. aprila ove godine.

Odsjek za javne nabavke Općine Centar je u ime općinske Službe za lokalno-ekonomski razvoj i mjesnu samoupravu pokrenuo novu proceduru javne nabavke.

Na Javni poziv "Nabavka i ugradnja video nadzora – proširenje video nadzora na području Mjesne zajednice Crni Vrh – Gorica" zainteresovani ponuđači svoje ponude mogu dostavljati do 26. aprila ove godine kada je i planirano javno otvaranje pristiglih ponuda.

Kriterij za dodjelu ugovora je najniža cijena a procijenjena ukupna vrijednost ugovora bez PDV-a iznosi 42700,00 KM.

U prvoj fazi ovog projekta, realizovanog u oktobru prošle godine, kamere za sistem video nadzora postavljene su na stubove javne rasvjete na tri lokacije na području Mjesne zajednice "Crni Vrh – Gorica": u ulicama Tepebašina 12, Odobašina kod broja 10, te u Ulici Crni vrh kod broja 12.

Vrijednost ugrađene opreme iznosi 36.270 KM, a projekat su zajednički finansirali Općina Centar i UNDP. Instalirana oprema je data na korištenje Ministarstvu unutrašnjih poslova KS.

Nabavka opreme za video nadzor je pokrenuta u okviru projekta "Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini", u kojem učestvuje i Općina Centar, a zajednički finansiraju vlade Švicarske i Švedske, a provodi UNDP BiH. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije