O nama


Akta.ba je vodeći poslovni portal u Bosni i Hercegovini koji pruža informacije o aktuelnim privrednim i ekonomskim dešavanjima u regionu jugoistočne Evrope. Osim pregleda najnovijih vijesti i izvještaja iz zemlje i regiona, akta.ba obezbjeđuje i ekonomske analize, izvještaje sa berze, najave novih investicija, pregled najnovijih tendera i pobjednika tendera. 

Poslovni portal akta.ba obezbjeđuje najveći i najažurniji Registar kompanija i institucija sa preko 300.000 pravnih subjekata koji pored osnovnih podataka, nudi i informacije o finansijskim pokazateljima za kompanije iz BiH.

Od osnivanja 2005. godine pa do 01.07.2015. portal je poslovao pod nazivom eKapija.ba i u tom periodu postao je neprikosnoveni informacioni motor modernog poslovanja na području Bosne i Hercegovine, ali i šireg regiona jugoistočne Evrope. Nakon dugogodišnjeg nizanja uspjeha eKapija.ba se odlučila na novo poslovno poglavlje koje sa sobom donijelo i novo ime - Akta.ba.

Koncipiran kao B2B (business to business) daje šansu za razmjenu informacija ključnim kompanijama na tržištu, koji zahvaljujući portalu Akta.ba mogu postati i Vaši poslovni partneri. 

Sistem Akta.ba predstavlja veliku pomoć za male i srednje firme, koje nemaju veliki budžet i izdvojena odjeljenja za praćenje ekonomskih kretanja i događaja u regionu i industriji u kojoj su aktivni. 

Informacije su dostupne korisnicima putem sajta www.akta.ba kao i putem elektronskih newsletter-a stižu na e-mail adresu.

Akta - Vijesti svakog radnog dana stiže na Vašu e-mail adresu na B/H/S jezicima. Newsletter sadrži vijesti, najave događaja, seminare, edukacije, investicije i aktuelna dešavanja na polju businessa u BiH i šire.

Akta - Tenderi sadrže usko-profilisane informacije iz oblasti poslovanja Vaše firme: javne nabavke, javni pozivi - konkursi, tenderi, stečajevi, likvidacije, privatizacija, regulacioni planovi, planovi nabavke, EU i Međunarodni tenderi, skupštine, licitacije, prodaja i potraživanja sa tržišta Bosne i Hercegovine i regiona koji se dostavlja na dnevnoj osnovi.

Akta - Dodjele ugovora sadrže informacije o pobjednicima tendera/javnih nabavki u Bosni i Hercegovini i dostavlja se na dnevnoj osnovi.

Akta - Promo u kojoj naši komercijalni korisnici Promo, Primarnog i Premium paketa imaju mogućnost oglašavanja svojih ponuda i akcija. Budući da je portal Akta.ba koncipiran kao B2B servis koji predstavlja efikasnu platformu za razmjenu informacija među privrednim subjektima, tako da je primarni cilj Akta - Promo oglasnika povezivanje naših klijenata. Akta - Promo distribuira se jednom sedmično.

Uz visoku čitanost o projektima domaće privrede Akta.ba pomiče granice ka poboljšanju društva u kojem djeluje. Brojke i brojne pohvale dokazuju nam da su čitatelji i klijenti prepoznali da je cjelokupan sadržaj portala od velike vrijednosti za njih.

Informacije na portalu prilagođene su perspektivi korisnika Vaših usluga, čime se otvara mogućnost da budete na veoma lahak i jednostavan način primjećeni i kontaktirani putem internet pretraživača. 

Sa novim redizajnom Poslovni portal Akta.ba korisnicima je dodatno obogatio sadržaj, poboljšao korisničke aplikacije i ušao u korak sa trendovima. Cijeli sistem prilagođen je svjetskim standardima, pretrazi prema CPV (common procurement vocabulary) kodovima javnih nabavki u Evropskoj Uniji i korisničkom interfejsu. 

EuroKapija je osnovana 2005. godine prvo kao samostalna djelatnost, kada je internet poslovanje u regionu još bilo u povoju. Nakon širenja poslovanja na region, 2006. osniva se društvo sa ograničenom odgovornošću, sa 100% domaćim bh. kapitalom.


Za svoj rad portal eKapija.ba primio je brojna priznanja :

 • Superbrand za 2009. godinu koju dodjeljuje Superbrands Adriatic,
 • WebAward.me za najbolju web stranicu u kategoriji Mediji,
 • "Najmenadžer BiH 2009" u malom biznisu u jugoistočnoj Evropi za menadžera preduzeća Azru Atagić-Ćatović
 • "Najportal BiH 2009" po ocjeni Nezavisne agencije, Evropskog udruženja menadžera i časopisa Euromenager za okupljanje velikog broja menadžera na web portalu – "eKapija.ba" – najbrže rastući portal u regionu.
 • BestBuy AWARD – kategorija: Poslovni web portal br. 1 – Najbolji omjer cijene i kvaliteta eKapija.ba – 2013/2014
 • EBRD nagrada za najbolji poslovni projekat u 2013.
 • Nagrada LadyBoss – Azra Atagić-Ćatović – 1. mjesto za najuspješniju bh. poduzetnicu u 2013. godini
 • QUDAL - TOP QUality meDAL: eKapija.ba najkvalitetniji poslovni portal u BiH 2014/2015

Za svoj rad portal Akta.ba primio je brojna priznanja :

 • "Stvaratelji za stoljeća" - nagrađivanje najzaslužnijih za razvoj poduzetništva na području Jugoistočne Evrope
 • ICERTIAS - Customers’ Friend – Superior Excellence medal: Akta.ba - Prijatelj kupaca 2019-2020
 • Standard ISO 9001:2015 "Razvoj internet portala i upravljanje bazama podataka" za 2021 i 2022 - .

watermark Akta.ba Superbrand za 2009. godinu
watermark Akta.ba WebAward.me za najbolju web stranicu u kategoriji Mediji
watermark Akta.ba Najmenadžer BiH 2009
watermark Akta.ba EBRD nagrada za najbolji poslovni projekat u 2013.
watermark Akta.ba Nagrada LadyBoss
watermark Akta.ba akta.ba
watermark Akta.ba Team Akta.ba
watermark Akta.ba ISO 9001:2015

Superbrand za 2009. godinu
WebAward.me
Najmenadžer BiH 2009
EBRD nagrada za najbolji poslovni projekat u 2013.
Nagrada LadyBoss
Nagrada Stvaratelji za stoljeća
Team akta.ba
Iso akta.ba

Poslujte bolje!