Pripreme za novu avio liniju Tuzla - Beč: Prvi let 21. decembra

01.12.2015. 15:06 / Izvor: Akta.ba
Pripreme za novu avio liniju Tuzla - Beč: Prvi let 21. decembra

U razgovoru za web portal RTV Tuzlanskog kantona, direktor Međunarodnog aerodroma Tuzla Rifet Karasalihpvić kazao je da nema nikakvih promjena, da prvi let ide kako je to i rečeno 21. ovog mjeseca.

Popunjavaju se lagano kapaciteti za prvi let sa tuzlanskog aerodrodroma - nova avio linija Tuzla - Beč - Tuzla. U razgovoru za web portal RTV Tuzlanskog kantona, direktor Međunarodnog aerodroma Tuzla Rifet Karasalihović kazao je da nema nikakvih promjena, da prvi let ide kako je to i rečeno 21. ovog mjeseca i da vlada veliko interesovanje za novu avio liniju.

"Istovremeno sve linije koje reliziramo u saradnji sa kompanijom Wizz air odvijaju se po planu i tu nema nikakvih problema. Očekujemo da ćemo do kraja ovog mjeseca završiti i potrebnu proceduru te tako pistu tuzlanske zračne luke učiniti dostupnom i za kargo prijevoz, što će na svojevstan način zaokružiti i više nego uspješnu godinu za tuzlanski aerodrom", kazao je direktor Karasalihović.

Uporedo sa ovim aktivnostima rješavaju se i imovinsko - pravni problemi, kako bi se početkom proljeća moglo pristupiti i realiziranju još jednog važnog segmenta za tuzlanski aerodrom a to je izgradnja pristupnih svjetala za nesmetani noćni saobraćaj i sigurno slijetanje i poletanje aviona za vrijeme loših vremenskih uvjeta.

 RTV Tuzlanskog kantona

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti