Problematično provođenje ispitivanja eko testa

15.03.2017. 08:20 / Izvor: Akta.ba
Problematično provođenje ispitivanja eko testa

Za Ministarstvo komunikacija i prometa BiH svaki nepotrebni finansijski nameti građanima Bosne i Hercegovine nisu prihvatljivi.

Na poziv ministra komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Ismira Juska, jučer je održan sastanak sa federalnim ministrom prometa i komunikacija Denisom Lasićem.

Tema sastanka, između ostalog, odnosila se i na problematiku provođenja ispitivanja eko testa na području FBiH.

Razmatrajući nastalu problematiku, konstatirana je neusklađenost pojedinih zakonskih i podzakonskih odredaba koje propisuju predmetnu oblast, kao i potreba usklađivanja iste u što kraćem periodu.

U tom kontekstu, a uzimajući u obzir i činjenicu stupanja na snagu Izmjena i dopuna Zakona o osnovama sigurnosti prometa na cestama u Bosni i Hercegovini sredinom februara tekuće godine, i obavezu usklađivanja i donošenja podzakonskih akata proisteklih iz navedenog Zakona, ministar Jusko će formirati radnu grupu, koja će u što kraćem roku usaglasiti i dostaviti Prijedlg pravilnika o tehničkim pregledima, kao i jedinstovenog cjenovnika koji se odnosi na provođenje poslova tehničkog pregleda.

Radna grupa bit će formirana od predstavnika Ministarstva komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine, kao i nadležnih entitetskih institucija i Brčko distrikta.

Početkom naredne sedmice planiran je sastanak ministra Ismira Juske sa resornim entitetskim ministrima na kojem će, pored ostalog, biti razgovora i o predmetnoj problematici.

Za Ministarstvo komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine svaki nepotrebni finansijski nameti građanima Bosne i Hercegovine nisu prihvatljivi, navodi se u saopštenju Ministarstva komunikacija i prometa BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti