Akta.ba je vodeći poslovni portal u Bosni i Hercegovini koji pruža informacije o aktuelnim privrednim i ekonomskim dešavanjima u regionu jugoistočne Evrope. Osim pregleda najnovijih vijesti i izvještaja iz zemlje i regiona, akta.ba obezbjeđuje i ekonomske analize, izvještaje sa berze, najave novih investicija, pregled najnovijih tendera i pobjednika tendera. 

Poslovni portal akta.ba obezbjeđuje najveći i najažurniji Registar kompanija i institucija sa preko 300.000 pravnih subjekata koji pored osnovnih podataka, nudi i informacije o finansijskim pokazateljima za kompanije iz BiH.

Od osnivanja 2005. godine pa do 01.07.2015. portal je poslovao pod nazivom eKapija.ba i u tom periodu postao je neprikosnoveni informacioni motor modernog poslovanja na području Bosne i Hercegovine, ali i šireg regiona jugoistočne Evrope. Nakon dugogodišnjeg nizanja uspjeha eKapija.ba se odlučila na novo poslovno poglavlje koje sa sobom donijelo i novo ime - Akta.ba.

Koncipiran kao B2B (business to business) daje šansu za razmjenu informacija ključnim kompanijama na tržištu, koji zahvaljujući portalu Akta.ba mogu postati i Vaši poslovni partneri. 

Sistem Akta.ba predstavlja veliku pomoć za male i srednje firme, koje nemaju veliki budžet i izdvojena odjeljenja za praćenje ekonomskih kretanja i događaja u regionu i industriji u kojoj su aktivni. 

Informacije su dostupne korisnicima putem sajta www.akta.ba kao i putem elektronskih newsletter-a "Akta - Vijesti" i "Akta - Tenderi" - koji čitaocima stižu na e-mail adresu. Akta - Tenderi prilagođena je specifičnim zahtjevima svakog korisnika i sadrži informacije koje su izdvojene kao bitne za njegovo poslovanje. 

Osim dnevnog, Akta.ba proizvodi i distribuira sedmični newsletter "Akta - Promo", u kojem komercijalni korisnici portala imaju mogućnost besplatnog oglašavanja svojih ponuda i akcija. Primarni cilj sedmičnog oglasnika je svakako povezivanje privrednih subjekata. Zato je promocija na portalu Akta.ba idealna prilika za ostvarenje novih uspješnih kontakata. 

Uz visoku čitanost o projektima domaće privrede Akta.ba pomiče granice ka poboljšanju društva u kojem djeluje. Brojke i brojne pohvale dokazuju nam da su čitatelji i klijenti prepoznali da je cjelokupan sadržaj portala od velike vrijednosti za njih. 

Informacije na portalu prilagođene su perspektivi korisnika Vaših usluga, čime se otvara mogućnost da budete na veoma lak i jednostavan način primjećeni i kontaktirani putem internet pretraživača. 

Sa novim redizajnom Poslovni portal Akta.ba korisnicima je dodatno obogatio sadržaj, poboljšao korisničke aplikacije i ušao u korak sa trendovima. Cijeli sistem prilagođen je svjetskim standardima, pretrazi prema CPV (common procurement vocabulary) kodovima javnih nabavki u Evropskoj Uniji i korisničkom interfejsu. 

Za svoj rad portal eKapija.ba primio je brojna priznanja :

  • Superbrand za 2009. godinu koju dodjeljuje Superbrands Adriatic,
  • WebAward.me za najbolju web stranicu u kategoriji Mediji,
  • "Najmenadžer BiH 2009" u malom biznisu u jugoistočnoj Evropi za menadžera preduzeća Azru Atagić-Ćatović
  • "Najportal BiH 2009" po ocjeni Nezavisne agencije, Evropskog udruženja menadžera i časopisa Euromenager za okupljanje velikog broja menadžera na web portalu – "eKapija.ba" – najbrže rastući portal u regionu.
  • BestBuy AWARD – kategorija: Poslovni web portal br. 1 – Najbolji omjer cijene i kvaliteta eKapija.ba – 2013/2014
  • EBRD nagrada za najbolji poslovni projekat u 2013.
  • Nagrada LadyBoss – Azra Atagić-Ćatović – 1. mjesto za najuspješniju bh. poduzetnicu u 2013. godini
  • QUDAL - TOP QUality meDAL: eKapija.ba najkvalitetniji poslovni portal u BiH 2014/2015
supebrandsEkapija.ba webawardEkapija.ba najmanagerEkapija.ba najportalEkapija.ba ladyBoss
supebrand.ba bestBuy.ba quadlaEkapija.ba

euroKapija je osnovana 2005. godine prvo kao samostalna djelatnost, kada je internet poslovanje u regionu još bilo u povoju. Nakon širenja poslovanja na region, 2006. osniva se društvo sa ograničenom odgovornošću, sa 100% domaćim bh. kapitalom.

Poslujte bolje!

 

akta.ba