Baza podataka Dodjele ugovora sadrži informacije o firmama koje pobjeđuju na javnim nabavkama i pozivima

DODJELE UGOVORA vam odgovaraju na pitanje: “Ko je pobjeđivao na tenderima i po kojim cijenama?”

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 18.08.2018. 10:58

Izgradnja studentsko - đačkog doma Srbija u Vlasenici - prva etapa

Izvor: Akta.ba, 15.08.2018.

Na osnovu člana 70. stav (1) i (3) Zakona o javnim iabavkama Bosne i Hercegovnne („Službeni glasnik Bosne i Hercegovine", broj 39/14), člana 82. stav (3) Zakona o lokalnoj samoupravi ("Službeni glasnik Reiublike Srpske". broj 97/16) i člana 97. Statuta opštine Vlasenica („Službenn glasnik opštine Vlasenica", broj 9 17) na prijedlog Komisije za nabavke (u daljem tekstu: Komisija) imenovane Rješenjem načelnika opštine broj: 02/1-404-23/18 od 6.7.2018. godine, u postupku javne nabavke putem otvorenog postupka za nabavku radova izgradnja studentsko-đačkog doma „SRBIJA" u Vlasenici prva etapa, načelnik opštine Vlasenica donno je

 

ODLUKU

O IZBORU NAJPOVOLjNIJEG PONUĐAČA

I             

U provedenom postupku javne nabavke pugem otvorenog postupka za nabavku radova izgradnja studentsko-đačkog doma „SRBIJA" u Vlasenici - prva etapa, dodjeljuje se ugovor grupi ponuđača „ZVORNIKPUTEVI" a.d. Zvornnk i „KESO-PROMET" d.o.o. Zvornik, lider Igrupe „ZVORNIKPUTEVI" a.d. Zvornik čija ukupna ponuđena cijena iznosi 1.347.034,92 KM (slovima: jedanmiliotristotinečetrdesetsedamhiljadatridesetčetiri i 92/100 konvertibilnih maraka) sa uračunatim porezom na dodatu vrijednost.

II            

U skladu sa članom 62. stav (2) Zakona o javnim nabavkama Bosne i Hercegovine - u daljem tekstu: Zakon i gačkom 32.2 tenderske dokumentacije grupa ponuđača iz tačke I kojoj je dodjeljen ugovor je uz svoju ponudu dostavila original pravnog akta o udruživanju čime se oslobađa obaveze naknadnog dostavljanja.

III           

Grupa ponuđača iz tačke I kojoj je dodjeljen ugovor je uz svoju ponudu dostavila ovjerene kopije traženih dokaza iz tačke 12.4 i 14.2 kao i traženi dokument o ispunjavanju uslova za zaključenje ugovora utvrđen u tački 29. tenderske dokumentacije, čime se oslobađa obaveze naknadnog dostavljanja originala ili ovjerenih kopija navedenih dokaza.

IV          

U roku od 15 dana od dana prijema ove odluke odabranoj grupi ponuđača iz tačke I ove odluke dostaviće se prijedlog ugovora.

V            

Ova odluka stupa na snagu danom donošenja i objaviće se na internet stranici Opšgine Vlasenica, istovremeno sa upućivanjem ponuđačima koji su učestvovali u postupku javne nabavke, u skladu sa članom 70. stav (6) Zakona.

 

Obrazloženje

Na osnovu Odluke o pokretanju postupka za nabavku radova na izgradnji studentsko-đačkog doma „SRBIJA" u Vlasenici - prva etapa, broj: 02/1-404-23/18 od 6.7.2018. godine, pokrenut je postupak javne nabavke putem otvorenog postupka, prema kriterijumu dodjele ugovora - ekonomski najpovoljnija ponuda (cijena 70% i rok izvođenja radova 30%). Obavještenje o nabavci broj 800-1-3-6-3-9/18 je obavljeno dana 20.7.2018. godine na portalu javnih nabavki i 27.7.2018. godine u „Službenom glasniku Bosne i Hercegovine", broj 52/18.

Do krajnjeg roka za dostavu ponuda 13.8.2018. godine do 12:30 časova blagovremeno su stigle 2 (dvije) ponude. Na javnom otvaranju ponuda 13.8.2018. godine u 13:00 časova saopštene su sljedeće informacije:

1. Ponuđač „ASTRA PLAN" d.o.o. Brčko, sa ukupnom ponuđenom cijenom u iznosu 1.248.545,00 KM bez poreza na dodatu vrijednost, nema popusta, rok izvođenja radova 200 kalendarskih dana;

2. Grupa ponuđača „ZVORNIKPUTEVI" a.d. Zvornik i „KESO-PROMET' d.o.o. Zvornik, lider grupe „ZVORNIKPUTEVI" a.d. Zvornik, sa ukupnom ponuđenom cijenom u iznosu 1.151.311,90 KM bez poreza na dodatu vrijednost, nema popusta. rok izvođenja radova 200 kapendarskih dana.

Rezultati postupka javnog otvaranja ionuda su uneseni u Zapisnik o otvaranju ionuda čije dostavljanje ponuđačima koji su učestvovali u postupku nabavke je izvršeno u skpadu sa članom 63. stav (6) Zakona o javnim nabavkama Bosne i Hercsgovine - u daljem tekstu Zakon.

Nakon javnog otvaranja ponuda Komisija je pristupila provjeri kvalifikacija ponuđača i opjeni ponuda u skladu sa članom 65. stav (1) Zakona.

 

Nakon pojedinačnog razmatranja ponuda odnosno ocjene kvalifikacija ponuđača, Komisija je konstatovala:

1. Odbacuje se ponuda ponuđača „ASTRA PLAN" d.o.o. Brčko jer ne ispunjava uslove za kvalifikaciju u skladu sa članom 68. stav (1) Zakona. Razlog za odbacivanje ponude ponuđača „ASTRA PLAN" d.o.o. Brčko je nedostavljanje i nepotpuno dosgavljanje sljedećih dokaza:

- Ponuđač nije dosgavio ovjerenu od sgrane nadležnog organa (organ uprave ili notar) Izjavu o ispunjavanju uslova iz člana 47. Zakona u skladu sa tačkom 14.2 tenderske dokumentacije,

- Ponuđač nije dostavio ovjerenu kopiju potvrde o registraciji (JIB za ponuđače iz BiH) u skladu sa tačkom 13.3 i 13.4 tenderske dokumentacije.

- Ponuđač nije ispunio uslov definisan u tački 14.1 pod a) odnosno u 2017. godini nije ostvario pri.čod od redovnog poslovanja minimalno u iznosu od procijenjene vrijednosti nabavke;

- Ponuđač nije dostavio kopiju/e potvrde/a od poslovnih banaka u kojima ima otvorene poslovne račune da nije bilo blokade u poslednjih godinu dana u skladu sa tačkom 14.2 tenderske dokumentacije odnosno uslovom utvrđenim u tački 14.1 pod v) tenderske dokumengacije;

- Ponuđač u skladu sa uslovom iz gačke 15.1 pod b) nije dostavio potpune dokaze o posjedovanju opreme za izvršenje predmeta ugovora odnosno evidencija stalnih sredstava ne sadrži opremu koja je tražena. ugovori o zakupu opreme ne sadrže tačan naziv opreme koja se iznajmljuje, sa dokazima najmodavca iz liste osnovnih sredstava da raspolaže osnovnim sredstvima koji su predmet najma niti su dosgavljene kopije saobraćajnih dozvola za vozila i upotrebne dozvole za traženu opremu za koju je obavezna saobraćajna ili upotrebna dozvola;

- Ponuđač nije dostavio dokaz o ispunjavanju uslova za primjenu preferencijalnog tretmana domaćeg u skladu sa tačkom 34.3 pod 2) tenderske dokumentacije odnosno nije dostavio spisak zaposlenih ovjeren od strane nadležne institucije.

2. Prihvata se ponuda grupe ponuđača „ZVORNIKPUTEVI" a.d. Zvornik i „KESO- PROMET" d.o.o. Zvornik, lider grupe „ZVORNIKPUTEVI" a.d. Zvornik jer zadovoljava uslove za kvalifikaciju (lična, profesionalna, ekonomska i tehnička sposobnost) u skladu sa članovima 45. do 51. Zakona i tačkom 12. do 15. tenderske dokumentacije.

U skladu sa tačkom 30. tenderske dokumentacije nakon prijema, otvaranja i analize ponuda planirano je provođenje e-aukcije u skladu sa Pravilnikom o uslovima i načinu korištenja e-aukcije („Službeni glasnik Bosne i Hercegovine" broj 66/16). Uvažavajući činjenicu da je komisija nakon pojedinačnog razmatranja kvalifikacija ponuđača utvrdila da je prihvatljiva jedna ponuda, e- aukcija se ne može zakazati. 

Uvažavajući naprijed iavedeie činjenice, konačna rang-lista ponuđača irimjenom kriterija za dodjelu ugovora ekonomski najpovoljnija ponuda (cijena 70% i rok izvođenja radova 30%) je:

1. Grupa ponuđača „ZVORNIKPUTEVI" a.d. Zvornik i „KESO-PROMET" d.o.o. Zvornik, lider grupe „ZVORNIKPUTEVI" a.d. Zvornik sa ukupnom ponuđenom cijenom u iznosu 1.347.034,92 KM sa uračunatim porezom na dodatu vrijednost i rokom za izvođenje radova 200 kalendarskih dana.

Uvažavajući naprijed navedene činjenice Komisija je dala prijedlog da se ugovor dodijeli grupi ponuđača „ZVORNIKPUTEVI" a.d. Zvornik i „KESO-PROMET" d.o.o. Zvornik, lider grupe „ZVORNIKPUTEVI" a.d. Zvornik sa ukupnom ponuđenom cijenom u iznosu od 1.347.034,92 KM sa uračunatim porezom na dodatu vrijednost i rokom za izvođenje radova 200 kalendarskih dana.

Informacije o pregledu i ocjeni ponuda su unesene u Zapisnik o pregledu i ocjeni ponuda u skladu sa članom 65. stav (2) i isti će u skladu sa članom 71. stav (2) Zakona biti dostavljen uz Odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđača.

U postupku ocjene provedenog postupka Komisija je u svemu pravilno postupila, preporuka za izbor najpovoljnijeg ponuđača data je u skladu sa Zakonom, podzakonskim aktima i tenderskom dokumentacijom, te nije bilo nepravilnosgi i propusta u radu, koji bi eventualno bili osnov za neprihvatanje preporuke Komisije.

Na temelju naprijed navedenog. a u skladu sa članom 64. stav (1) tačka b) Zakona, odlučeno je kao u izreci.

 

Uputstvo o pravnom lijeku

Protiv ove odluke se može izjaviti žalba ugovornom organu u pisanoj formi, u roku od 10 (deset) dana od dana prijema odluke o izboru. 11ačin izjavljivanja žalbe je definisan u članu 99. Zakona.

 

 Broj: 02/1-404-23/18

Datum: 15. avgust 2018. godine

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: