Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 31.12.2019. 11:28

Javna ponuda za preuzimanje akcionarima emitenta Bemind a.d. Banja Luka

Izvor: EuroBlic, 31.12.2019.

U skladu sa članom 4. stav 1) i 4) Zakona o preuzimanju akcionarskih društava ("Službeni glasnik Republike Srpske", broj 65/08, 92/09 i 59/13), Romeo Valjevac, Krajiška 3, 78000 Banja Luka, BiH, u daljem tekstu Ponudilac, posredstvom punomoćnika objavljuje

 

JAVNU PONUDU ZA PREUZIMANJE

 

akcionarima emitenta "Bemind" a.d. Banja Luka, Karađorđeva 2, 78000 Banja Luka, Bosna i Hercegovina, a kako slijedi:

 

1. Romeo Valjevac na dan objave ovog obavještenja vlasnik je 649.301 akcija emitenta "Bemind" a.d. Banja " Luka, koje su redovne (obične), pojedinačne nominalne vrijednosti 1,00 KM, što predstavlja 649.301 glasova u skupštini emitenta ili 36,854473% od ukupnog broja glasova.

Ponudilac u postupku preuzimanja djeluje zajednički sa licem Justina Valjevac, Krajiška 3, 78000 Banja Luka, BiH. Justina Valjevac na dan objave ovog obavještenja vlasnik je 535.694 akcije emitenta "Bemind" a.d. Banja Luka, koje su redovne (obične), pojedinačne nominalne vrijednosti 1,00 KM, što predstavlja 535.694 glasova u skupštini emitenta ili 30,406114% od ukupnog broja glasova.

2. Osnovni kapital emitenta iznosi 1.761.797,00 KM, podijeljen je na 1.761.797 redovnih (običnih) akcija klase "A" nominalne vrijednosti 1,00 KM.

3. Ova ponuda daje se svim akcionarima Akcionarskog društva "Bemind" a.d. Banja Luka koji su vlasnici akcija koje daju pravo glasa u Skupštini Društva.

Ponudilac se obavezuje da će kupiti svaku akciju koja daje pravo glasa u Skupštini Društva, pod propisanim uslovima i uslovima utvrđenim u ovoj ponudi.

4. Za svaku akciju koja je predmet ove ponude Ponudilac se obavezuje da će platiti iznos od 0,584 KM. Ta cijena je utvrđena u skladu sa članom 15. Zakona o preuzimanju akcionarskih društava i predstavlja knjigovodstvenu vrijednost akcije. Prosječnu ponderisanu cijenu akcija na berzi u posljednjih šest mjeseci prije nastanka obaveze za preuzimanje nije moguće izračunati jer nije ispunjen kriterijum likvidnosti.

5. Ponudilac se obavezuje da će platiti cijenu navedenu u ovoj ponudi za sve deponovane akcije u roku od 10 (deset) dana od dana isteka roka važenja ove ponude.

Novčana sredstva za plaćanje akcija iz ponude obezbijeđena su na namjenskom računu otvorenom kod Nove banke a.d. Banja Luka. Plaćanje će se izvršiti preko navedene banke, prenosom novčanih sredstava sa računa namjenskog depozita Ponudioca, na račun ili štedne knjižice akcionara koji su deponovali akcije.

6. Lice koje djeluje zajednički je, u skladu sa potpisanim Sporazumom o raspodjeli deponovanih akcija, saglasno da se u postupku preuzimanja sve deponovane akcije prenesu i pripadnu Ponudiocu.

7. Depozitar je Centralni registar hartija od vrijednosti a.d. Banja Luka, Ul. Sime Solaje br. 1, 78000 Banja Luka.

8. Rok važenja ove ponude za preuzimanje je 30 (trideset) dana od dana njenog objavljivanja u dnevnim novinama „Euro Blic".

9. Berzanski posrednik Ponudioca je Brokersko-dilersko društvo „Eurobroker" a.d Banja Luka, sa sjedištem u Ul. Kralja Alfonsa XIII 26, 78000 Banja Luka, Republika Srpska, BiH.

10. Akcionar koji želi da prihvati ovu ponudu dužan je da akcije koje su predmet ove ponude deponuje kod depozitara, do isteka roka važenja ponude. Svoje akcije s pravom glasa akcionar deponuje isključivo tako da berzanskom posredniku daje potpisan Nalog za prihvatanje ove ponude. Nalog za prihvatanje ponude se preuzima i potpisuje kod berzanskog posrednika.

Akcionar ne može raspolagati akcijama koje je deponovao radi prihvatanja ponude. Istekom roka važenja ove ponude smatra se da je akcionar koji je deponovao akcije prihvatio ovu ponudu. Akcionar može povući deponovane akcije tako da berzanskom posredniku da potpisan nalog za otkazivanje ove ponude koji sadrži iste podatke kao i nalog za prihvatanje ponude. Akcionar može povući deponovane akcije u slučaju objavljivanja konkurentske ponude za preuzimanje ili ako Ponudilac ne plati akcije u roku za plaćanje navedenom u ovoj ponudi. Povlačenje deponovanih akcija smatraće se odustankom akcionara od prihvatanja ove ponude. Akcionar se ne može odreći prava na povlačenje deponovanih akcija pod uslovima propisanim Zakonom.

11. Ciljevi Ponudioca i njegove namjere u vezi sa emitentom u slučaju uspjeha javne ponude su: Ponudilac namjerava, zadržati postojeću djelatnost te ukoliko za to budu ispunjeni uslovi, unaprijediti poslovanje Društva kako organizaciono tako i funkcionalno. Ponudilac će nastojati obezbjediti kontinuiran rast i razvoj sveukupnog poslovanja, te poboljšati finansijski rezultat poslovanja. Ponudilac nema namjeru mijenjati sjedište Društva, zadržaće postojeći broj zaposlenih te će ga uvećavati u zavisnosti od povećanja obima posla.

12. Ponudilac neće kupiti akcije s pravom glasa na kojima je zasnovan teret (založno pravo, pravo plodouživanja, zabrana raspolaganja i drugi tereti).

13. Ponudilac snosi sve troškove koji proiziđu iz ove ponude, bez obzira na konačne rezultate preuzimanja, izuzev troškova prihvatanja ponude koje snosi akcionar koji prihvata ponudu.

- Za sve dodatne informacije i objašnjenja o javnoj ponudi i načinu deponovanja akcija radi prihvatanja ponude i načinu isplate ponuđene cijene, obratite se Brokersko-dilerskom društvu „EUROBROKER" a.d. Banja Luka na telefon 051 230 820 fax 051 230 836, e-mail: office@eurobroker.ba

 

Romeo Valjevac

zastupan po

„EUROBROKER" a.d. Banja Luka

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: