Javna rasprava o ocjeni Studije o Procjeni uticaja na okoliš u postupku izdavanja okolinske dozvole za investitora Bingo d.o.o Tuzla - Farma za tov brojlera na lokalitetu Vukovije, općina Kalesija

Datum objave: 29.08.2019. 08:06 / Izvor: Dnevni Avaz, 29.08.2019.

Javna rasprava - BINGO d.o.o. TUZLA –

Farma za tov brojlera na lokalitetu Vukovije, općina Kalesija

 

Federalno ministarstvo okoliša i turizma Sarajevo, poziva stanovnike, općine Kalesije, MZ Vukovije, kao i sve zainteresirane subjekte i nevladine organizacije da uzmu učešće u

 

JAVNOJ RASPRAVI

o ocjeni Studije o Procjeni uticaja na okoliš u postupku izdavanja okolinske dozvole za investitora Bingo d.o.o Tuzla - Farma za tov brojlera na lokalitetu Vukovije, općina Kalesija.

 

Javna rasprava će se održati u prostoru osnovne škole Vukovije Donje, dana 16.09.2019. godine sa početkom u 13.00 sati.

 

Dnevni red:

1. Prezentacija zakonskog osnova u postupku izdavanja okolinske dozvole (predstavnik Federalnog ministarstva okoliša i turizma).

2. Prezentacija Studije o procjeni uticaja na okoliš (predstavnik investitora i konsultant - Rudarski institut d.d. Tuzla).

3. Pitanja, diskusija, odgovori i objašnjenja.

Dokumentacija za izdavanje okolinske dozvole dostupna je na uvid u prostorijama Federalnog ministarstva okoliša i turizma - Sektor za okolinske dozvole, ul. H. Čemerlića 2, 71 000 Sarajevo, kao i na web stranici ministarstva www.fmoit.gov.ba . link okolinske dozvole/javne rasprave.

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: