Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 09.06.2020. 08:05

Javna rasprava o ocjeni Studije o Procjeni uticaja na okoliš u postupku izdavanja okolišne dozvole za investitora Bingo d.o.o Tuzla - inkubatorska stanica za proizvodnju jednodnevnih pilića na lokalitetu MZ Tojšići, općina Kalesija

Izvor: Dnevni Avaz, 09.06.2020.

Javna rasprava - BINGO d.o.o. TUZLA -inkubatorska stanica 

za proizvodnju jednodnevnih pilića

kapaciteta 8 miliona jajnlh mjesta, na lokalitetu MZ Tojšići,

općina Kalesija

 

Federalno ministarstvo okoliša i turizma Sarajevo, poziva stanovnike, općine Kalesije, MZ Tojšići, kao i sve zainteresirane subjekte i nevladine organizacije da uzmu učešće u

 

JAVNOJ RASPRAVI

o ocjeni Studije o Procjeni uticaja na okoliš u postupku izdavanja okolišne dozvole za investitora Bingo d.o.o Tuzla - inkubatorska stanica za proizvodnju jednodnevnih pilića na lokalitetu MZ Tojšići, općina Kalesija.

Javna rasprava će se održati (na predmetnoj lokaciji) u prostoru zgrade proizvodne hale - bivša „REMONTMONTAŽA,, d.d. Tuzla koja se nalazi u Tojšićima, općina Kalesija dana 25.06.2020. godine sa početkom u 12.00 sati.

 

Dnevni red:

1.Prezentacija zakonskog osnova u postupku izdavanja okolišne dozvole (predstavnik Federalnog ministarstva okoliša i turizma).

2.Prezentacija Studije o procjeni uticaja na okoliš (predstavnik investitora i konsultant - Rudarski institut d.d. Tuzla).

3.Pitanja, diskusija, odgovori i objašnjenja.

Dokumentacija za izdavanje okolišne dozvole dostupna je na uvid u prostorijama Federalnog ministarstva okoliša i turizma - Sektor za okolišne dozvole, ul. H. Čemerlića 2, 71 000 Sarajevo, kao i na web stranici ministarstva www.fmoit.gov.ba , Link okolišne dozvole/javne rasprave.

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: