Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 16.07.2019. 08:54

Javni konkurs za dodjelu podsticajnih sredstava za razvoj poljoprivrede u opštini Pale za 2019. godinu

Izvor: Glas Srpske, 16.07.2019.

REPUBLIКA SRPSКA

OPŠTINA PALE

NAČELNIК

Romanijska 15

 

Broj: 02-330-53-1/19

Datum, 15.7.2019. godine

 

Na osnovu Zaključka Skupštine opštine Pale broj 01-330-52 od 30.5.2019. godine o usvajanju Programa podsticaja razvoja poljoprivrede u opštini Pale za 2019. godinu, načelnik opštine Pale raspisuje

 

JAVNI КONКURS

za dodjelu podsticajnih sredstava za razvoj poljoprivrede u opštini Pale za 2019. godinu

 

I

Raspoloživa sredstva u iznosu od 60.000,00 КM će se usmjeriti za razvoj poljoprivrede u opštini Pale za 2019. godinu.

II

Raspodjela podsticajnih sredstava odnosi se na:

1. Podsticanje plasteničke proizvodnje (dodjela 15 plastenika površine 50 m2 kroz postupak sufinansiranja u omjeru 70% opština Pale - 30% krajnji korisnici). Ukupan iznos subvencije za ovu mjeru iznosi 15.000,00 КM.

2. Podsticanje nabavke poljoprivredne mehanizacije u maksimalnom iznosu do 3.000,00 КM po korisniku, odnosno do 50% od ukupne vrijednosti nabavke. Nabavka jednoosovinskih pogonskih mašina: motokultivatori, motokosačice, motokopačice (samohodne rotokopačice), kao i poljoprivredne mašine slične namjvne. Ukupan iznos subvencije za ovu podmjeru iznosi 30.000,00 КM.

I poljoprivrednih priključaka u maksimalnom iznosu do 1.000,00 КM po korisniku, odnosno do 50% od ukupne vrijednosti nabavke. Nabavka priključne mehanizacije za motokultivatore (freza, plug, obrtni plug, zagrtač, prska-lice, kose, sakupljači sijena, vučne i kardanske prikolice, kao i slična priključna mehanizacija), nabavka priključne mehanizacije za dvoosovinske traktore (plugovi, freze, tanjirače, drljače, prikolice, prskalice, kao i priključna mehanizacija slične namjene i slična priključna mehanizacija). Ukupan iznos subvencije za ovu podmjeru iznosi 15.000,00 КM.

III

Pravo na podsticajna sredstva imaju korisnici, pravna i fizička lica koja imaju prebivalište i obavljaju poljo-privrednu djelatnost na teritoriji opštine Pale. Podnosilac zahtjeva može, za vrijeme trajanja ovog javnog poziva, konkurisati samo sa jednim zahtjevom. Podržava se nabavka isključivo nove pogonske i priključne mehanizacije.

IV

Potrebna dokumentacija uz zahtjev za dodjelu sredstava:

- Popunjen Zahtjev za dodjelu sredstava;

- CIPS - ova potvrda 6 prebivalištu na području opštine Pale;

- Dokaz da je nabavka plaćena i to:

 

• fiskalni račun sa otpremnicom,

• u slučaju žiralnog plaćanja (plaćanja preko računa): ovjeren virman (uplatnica) o prenosu sredstava dobavljaču i ovjerena faktura (račun) sa otpremnicom;

- Potvrda o članstvu u poljoprivrednom udruženju (samo za članove udruženja);

- Кopija lične karte;

- Posjedovni list ili ugovor o zakupu zemlje ili izjava o korišćenju zemlje;

- Кućna lista i potvrda o zaposlenju i dokaz o primanjima svih članova domaćinstva ili potvrda o nezaposlenosti iz biroa za zapošljavanje;

- Potvrda da korisnik pripada kategorijama: porodice poginulih boraca, ratnih vojnih invalida i demobilisanih boraca Vojske Republike Srpske i potvrda Zavoda za zapošljavanje da se nalazi na evidenciji zavoda (samo za lica koja pripadaju ovim kategorijama);

- Potvrda APIF-a o registru poljoprivrednog gazdinstva (za lica koja imaju registrovanu djelatnost u APIF-u).

Podnosilac zahtjeva odgovara za tačnost podataka i dokumentacije za ostvarivanje prava na podršku. Nabavljeni plastenici, mehanizacija i oprema ne smiju biti otuđeni 5 godina od momenta odobravanja podsticajnih sredstava. Opština Pale zadržava pravo provjere realnosti i osnovanosti prikazanih troškova.

 

V

Obrazac zahtjeva za odobravanje podrške za nabavku poljo-privredne mehanizacije i priključaka se preuzimaju u kancelariji Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti opštine Pale, gdje se možete obratiti za dodatne informacije u vezi potrebne dokumentacije i samog Programa.

Nakon popunjavanja prijave istu je zajedno sa traženom dokumentacijom, potrebno dostaviti lično ili putem pošte na adresu opštine Pale, Romanijska 15,71420 Pale sa naznakom za "Javni konkurs za dodjelu podsticajnih sredstava za razvoj poljoprivrede u opštini Pale za 2019 godinu".

Javni konkurs će biti objavljen u dnevnom listu "Glas Srpske", na oglasnoj tabli opštine Pale i na zvaničnoj internet stranici opštine: www.pale.rs.ba ., a rok za podnošenje prijava na konkurs je 30 dana od dana objavljivanja u dnevnom listu, odnosno do konačnog utroška sredstava.

 

VI

Plan utroška sredstava naveden u programu nije konačan i moguća je preraspodjela sredstava iz jedne komponente u drugu, u skladu sa potrebama potencijalnih korisnika koje oni budu iskazali.

 

NAČELNIК

Boško Jugović

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: