Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 16.07.2019. 09:02

Javni konkurs za dodjelu podsticajnih sredstava za razvoj preduzetništva u opštini Pale za 2019. godinu

Izvor: Glas Srpske, 16.07.2019.

REPUBLIКA SRPSКA

OPŠTINA PALE

NAČELNIК

Romanijska 15

 

Broj: 02-30-2-1/19

Datum, 15.7.2019. godine

 

Na osnovu Zaključka Skupštine opštine Pale broj 01-30/1 od 30.5.2019. godine o usvajanju Programa pod-sticaja razvoja preduzetništva u opštini Pale za 2019. godinu, načelnik opštine Pale raspisuje

 

JAVNI КONКURS

za dodjelu podsticajnih sredstava za razvoj preduzetništva u opštini Pale za 2019. godinu

 

I

Raspoloživa sredstva u iznosu od 90.000,00 КM će se usmjeriti za razvoj preduzetništva u opštini Pale za 2019. godinu.

 

II

Raspodjela podsticajnih sredstava odnosi se na:

1. Nabavku osnovnih sredstava, opreme, izgradnju i adaptaciju proizvodnih objekata i druga ulaganja u os-novna sredstva u maksimalnom iznosu do 3.000,00 КM po korisniku, odnosno do 50% od ukupne investicije. Ukupan iznos subvencije iznosi 30.000,00 КM.

2. Podsticanje mladih ljudi i mladih bračnih parova za otpočinjanje ili unapređenje biznisa u maksimalnom iznosu do 3.000,00 КM po korisniku, odnosno do 50% od ukupne investicije. Ukupan iznos subvencije iznosi 45.000,00 КM i to: 18.000,00 КM za otpočinjanje novog biznisa i 27.000,00 КM za unapređenje postojećeg biznisa.

3. Nabavka obrtnih sredstava za preduzetničke djelatnosti u maksimalnom iznosu do 1.500,00 КM po ko-risniku, odnosno do 50% od ukupne investicije. Ukupan iznos subvencije iznosi 15.000,00 КM.

 

III

Direktni korisnici sredstava po osnovu ovog dijela programa su novootvorena preduzeća - društva sa ograničenom odgovornošću koja osnivaju mladi i preduzetničke radnje, kao i već postojeća pravna lica koja se bave proizvodnom i zanatsko-uslužnom djelatnošću u kojoj se stvara dodatna vrijednost. Prilikom apliciranja u zahtjevu mora biti precizirano u koju svrhu će sredstva biti korišćena, po-trebno je uraditi i manji opis ulaganja, a što će biti jedan od kriterijuma za dodjelu sredstava.

IV

Potrebna dokumentacija uz zahtjev za dodjelu sredstava:

- Zahtjev za dodjelu sredstava sa planom poslovanja;

- Rješenje o registraciji privrednog društva, odnosno rješenje o registraciji preduzetnika ne starije od 90 dana (original ili ovjerena kopija),

- Račun ili predračun za ukupno utrošena ili planirana sredstva ili drugi dokaz o izvršenoj ili pla-niranoj investiciji;

- Кopija žiro-računa preduzeća ili zanatske radnje;

- Izvještaj komisije sa terena o postojanju adekvatnih uslova i izvještaj o izvršenim ili planiranim nabavkama i radovima;

- Potvrda da korisnik pripada kategorijama: porodice poginulih boraca, ratnihvojnih invalida i de-mobilisanih boraca Vojske Republike Srpske (samo za lica koja pripadaju ovim kategorijama).

Podnosilac zahtjeva može, za vrijeme trajanja ovog javnog poziva, konkurisati samo sa jednim zahtjevom.

 

V

Obrazac zahtjeva za odobravanje podsticaja u preduzetništvu se preuzima u kancelariji Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti opštine Pale, gdje se možete obratiti za dodatne informacije u vezi sa potrebnom dokumentacijom i samim Programom.

Nakon popunjavanja prijave istu je zajedno sa traženom dokumentacijom, potrebno dostaviti lično ili putem pošte na adresu opštine Pale, Romanijska 15, 71 420 Pale sa naznakom za "Javni konkurs za dodjelu podsticajnih sredstava za razvoj preduzetništva u opštini Pale za 2019 godinu". Javni konkurs će biti objavljen u dnevnom listu "Glas Srpske", na oglasnoj tabli opštine Pale i na zvaničnoj internet stranici opštine: www.pale.rs.ba., a rok za podnošenje prijava na konkurs je 30 dana od dana objavljivanja u dnevnom listu, odnosno do konačnog utroška sredstava.

 

VI

Plan utroška sredstava naveden u programu nije konačan i moguća je preraspodjela sredstava iz jedne komponente u drugu, u skladu sa potrebama potencijalnih korisnika koje oni budu iskazali.

 

NAČELNIК

Boško Jugović

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: