Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 21.12.2019. 09:13

Javni poziv nezaposlenim osobama sa statusom šehidske porodice i porodice poginulih branilaca da se prijave za učešće u Programu sufinansiranja samozapošljavanja

Izvor: Akta.ba, 21.12.2019.

Bosna i Hercegovina

Federacija Bosne i Hercegovine

KANTON SARAJEVO

Javna ustanova “Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo” Sarajevo

 

Javna ustanova „Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo“ Sarajevo, u skladu sa članom 9. stav 2. Zakona o posredovanju u zapošljavanju i socijalnoj sigurnosti nezaposlenih osoba u Kantonu Sarajevo („Službene novine Kantona Sarajevo“, br. 4/04, 29/09 i 18/13), te Programa mjera za podsticaj zapošljavanja i održavanja više stope zaposlenosti u Kantonu Sarajevo u 2019. godini, br: 02-05/10571-17.1/19 od 21.03.2019. godine 02-05-33857-5.1/19 od 19.09.2019. godine i 02-05-43790-25.1/19 od 19.12.2019.godine, o b j a v l j u j e:

 

JAVNI POZIV NEZAPOSLENIM OSOBAMA SA STATUSOM ŠEHIDSKE PORODICE I PORODICE POGINULIH BRANILACA

DA SE PRIJAVE ZA UČEŠĆE U PROGRAMU SUFINANSIRANJA SAMOZAPOŠLJAVANJA

I

U cilju realizacije Pograma mjera za podsticaj zapošljavanja i održavanja više stope zaposlenosti u Kantonu Sarajevo u 2019. godini, Javna ustanova „Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo“ Sarajevo (u daljem tekstu: Služba), poziva nezaposlene osobe sa statusom šehidske porodice i porodice poginulih branilaca da se prijave za učešće u Programu sufinansiranja samozapošljavanja šehidskih porodica i porodica poginulih branilaca.

Cilj Programa sufinansiranja samozapošljavanja šehidskih porodica i porodica poginulih branilaca (u daljem tekstu: Program) je kraće trajanje nezaposlenosti članova šehidskih porodica i porodica poginulih branilaca i stimulisanje njihovog samozapošljavanja.

U Programu pravo učešća imaju nezaposlene osobe sa statusom šehidske porodice i porodice poginulih branilaca (roditelji, bračni partner i djeca), prijavljeni na evidenciju nezaposlenih u Kantonu Sarajevo, a koje imaju osnovne pretpostavke za bavljenje samostalnom djelatnošću u Kantonu Sarajevo i koje do sada nisu koristile sredstva za samozapošljavanje od strane Službe i Federalnog zavoda za zapošljavanje.

II

Planirana sredstva za ove namjene iznose 580.000,00 KM, a cilj je samozapošljavanje 50 nezaposlenih osoba iz ciljne grupe.

Služba će nezaposlenim osobama iz ciljne skupine koje budu obuhvaćene Programom i registruju samostalnu djelatnost, na ime troškova registracije, nabavke repromaterijala, mašina, alata, opreme i slično, doznačiti sredstva u iznosu od 2.000,00 KM, te mjesečno, u trajanju od 12 mjeseci, refundirati sredstva u mjesečnom iznosu od 800,00 KM, za isplatu plaća i uplatu zakonom propisanih poreza i doprinosa, te drugih režijskih troškova.

III

Nezaposlene osobe iz ciljne skupine koje žele učestvovati u Programu dužne su podnijeti:

1. aplikaciju na propisanom obrazcu sa navedenim osnovnim elementima samozapošljavanja (aplikacija se može preuzeti u Odjeljenju za podsticajne mjere zapošljavanja u ulici Đoke Mazalića 3, kancelarija br.15/I ili sa web stranice www.szk.ba),

  2. Izjavu ovjerenu kod općinskog organa ili notara, a koja je sastavni dio aplikacije,

3. obaveznu formu poslovnog projekta , propisanu od strane Službe.

IV

Programom se neće sufinansirati osnivanje udruženja i fondacija kao ni aplikacije osoba koje su već koristile sredstva za ove namjene od strane Službe ili Federalnog zavoda za zapošljavanje.

V

Sve nezaposlene osobe iz ciljne skupine kojima budu odobrena sredstva za učešće u Programu, dužne su pohađati radionicu „Obuka za poduzetništvo“ koju organizuje i provodi Služba, a što će se regulisati ugovorom.

VI

Javni poziv ostaje otvoren do utroška sredstava, a odobravanje aplikacija vršit će se prema vremenu i redosljedu zaprimanja na protokolu Službe.

Nepotpuni i neblagovremeni zahtjevi neće se uzeti u razmatranje.

VII

Rezultati ovog javnog poziva biće objavljeni na web stranici Službe.

VIII

Služba će sa nezaposlenim osobama iz ciljne skupine koje budu obuhvaćene Programom, zaključiti ugovore kojima će biti regulisana sva prava i obaveze ugovornih strana, u skladu sa Programom.

Rok za realizaciju Programa je 15 mjeseci od dana potpisivanja ugovora sa nezaposlenim osobama iz ciljne skupine.

IX

Aplikacije sa potrebnom dokumentacijom, podnose se neposredno ili preporučeno putem pošte Javnoj ustanovi „Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo“ Sarajevo, ulica Đoke Mazalića broj 3, sa napomenom: „Za Program sufinansiranja samozapošljavanja šehidskih porodica i porodica poginulih branilaca.

Dodatne informacije mogu se dobiti u Odjeljenju za podsticajne mjere zapošljavanja, kancelarija broj 15/I i na broj telefona 033/ 569-100. 

 

 

Javni poziv nezaposlenim osobama sa statusom šehidske porodice i porodice poginulih branilaca da se prijave za učešće u programu sufinansiranja samozapošljavanja možete preuzeti OVDJE!

Aplikaciju za učešće u Programu sufinansiranja samozapošljavanja šehidskih porodica i porodica poginulih branilaca možete preuzeti OVDJE!

Obaveznu formu poslovnog projekta možete preuzeti OVDJE!

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: