Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 21.09.2017. 14:21

Javni poziv za dodjelu sredstava za podsticaj razvoja malih preduzetnika na području grada Bijeljina za 2017. godinu

Izvor: Semberske novine, 19.09.2017.

Na osnovu člana 41. stav 2. alineja g) Zakona o razvoju malih i srednjih preduzeća („Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 50/13), člana 16. stav 1. tačka 3. i člana 9. stav 1. i 2. Odluke o osnivanju Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća Grada Bijeljina („Službeni glasnik Grada Bijeljina", broj: 32/16) i člana 27. stad 1. tačka 3. i člana 16. stav 1. i 2. Statuta Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća („Službeni glasnik Grada Bijeljina broj: 4/17), člana I Pravilnika o načinu ostvarivanja subvencija za podsticaj razvoja MSP-a i samostalnih preduzetnik (Službeni glasnik Grada Bijeljina, broj: 7/17), a u skladu sa Programom rada Agencije za razvoj malih i srednja preduzeća Grada Bijeljina za 2017. godinu, direktor Agencije za razvoj malih i srednjih predu-zeća Grada Bijeljina raspisuje:

 

 

JAVNI POZIV

za dodjelu sredstava za podsticaj razvoja malih preduzetnika na području grada Bijeljina za 2017. godinu

 

1. Predmet

Predmet Javnog poziva je dodjela bespovratnih finansijskih sredstava u skladu sa članom d. stav 1. Odluke o osnivanju Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća Grada Bijeljina ("Službeni glasnik Grada Bijeljina" broj 32/16), dodjeljuju se podsticajna sredstva za razvoj malih i srednjih preduzeća iz budžeta osnivača u cilju poboljšanja opštih uslova za razvoj i konkurentnost malih i srednjih preduzeća na području Grada Bijeljina, a u skladu sa Programom rada Agencije za razvoj ma-lih i srednjih preduzeća Grada Bijeljina za 2017. godinu.

 

2. Namjena

Pravo učešća na javnom pozivu imaju samostalni preduzetnici koji imaju status malog preduzetnika. Registrovani za obavljanje djelatnosti u oblasti:

- Proizvodne i

- Uslužne djelatnosti Sredstva su namijenjena za;

- Zapošljavanje novih radnika

- Nabavku mašina, opreme i alata

- Ulaganja u tehnološka unapređenja

Pravo na subvenciJu za podsticaj razvoja msp-a kod Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća Grada Bijeljina (u daljem tekstu: Agencije) imaju mali preduzetnici koji su registrovani na području Grada Bijeljina.

Sredstva se obezbjeđuju iz budžeta Grada Bijeljina, budžetska stavka - podsticaj razvoja malih i srednjih preduzeća, u iznosu od 20.000 KM. Subvencija se može dodijeliti u iznosu najviše do 4.000 KM.

 

3. Uslovi i kriterijumi

Pravo na subvenciju imaju mali preduzetnici koji ispunjavaju sljedeće uslove:

1. Da su registrovani za obavljanje proizvodne ili uslužne djelatnosti prije objave javnog poziva za dodjelu subvencije,

2. Da redovno izmiruju obaveze po osnovu poreza i doprinosa u skladu sa zakonom,

3. Da je lice za koje se traži subvencija bilo na evidenciji Zavoda za zapošljavanje-Biro Bijeljina, prije objave javnog poziva,

4. Da imaju najviše tri (3) zaposlena radnika,

5. Da redovno izmiruju obaveze prema Gradu Bijeljina (porez na nepokretnosti i komunalne takse),

6. Da posjeduju fakturu ili predračun za nabavku osnovnih sredstava ili druga ulaganja u registrovanu djelatnost iz 2017. godine,

7. Da nisudobijali podsticajna sredstava od Agencije u prethodnoj godini,

8. Da ispunjavaju i druge uslove utvrđene Javnim pozivom i Pravilnikom o načinu ostvarivanja subvencija za podsticaj razvoja MSP-a i samostalnih preduzetnika.

Pravo na subvenciju ne mogu ostvariti: udruženja građana, djelatnosti iz oblasti igara na sreću i trgovine, državni or-gani, organizacije i drugi korisnici budžetskih sredstava.

Pravo na subvenciju ne mogu ostvariti ni preduzetnici koji su koristili sredstva po nekom drugom programu, a nisu ispoštova-li ugovornu obavezu po nekom od prethodnih programa.

Pravo na subvenciju ne mogu ostvariti preduzetnici krd kojih se utvrdi zloupotreba dodijeljenih sredstava.

Vrsta djelatnosti, utvrđuje se isključivo prema registro-vanoj pretežnoj djelatnosti. Pretežna djelatnost ne može se mijenjati u toku javnog poziva za dodjelu subvencije.

 

4. Potrebna dokumentacija

Mali preduzetnici uz propisani obrazac zahtjeva, prilažu i

2. Uvjerenje o registraciji poreskog obveznika JIB,

3. Uvjerenje o izmirenim poreskim obavezama, od Poreske uprave Republike Srpske,

4. Uvjerenje o broju zaposlenih radnika i izmirenim obaveza-ma prema radnicima, od Poreske uprava Republike Srpske

5. Uvjerenje o izmirenim obavezama prema Gradu Bijeljina, po-rez na nepokretnosti i komunalne takse, izdaje Poreska Uprava Republike Srpske,

6. Poreska prijava za malog preduzetnika za poslednja dva mjeseca, obrazac 1007 (original ili kopija)

7. Faktura ili predračun za nabavku uz ovjerenu izjavu da je nabavka u toku,

8. Komisija zadržava pravo da pored navedenih, naknadno zatraži i dodatne dokumente i dokaze, relevantne pri odlu-čivanju o podnesenoj prijavi. Dokumenta pod tačkama 1, 2, mogu biti originali ili ovjerene fotokopije koje ne mogu biti starije od tri mjeseca. Dokumenta pod tačkama 3, 4, i 5 moraju biti originali i ne mogu biti stariji od 6 mjeseci. Prijavni obrazac za dodjelu subvencije u potpunosti mora biti čitko popunjen i ovjeren od strane vlasnika, jer u protivnom se neće uzeti u razmatranje.

 

5. Razmatranje zahtjeva

Na prijedlog imenovane Komisije direktor Agencije donosi

odluku o dodjeli sredstava, a sa svakim korisnikom subvencije pojedinačno se zaključuje ugovor kojim se uređuju međusobna prava i obaveze.

 

6. Zaključivanje ugovora

Pri potpisivanju ugovora korisnik subvencije koji zapošlja-va nove radnike je dužan da donese; Uvjerenje da sulica koja se zapošljavaju bila na evidenciji Zavoda za zapošljavanje Biro Bijeljina prije raspisivanja javnog poziva, prijave radnika (ob-razac PD 3100 iz Poreske uprave) i bjanko ovjerenu i potpisanu mjenicu sa mjeničnom izjavom, kao instrument obezbjeđenja.

Pri potpisivanju ugovora korisnik subvencije za povećanje produktivnosti i konkurentnosti; nabavku osnovnih sredstava i opreme i ulaganje u tehnološka unapređenja dužan je da donese fakturu o kupovini istog, te bjanko ovjerenu i potpisanu mjenicu sa mjeničnom izjavom, kao instrument obezbjeđenja.

 

7. Doznačavanje subvencije

Subvencija se doznačava u ukupnom iznosu, a u skladu sa ugovorom. Konačna isplata sredstava se vrši iz Trezora Grada Bijeljina.

 

8. Način i rok za podnošenje zahtjeva

Zahtjevi sa potrebnom dokumentacijom dostavljaju se lično u Agenciju ili putem pošte u zapečaćenom kovertu na adresu; Agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća Grada Bijeljina ulica Meše Selimović 22 A, Poštanski fah 187 Bijeljina sa naznakom „Prijava na javni pozivza dodjelu sredstava za podsticaj razvoja malih preduzetnika na području grada Bijeljina - NE OTVARATI."

Nepotpuni i neblagovremeni zahtjevi neće se uzimati u razmatranje.

Datum otvaranja: 19. septembar 2017. godine

Datum zatvaranja: 31. oktobar 2017. godine

 

9. Ostale napomene

Javni poziv, obrazac zahtjeva i Pravilnik o načinu i uslovima ostvarivanja subvencija za podsticaj razvoja MSP-a i samo-stalnih preduzetnika(„Službeni glasnik Grada Bijeljina", broj: 7/17), dostupni su i na web stranici www.agencijamps.com

 

Broj: 646/17

Datum: 13. septembar 2017. godine

 

DIREKTOR

Slaviša JOVANOVIĆ

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: