Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 30.08.2021. 08:05

Javni poziv za dostavljanje prijedloga projekata za ublažavanje utjecaja krize COVID-19 na MMSP u metalnoj, mašinskoj i drvnoj industriji

Izvor: Akta.ba, 30.08.2021.

 

U okviru zajedničkog projekta Evropske unije i Vlade SR Njemačke - EU4BusinessRecovery (Mjere podrške zbog posljedica korone za MMSP-ove u Bosni i Hercegovini), Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH objavljuje

 

JAVNI POZIV ZA DOSTAVLJANJE PRIJEDLOGA PROJEKATA

ZA UBLAŽAVANJE UTJECAJA KRIZE COVID-19 NA MMSP U METALNOJ, MAŠINSKOJ I DRVNOJ INDUSTRIJI

Fond od 3 miliona EUR bespovratnih sredstava unutar projekta EU4BusinessRecovery dostupan je za projekte koji se fokusiraju na primjenu mjera zaštite na radu, reorganizaciju / lokalizaciju lanca snadbijevanja i inovacije proizvoda i pristup novim tržištima, omogućavajući podržanim podnosiocima zahtjeva da povećaju otpornost njihovog poslovanja i pomažući im da zadrže radna mjesta.

Na primjer: primjena industrijskih standarda, primjena vrhunskih energetski efikasnih mašina, strategije dvostrukog ili više izvora u kupovini, razvoj strategije ulaska na tržište, inovacije digitalnog marketinga itd.

Korisnici su mikro, mala i srednja preduzeća. Rezultati će se mjeriti ponovno pokrenutim ili oporavljenim poslovnim aktivnostima, zadržanim dostojnim radnim mjestima, usvojenim sektorskim protokolima o zaštiti na radu, uvedenom praksom i standardima koji osiguravaju otpornije poslovanje, upotrebom poboljšanih inovativnih digitalnih alata u poslovanju i marketingu / prodaji i brojem novoregistrovanih kupaca / klijenata.

Projektne ideje moraju se odnositi na metaloprerađivačku i mašinsku industriju ili drvopreradu.

Pravna lica iz BiH koja pripadaju kategoriji MMSP mogu aplicirati na javni poziv. Iznos bespovratnih sredstava po projektu se kreće do 48.000 eura.

Prijave se mogu podnijeti online, putem aplikacionog portala projekta na: www.eu4business.core-enigma.com

Informativne sesije će se održati u skladu sa sljedećim planom:

  • 14.09.2021, u 12:00 h.
  • 16.09.2021, u 12:00 h.

Dodatni detalji biti će pravoremeno objavljeni. Sve zainteresirane strane su pozvane da prisustvuju informativnim sesijama.

Sve kvalificirane strane su pozvane da podnesu svoje prijave počev od 30.08.2021. u 8:00h, a najkasnije do nedjelje, 26.09.2021. godine do 16:00h. Prijedlozi projekata u vezi ovog poziva će se dostaviti u skladu sa Smjernicama za aplikante, koje se mogu preuzeti sa aplikacijskog portala: www.eu4business.core-enigma.com

U okviru projekta EU4BusinessRecovery ukupno 10 miliona eura je dostupno u vidu podrške kako bi se osigurao kontinuitet poslovanja uprkos negativnih efekata COVID-19 u odabranim sektorima. Ukupna vrijednost projekta iznosi 13,7 miliona eura, a zajednički ga finansiraju Evropska unija (13 miliona eura) i Vlada Savezne Republike Njemačke (0,7 milion eura). EU4BusinessRecovery zajedno provode GIZ, ILO i UNDP, od 2021. godine do 2023. godine.

Za više informacija o Pozivu za dostavljanje prijedloga projekata i samom projektu posjetite: www.eu4business.ba.

 

 

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: