Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 11.02.2020. 09:46

Javni poziv za dostavljanje zahtjeva pružalaca audiovizuelnih medijskih usluga za pristup otvorenom Multipleksu C, za emitovanje digitalnog televizijskog signala standardne rezolucije

Izvor: Akta.ba, 10.02.2020.

Bosna i Hercegovina

Regulatorna agencija za komunikacije

 

Broj: 05-29-4-404/20

Sarajevo, 10.2.2020. godine

 

Na osnovu člana 40. stav (1), a u vezi sa čl. 3. st. (3) tačka a) i b), 4. tačka e), 30., 32. i 37. Zakona o komunikacijama („Službeni glasnik BiH", br. 31/03, 75/06, 32/10 i 98/12) i člana 23. stav (6) Pravila 90/2018 o pružanju usluga upravljanja elektronskim komunikacijskim mrežama u digitalnoj zemaljskoj radiodifuziji („Službeni glasnik BiH", broj 92/18), generalni direktor Regulatorne agencije za komunikacije raspisuje:

 

JAVNI POZIV

za dostavljanje zahtjeva za pristup otvorenom Multipleksu C

 

Regulatorna agencija za komunikacije (Agencija) objavljuje Javni poziv za dostavljanje zahtjeva pružalaca audiovizuelnih medijskih usluga za pristup otvorenom Multipleksu C, za emitovanje digitalnog televizijskog signala standardne rezolucije (Javni poziv).

 

1.        PRAVO UČEŠĆA NA JAVNOM POZIVU

Zahtjev za pristup otvorenom Multipleksu C mogu podnijeti svi pružaoci audiovizuelnih medijskih usluga kojima je Agencija izdala dozvolu za televizijsko emitovanje koje se vrši putem zemaljske radiodifuzije i dozvolu za televizijsko emitovanje koje se vrši putem drugih elektronskih komunikacijskih mreža. Podnosioci zahtjeva imaju pravo učešća ako, do dana podnošenja zahtjeva za učešće u Javnom pozivu, nemaju dospjele finansijske obaveze prema Agenciji nastale po bilo kom osnovu.

 

2.            PRIJAVA ZA JAVNI POZIV

Pri pripremi prijave za Javni poziv podnosilac prijave se mora pridržavati zahtjeva i uslova iz Javnog poziva i obrazaca. Sve informacije i izjave navedene u prijavi moraju biti tačne i istinite, te potpisane od ovlaštenog lica. Svjesno falsifikovanje informacija ili zadržavanje relevantnih informacija će rezultirati diskvalifikacijom podnosioca prijave u procesu takmičenja.

 

Prijava na Javni poziv sastoji se od popunjenog obrasca Agencije - Zahtjev za ulazak u otvoreni Multipleks C, koji se nalazi na zvaničnoj Internet stranici Agencije www.rak.ba, a može se dobiti i na osnovu pismenog zahtjeva upućenog Agenciji.

 

3.            PRIORITETI ZA IZDAVANJE DOZVOLE

U postupku izdavanja dozvole za ulazak u otvoreni Multipleks C prednost se daje postojećim nosiocima dozvole za televizijsko emitovanje koje se vrši putem zemaljske radiodifuzije.

 

3.1 Prioriteti za izdavanje dozvole za ulazak u otvoreni Multipleks C za nosioce dozvola za televizijsko emitovanje koje se vrši putem zemaljske radiodifuzije

U postupku izdavanja dozvole za ulazak u otvoreni Multipleks C, za nosioce dozvola za televizijsko emitovanje koje se vrši putem zemaljske radiodifuzije, u slučaju većeg broja podnesenih zahtjeva u odnosu na broj slobodnih mjesta u otvorenom Multipleksu C, odnosno u svakoj digitalnoj regiji, gdje je primjenjivo, Agencija će uzeti u obzir sljedeće prioritete:

Prioritet 1. - Nosioci Dozvole Sistema koja se sastoji od dozvole za Javni radiotelevizijski servis Bosne i Hercegovine (BHRT), dozvole za Radioteleviziju Federacije Bosne i Hercegovine (RTV FBiH) i dozvole za Radioteleviziju Republike Srpske (RTRS),

Prioritet 2. - Broj stanovnika po pokrivanju u digitalnoj regiji nosilaca Dozvole za televizijsko emitovanje putem zemaljske radiodifuzije, zaključno sa 17.06.2015. godine,

Prioritet 3. - Podnosilac zahtjeva za veći broj digitalnih regija.

3.2 Prioriteti za izdavanje dozvole za ulazak u otvoreni Multipleks C za nosioce dozvola za televizijsko emitovanje koje se vrši putem drugih elektronskih komunikacijskih mreža

U postupku izdavanja dozvole za ulazak u otvoreni Multipleks C za nosioce dozvola za televizijsko emitovanje koje se vrši putem drugih elektronskih komunikacijskih mreža, u slučaju većeg broja podnesenih zahtjeva u odnosu na broj slobodnih mjesta u otvorenom Multipleksu C, odnosno u svakoj digitalnoj regiji, gdje je primjenjivo, Agencija će uzeti u obzir sljedeće prioritete:

Prioritet 1. - Podnosilac zahtjeva za veći broj digitalnih regija,

Prioritet 2. - Ukupan broj pretplatnika podnosioca zahtjeva dostupan kroz mreže korisnika Dozvole za distribuciju audiovizuelnih medijskih usluga i medijskih usluga radija, na osnovu službenih podataka Agencije, zaključno sa 31.12.2019. godine.

3.3. Po okončanju postupka izdavanja dozvole za ulazak u otvoreni Multipleks C, Agencija određuje raspored kanala putem javnog žrijeba.

 

4. DOSTAVLJANJE PRIJAVA

Prijave, u zatvorenoj i zapečaćenoj pošiljci, se mogu predati najkasnije zaključno sa danom 16.3.2020. godine, direktno na protokol Regulatorne agencije za komunikacije, ul. Mehmeda Spahe broj 1, Sarajevo, ili poslati poštom preporučeno na adresu:

 

Rcgulatorna agencija za komunikacije Mehmeda Spahe broj 1 71 000 Sarajevo

„Prijava za ulazak u otvoreni Multipleks C - NE OTVARATI".

 

Na poleđini pošiljke obavezno navesti puni naziv fizičkog ili pravnog lica koje podnosi prijavu.

Nepotpune, neblagovremene i neuredne prijave, te prijave podnesene od neovlaštenog lica, neće se uzimati u razmatranje i iste će biti odbačene.

 

5. JAVNO OTVARANJE PRIJAVA

Javno otvaranje prijava obavit će se 23.3.2020. godine u 11,00 sati u prostorijama Agencije. Javnom otvaranju prijava može prisustvovati jedan ovlašteni predstavnik podnosioca prijave (uz predaju dokaza o ovlaštenju).

Zahtjev za dodatnim informacijama i pitanja vezana za provođenje Javnog poziva dostavljati Agenciji isključivo pismenim putem na jednom od službenih jezika u BiH, sa naznakom: „Informacije o javnom pozivu" putem preporučene pošte na adresu: Regulatorna agencija za komunikacije, Mehmeda Spahe 1, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina, putem faksa na broj: +387 33 713 080 ili putem elektronske pošte na adresu: javnipozivMUX@rak.ba.

Zahtjev za dodatnim informacijama i pitanjima se može dostaviti najkasnije do 9.3.2020. godine.

 

6. OBJAVA JAVNOG POZIVA

Javni poziv će se objaviti na službenoj Internet stranici Agencije (wvvw.rak.ba).

Dokumenti: Zahtjev za ulazak u otvoreni Multipleks C, Pregled digitalnih regija, Dinamika izgradnje mreže i Cijena usluge prijenosa i emitovanja digitalnog signala, dostupni su za preuzimanje na službenoj Internet stranici Agencije (www.rak.ba).

 

Predrag Kovač

Direktor

 

PRILOZI:

Zahtjev za ulazak u otvoreni Multipleks C

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: