Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 07.09.2020. 09:32

Javni poziv za finansiranje realizacije pojedinačnih projekata iz oblasti poljoprivrede na području Kantona Sarajevo

Izvor: Akta.ba, 07.09.2020.

Bosna i Hercegovina  

Federacija Bosne i Hercegovine  

KANTON SARAJEVO    

Ministarstvo privrede 

 

Na osnovu člana 15. stav 1. tačka c) Zakona o novčanim podsticajima u poljoprivredi na području Kantona Sarajevo (“Službene novine Kantona Sarajevo”, br. 1/12 i 15/13) i Odluke o kriterijima za utrošak novčanih sredstava za medele ostalih vrsta novčanih podsticaja (“Službene novine Kantona Sarajevo”, broj: 34/20), Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo objavljuje:

 

JAVNI POZIV

za finansiranje realizacije pojedinačnih projekata iz oblasti poljoprivrede na području

Kantona Sarajevo

 

Pozivaju se zainteresovana pravna, registrovana fizička lica i fizička lica sa područja Kantona Sarajevo da se prijave na Javni poziv za finansiranje pojedinačnih projekata iz oblasti poljoprivrede na području Kantona Sarajevo.

Pojedinačni projekti finansirat će se u skladu sa Odluke o kriterijima za utrošak novčanih sredstava za medele ostalih vrsta novčanih podsticaja (“Službene novine Kantona Sarajevo”, broj: 34/20). П1 Model ostalih vrsta novčanih podsticaja tačka a) Realizacija pojedinačnih projekata iz oblasti poljoprivrede, a koje ocijeni značajnim za razvoj poljoprivredne proizvodnje na području Kantona.

Maksimalan iznos sredstava za finansiranje po jednom kandidatu iznosi 15.000,00 KM. Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo zadržava pravo da podrži projekte i u većem iznosu sredstava, a za koje ocijeni da su od posebnog značaja za razvoj poljoprivrede na području Kantona Sarajevo.

Za ostvarivanje prava na novčani podsticaj po modelu ostalih vrsta novčanih podsticaja kandidati su dužni ispuniti sljedeće:

 

Opće i posebne kriterije:

a) modernizacija poljoprivredne proizvodnje, zootehničke i agrotehničke mjere u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji na poljoprivrednom gazdinstvu,

b) da se projekti odnose na razvoj poljoprivredne proizvodnje na području Kantona Sarajevo,

c) da su kandidati pravna i registrovana fizička lica sa sjedištem na području Kantona Sarajevo, a fizička lica sa prebivalištem na području Kantona Sarajevo.

d) da kandidati obavljaju poljoprivrednu djelatnost na Kantonu Sarajevo.

e) investiranje u poljoprivrednu mehanizaciju, priključke i opremu (polovnu i novu) uz prilog fiskalni račun iz tekuće godine.

f) investicije u stočarstvu i pčelarstvu (oprema, adaptacija i proširenje proizvodnje i proširenje proizvodnih kapaciteta i prelazak sa jedne linije proizvodnje na drugu liniju proizvodnje, nabavka novih tovnih i drugih pasmina, izgradnja pratećih objekata u stočarstvu).

g) investicije u biljnoj proizvodnji (zasnivanje novih krmnih kultura, nabavka opreme, sistema za navodnjavanje, protiv gradnu zaštitu).

h) investicije u preradu poljoprivrednih proizvoda na poljoprivrednom gazdinstvu ukoliko raspolaže minimalno 50% vlastite sirovinske baze (nabavka tehnološke opreme, nabavka opreme za sortiranje, pakovanje, preradu i doradu proizvoda na gazdinstvu).

i) izgradnja, proširenje, rekonstrukcija, adaptacija poljoprivrednih objekata za promjenu namjene, izgradnja skladišta za krmnu bazu (silosi, sjenici, silo-trančevi), zbrinjavanje i rukovanje sa stajnjakom (osočne jame, lagune i plohe za stajnjak).

j) projekti razvojnog karaktera iz oblasti poljoprivredne proizvodnje na Kantonu Sarajevo.

Projekat treba da sadrži: naziv i opis projekta sa specifikacijom vrijednosti radova, opreme, broja grla, stoke, kljunova, pčelinjih društava, ha, kg mesa, mlijeka i meda mjesta na kojem se izvodi projekat, jasan cilj projekta, aktivnosti koje će se provesti za realizaciju postavljenog cilja, namjenu, iznos i utrošak sredstava, te očekivane efekte projekta.

 

Dokumentacija koja se treba dostaviti prilikom prijave projekta:

A) za pravno lice:

a) prijava za učešće,

b) projekat, (ovjeren).

c) aktuelni izvod iz sudskog registra,

d) uvjerenje nadležne poreske uprave da nema neizmirenih obaveza po osnovu javnih prihoda,

e) potvrda o upisu u Registar poljoprivrednih gazdinstava izdat od nadležne općine Kantona Sarajevo,

f) kopija žiro računa ili ugovor sa bankom o otvaranju računa,

B) za registrovano fizičko lice

a) prijava za učešće,

b) projekat, (ovjeren),

c) rješenje za registrovanu poljoprivrednu djelatnost nadležnog općinskog organa, (ovjerena kopija),

d) uvjerenje nadležne poreske uprave da nema naizmirenih obaveza po osnovu javnih prihoda,

e) potvrda o upisu u Registar poljoprivrednih gazdinstava izdat od nadležne općine Kantona Sarajevo,

f) kopija žiro računa ili ugovor sa bankom o otvaranju računa.

C) za fizičko lica:

a) prijava za učešće,

b) projekat, (potpisan),

c) CIPS prijavnica od nadležne PU MUP-a KS,

d) potvrda o upisu u Registar poljoprivrednih gazdinstava izdat od nadležne općine Kantona Sarajevo,

e) kopija žiro računa od podnosioca zahtjeva.

Sa odabranim kandidatima Ministarstvo privrede će zaključiti ugovore o finansiranju ili sufinansiranju projekta, visini novčanih srestava, obavezi korisnika srestava, rokovi kao i monitoringom.

 

Način prijave:

Zahtjevi sa potrebnom dokumentacijom (orginali ili ovjerene kopije, ne starije od 6 mjeseci) podnose se na protokol Kantona Sarajevo ili preporučeno putem pošte na adresu:

Kanton Sarajevo Ministarstvo privrede ul. R. Dž. Čauševića br. 1 71000 Sarajevo

(za Javni poziv za finansiranje realizacije pojedinačnih projekata iz oblasti poljoprivrede na području Kantona Sarajevo - ne otvaraj)

Rok za podnošenje prijava je 15 dana od dana objavljivanja Javnog poziva u sredstvima javnog informisanja i web stranici Kantona Sarajevo (www.ks.gov.ba).

Nepotpune i neblagovremene prijave se neće uzeti u razmatranje.

Kandidati koji su ostvarili posticaj za projekte po ovom modelu u 2019.godini neće se razmatrati.

Kandidadi ne mogu ostvariti novčani podsticaj po ovom modelu ukoliko su ranijih godina ili u tekućoj godini ostvarili podsticaj na neku od prozvodnji iz Javnog poziva.

Novčani podsticaj ne može se ostvariti na donirane investicije.

 

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PREUZMI DOKUMENT:

PODIJELI: