Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 03.02.2020. 13:08

Javni poziv za iskazivanje interesa i izbor subjekta za privremeno upravljanje Autobuskom stanicom u Gradu Zenica

Izvor: Akta.ba, 31.01.2020.

BOSNA I HERCEGOVINA

FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE

GRAD ZENICA

SLUŽBA ZA PRIVREDU I UPRAVLJANJE RAZVOJEM

 

JAVNI POZIV

 za iskazivanje interesa i izbor subjekta za privremeno upravljanje Autobuskom stanicom u Gradu Zenica

 

1. PREDMET

Predmet ovog javnog poziva je izbor subjekta za privremeno upravljanje Autobuskom stanicom u Gradu Zenica s ciljem uspostave svih funkcija autobuske stanice u obavljanju javnog prevoza putnika u skladu sa Zakonom o cestovnom prevozu Federacije Bosne i Hercegovine („Službene novine Federacije Bosne i Hercegovine", broj: 28/06 i 2/10) i podzakonskim aktima donesenim na osnovu tog Zakona.

 

2. PRAVNI STATUS AUTOBUSKE STANICE

Autobuska stanica (objekat sa peronima i otvoreni prostor) u cijelosti je u vlasništvu Grada Zenica.

 

3. PERIOD

Autobuska stanica se ustupa na upravljanje privremeno, na period do rješavanja teškoća u poslovanju JKP „Zenicatrans-prevoz putnika" d.d. Zenica, odnosno do provođenja procedura usklađivanja, ovjere i registracije privremenih redova vožnje prema Pravilniku o načinu, kriterijima i postupku usklađivanja, ovjeri i registraciji redova vožnje, te načinu vođenja registra, a najduže 90 dana s mogućnošću produženja.

Obaveza izabranog upravitelja je da najkasnije u roku od tri dana nakon potpisa Ugovora preuzme upravljanje nad Autobuskom stanicom.

 

4. PRAVO UČEŠĆA

Pravo učešća imaju sva zainteresovana pravna lica, domaća i strana, koja prema Zakonu o cestovnom prometu Federacije Bosne i Hercegovine i podzakonskim aktima donesenim na osnovu tog Zakona mogu obavljati djelatnost upravljanja autobuskom stanicom i imaju odgovarajuću tehničku i kadrovsku sposobnost.

 

5. OBAVEZNI SADRŽAJ PONUDE/PISMA NAMJERE

Ponuda/pismo namjere zainteresovanih ponuđača treba da sadrži:

a) Naziv i adresu sjedišta pravnog lica-učesnika na javnom pozivu,

b) Izvod ili ovjerena kopija izvoda iz Sudskog ili drugog odgovarajućeg registra,

c) Certifikate, izjave i druge dokaze kojima se dokazuje sposobnost i iskustvo u prodaji karata za prevoz putnika, organizovanju putničkog prevoza, prijemu i otpremi putnika,

d) Notarski ovjerenu izjavu od strane zainteresovanog ponuđača u kojem roku (a najduže u roku od tri dana) nakon potpisa ugovora je spreman preuzeti upravljanje nad autobuskom stanicom,ukoliko u proceduri Javnog poziva bude izabran za privremeno upravljanje Autobuskom stanicom,

e) Iznos mjesečne naknade koja se nudi za upravljanje Autobuskom stanicom.

 

6. NAKNADA

Minimalna naknada za upravljanje Autobuskom stanicom iznosi 10.000,00 KM mjesečno, bez uračunatog PDV-a.

 

7. OCJENA PRIHVATLJIVOSTI PONUDA

Ocjena prihvatljivosti i kvalifikovanosti ponuda izvršit će se na osnovu uvida u dostavljenu dokumentaciju.

Ponuđač čija ponuda/pismo namjere sadrži sve tražene dokumente, certifikate, dokaze, izjave koje su tražene tačkom 4.Javnog poziva, kojima dokazuje svoju organizacionu, pravnu, finansijsku sposobnost za privremeno upravljanje Autobuskom stanicom, sa najvišim ponuđenom iznosom mjesečne naknade za privremeno upravljanje Autobuskom stanicom, biće pozvan da u roku od 24 sata potpišu Ugovor o privremenom upravljanju.

 

8. ROK

Krajnji rok za dostavljanje ponude/pisma namjere je srijeda, 12.februar 2020. godine, do 15.00 sati.

 

9. JAVNO OTVARANJE PONUDA/PISMA NAMJERE

Javno otvaranje prispjelih ponuda/pisma namjere bit će obavljeno 12. februar 2020. godine u zgradi Gradske uprave, Trg BiH br. 6, II sprat, sala Gradonačelnika, u 15.30 sati.

Otvaranju ponuda/pisma namjere mogu prisustvovati ovlašteni predstavniciučesnika Javnog poziva što se dokazuje odgovarajućom punomoći.

 

10. KRITERIJ ZA IZBOR NAJPOVOLJNIJE PONUDE/PISMA NAMJERE

Kriterij za izbor najpovoljnije ponude je iznos najviše mjesečne naknade koju ponude zainteresirani ponuđači koji su dokazali svoju pravnu, organizacionu sposobnost i kredibilitet koji su traženi tačkom 4. Javnog poziva.

Ukoliko dva ili više ponuđača ponude identičnu cijenu mjesečne naknade za upravljanje Autobuskom stanicom, prednost će dobiti ponuđač koji u kraćem roku može preuzeti upravljanje Autobuskom stanicom nakon potpisa ugovora.

 

11. DOSTAVLJANJE PONUDA/PISMA NAMJERE

Pisma namjere s ponudama dostavljaju se na protokol Grada Zenica, ul. Trg BiH br. 6. Zenica, sa naznakom „Javni poziv za iskazivanje interesa i izbor subjekta za privremeno upravljanje Autobuskom stanicom u Gradu Zenica", Služba za privredu i upravljanje razvojem, NE OTVARATI prije procedure javnog otvaranja ponuda.

Kontakt osoba u Gradskoj upravi je Rešid Hadžić, tel.032 447 695.

SLUŽBA ZA PRIVREDU I UPRAVLJANJE RAZVOJEM

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: