Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 04.04.2020. 09:55

Javni poziv za iskazivanje interesa za korištenje zemljišta u državnoj svojini u poljoprivredne svrhe na lokalitetima: Brdo Mojmilo, Bojnik, Bačići, Rajlovac, Zabrđe i Reljevo

Izvor: Akta.ba, 03.04.2020.

Na osnovu Zaključka br. 01-02-6238/20 Općinskog vijeća Novi Grad Sarajevo, donešenog na vanrednoj sjednici održanoj 28.03.2020. godine Općina Novi Grad Sarajevo putem  Službe za urbanizam, stambene, imovinsko-pravne, geodetske poslove i katastar nekretnina objavljuje:  

 

Javni poziv za iskazivanje interesa za korištenje zemljišta u državnoj svojini u poljoprivredne svrhe

 

Član 1.

Pozivaju se fizička i pravna lica za iskazivanje interesa za korištenje zemljišta u državnoj svojini u poljoprivredne svrhe koje se nalaze na lokalitetima: Brdo Mojmilo, Bojnik, Bačići, Rajlovac, Zabrđe i Reljevo.

 

Član 2.

Zemljište se daje na korištenje bez naknade u cilju povećanja poljoprivredne proizvodnje u periodu trajanja proglašenog stanja prirodne i druge nesreće kao i neposrednog saniranja šteta kao posljedica iste.

 

Član 3.

Zemljište će se u zavisnosti od stanja na terenu dodjeljivat ili  kao poljoprivredna cjelina ili  prema iskazanim potrebama izdjeljeno u manje površine od 200 m2 i više.

 

Član 4.

Pismena prijava mora sadržavati:

 -  ime i prezime odnosno naziv podnosioca, adersu, kopiju lične karte za fizička lica, odnosno ID za pravna lica.

- naznaku lokaliteta za koji se prijava odnosi kao i površinu zemljišta koju je podnosioc prijave spreman obrađivati.

 

Član 5.

Pismene prijave se mogu predati putem pošte preporučeno, na protokol Općine Novi Grad Sarajevo ili putem mjesnih zajednica u roku od sedam (7) dana od dana objavljivanja poziva putem web stranice Općine Novi Grad Sarajevo.

 

Član 6.

Nakon razmatranja prijava Općina će rješenjem dati na korištenje zemljište  kojim će biti definisano vrijeme trajanja, tačna oznake parcele, površina i način korištenja zemljišta, uslovi i način prestanka  i drugo.

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: