Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 10.01.2022. 13:19

Javni poziv za odabir korisnika infrastrukture Gradske tržnice u Livnu

Izvor: Akta.ba, 10.01.2022.

BOSNA I HERCEGOVINA

FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE

HERCEGBOSANSKA ŽUPANIJA

G R A D    L I V N O

GRADONAČELNIK 

 

Broj: 02-04-67/2022

Livno, 10. 1. 2022. godine  

 

Na temelju članka 2. i 5. Pravilnika o utvrđivanju uvjeta, kriterija i postupka odabira korisnika tržišne infrastrukture, broj: 02-04-66/2021 od 7.1.2021. godine, u cilju realizacije projekta „Inovativna Gradska tržnica“, a u okviru projekta Podrška Europske unije konkurentnosti poljoprivrede i ruralnom razvoju u Bosni i Hercegovini EU4AGRI, Gradonačelnik  o b j a v lj u j e:   

 

JAVNI POZIV

za odabir korisnika infrastrukture Gradske tržnice u Livnu 

 

Projekt „Inovativna Gradska tržnica“ ima za cilj povećanje lokalne proizvodnje poljoprivrednih proizvoda, osiguranje lakšeg plasmana proizvoda, privlačenje većeg broja proizvođača i kupaca na tržnicu, povezivanje proizvođača i kupaca. Planira se izgraditi gradska tržnica otvoreni dio na lokalitetu postojeće zelene tržnice u gradu Livnu te implementirati aplikacija koja će omogućiti transparentno upravljanje prodajnim mjestima i ocjenjivanje lokalnih proizvođača od strane kupaca. Projekt „Inovativna Gradska tržnica“ Grada Livna je podržan kroz projekt EU4AGRI. EU4AGRI je četverogodišnja inicijativa (2020-2024) koja ima za cilj modernizaciju poljoprivrednoprehrambenog sektora, otvaranje novih radnih mjesta, kao i zadržavanje postojećih i podržavanje oporavka od krize izazvane COVID-19 u Bosni i Hercegovini. Ukupna vrijednost projekta EU4AGRI, koji financira Europska unija, iznosi 20,25 miliona eura, a zajednički ga provode i sufinanciraju Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH i Češka razvojna agencija (CzDA). 

Grad Livno u cilju realizacije projekta „Inovativna Gradska tržnica“, objavljuje Javni poziv za podnošenje prijava za korištenje infrastrukture (štandovi, rashladne vitrine i aplikacija za upravljanje tržnicom) Gradske tržnice u Livnu.  

Odabrani korisnici ostvaruju pravo na sljedeće pogodnosti: 1) umanjenje naknade za korištenje tržišne infrastrukture u iznosu od 30% u odnosu na naknadu utvrđenu po tržišnim cijenama, 2) 5 puta godišnje besplatno korištenje štanda korisnicima koji naprave rezervaciju štanda putem digitalne platforme, 3) pristup aplikaciji za upravljanje tržnicom. 

Broj odabranih korisnika infrastrukture Gradske tržnice u Livnu, a koji ispunjavaju uvjete iz točke II ovog poziva, po provedbi ovog Javnog poziva je neograničen. 

 

I   PRAVO SUDJELOVANJA   

Pravo sudjelovanja na javnom pozivu imaju fizičke osobe, obrti/samostalni poduzetnici, poduzeća, trgovci pojedinci, zadruge i udruge koji se aktivno bave primarnom poljoprivrednom proizvodnjom,  preradom poljoprivredno-prehrambenih proizvoda, starim zanatima i izradom rukotvorina i suvenira sa područja grada Livna unutar sljedećih sektora:

1. Sektor voća i povrća uključujući masline i grožđe,

2. Sektor stočarstva,

3. Sektor mesa i ribe,

4. Sektor mlijeka,

5. Sektor pčelarstva,

6. Sektor žitarica i uljarica,

7. Sektor ljekobilja,aromatičnog bilja i gljiva (uključujući samoniklo ljekobilje) i

8. Sektor starih i tradicionalnih zanata i rukotvorina. 

 

II  UVJETI ZA ODABIR KORISNIKA INFRASTRUKTURE GRADSKE TRŽNICE 

 Podnositelji prijave trebaju ispunjavati sljedeće uvjete: a) Podnositelji prijave (OPG-ovi/obrti/trgovci pojedinci/zadruge/udruge/poduzeća/samostalni poduzetnici) koji se bave proizvodnjom ili preradom poljoprivrednih proizvoda  unutar sektora:  1. Sektor voća i povrća uključujući masline i grožđe, 2. Sektor stočarstva, 3. Sektor mesa i ribe, 4. Sektor mlijeka, 5. Sektor pčelarstva, 6. Sektor žitarica i uljarica i 7. Sektor ljekobilja, aromatičnog bilja i gljiva (uključujući samoniklo ljekobilje), moraju biti upisani u registar poljoprivrednih gospodarstava najmanje 12 mjeseci prije objave javnog poziva, a obrti, udruge, zadruge, samostalni poduzetnici, trgovci pojedinci i poduzeća i  registrirani za obavljanje navedenih djelatnosti,  b) Podnositelji prijave (obrti/ samostalni poduzetnici/ poduzeća/ trgovci pojedinci/ zadruge/  udruge) koji se bave izradom starih zanata, rukotvorina i suvenira unutar sektora starih i tradicionalnih zanata i rukotvorina  moraju imati prebivalište na području grada Livna i baviti se navedenom djelatnošću najmanje 12 mjeseci prije objave javnog poziva 

 

III POTREBNA DOKUMENTACIJA 

Podnositelji prijava trebaju priložiti sljedeću dokumentaciju:

1. Obrazac za prijavu na Javni poziv (u daljnjem tekstu: prijavni obrazac)

2. Potvrda o upisu u Registar poljoprivrednih gospodarstava i klijenata od nadležne Službe Grada Livna (dostavljaju svi podnositelji prijava osim podnositelja koji se prijavljuju iz sektora starih i tradicionalnih zanata i rukotvorina)

3. Ovjereni preslik rješenja o upisu u registar kod nadležnih tijela (za poduzeća, obrte, trgovce  pojedince, zadruge i udruge)

4. Potvrda o prebivalištu - CIPS prijava, ne starija od 6 mjeseci (dostavljaju: nositelj OPG-a i trgovac pojedinac).  

 

IV  POSTUPAK ODABIRA KORISNIKA 

Postupak odabira korisnika provodi Povjerenstvo za odabir korisnika infrastrukture Gradske tržnice u Livnu i donosi zaključak o odabiru korisnika.

Zaključak o odabiru korisnika objavljuje se na oglasnoj ploči Grada Livna, službenoj web stranici Grada Livna i sredstvima informiranja. Na zaključak o odabiru korisnika podnositelji prijava mogu podnijeti prigovor uz odgovarajući dokaz, Gradonačelniku u roku od 7 dana od dana objave istog na oglasnoj ploči Grada Livna isključivo putem Centra za pružanje usluga građanima Grada Livno (šalter sala).  Sa odabranim korisnicima Grad Livno potpisat će Sporazum o korištenju infrastrukture Gradske tržnice u Livnu kojim će biti regulirana međusobni odnosi, a koji će biti temelj za zaključenje Ugovora sa JP „Komunalno“ d.o.o. Livno kao upraviteljem zelene tržnice o korištenju iste. Prijavni obrazac  može se preuzeti u Centru za pružanje usluga građanima Grada Livno (šalter sala) i na službenoj web stranici Grada Livna www.livno.ba Prijavni obrazac sa potrebnom dokumentacijom predaje se u zatvorenoj kuverti isključivo putem Centra za pružanje usluga građanima Grada Livno (šalter sala) naslovljeno na: 

GRAD LIVNO

GRADONAČELNIK

Povjerenstvo za odabir korisnika infrastrukture Gradske tržnice u Livnu sa naznakom: „

Za javni poziv za podnošenje prijava za korištenje infrastrukture  Gradske tržnice u Livnu“ -NE OTVARATI 

Javni poziv bit će objavljen na oglasnoj ploči i službenoj web stranici Grada Livna te lokalnoj radio postaji. Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Službi za gospodarstvo, inspekcijske poslove, lokalni razvoj i investicije grada Livna na broj telefona 034/206-240 ili putem e-maila ivana.markov@livno.ba svakim radnim danom od 09:00-12:00 sati. 

Rok za podnošenje prijava na Javni poziv je do 21.01.2022. godine(uključujući i taj dan) do 15:00 sati isključivo putem Centra za pružanje usluga građanima Grada Livno (šalter sala). 

Nepotpune i neblagovremene prijave se neće uzeti u razmatranje.        

 

 

GRADONAČELNIK                                                

Darko Čondrić

 

 

Javni poziv-Gradska trznica.pdf [ ] 405 kB
Prijavni obrazac -Livno.doc [ ] 99 kB

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: