Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 07.12.2018. 08:32

Javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu novčanih sredstava za podršku razvoja poljoprivrede u općini Bosanska Krupa za 2018. godinu

Izvor: Akta.ba, 04.12.2018.

OPĆINA BOSANSKA KRUPA       

                                                          

Broj: 09-14-2379 /18

Dana:  04. 12. 2018. godine

 

 

Na osnovu  Pravilnika o vrsti, kriterijima i načinu raspodjele novčanih sredstava iz granta za razvoj poljoprivrede u Općini Bosanska Krupa za 2018. godinu i Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika  o vrsti, kriterijima i načinu raspodjele novčanih sredstava iz granta za razvoj poljoprivrede u Općini Bosanska Krupa za 2018. godinu  (“Sl. Glasnik općine Bosanska Krupa”, broj 4/18, 5/18 I 8/18)   Općinski načelnik općine Bosanska Krupa objavljuje:

 

JAVNI POZIV

za podnošenje zahtjeva za dodjelu  novčanih sredstava za podršku  razvoja poljoprivrede u općini Bosanska Krupa za 2018. godinu

 

 

I  Općinski načelnik  objavljuje Javni poziv  za podnošenje zahtjeva za dodjelu novčanih sredstava za podršku razvoja poljoprivrede, “Poticaj za proizvodnju meda”, za 2018. godinu,

 

II Uslovi za ostvarivanje prava, kriteriji i način realizacije

Pravo na korištenje sredstava, imaju pravna i fizička lica lica koja imaju prebivalište na području općine Bosanska Krupa,, koji su upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava i Registar klijenata., koji u vlasništvu posjeduje najmanje 20 aktivnih pčelinjih društava u 2018.godini koja su pod nadzorom veterinarske organizacije.

 

Za stvarivanje prava na novčanu podršku  proizvođači su obavezni uz zahtjev dostaviti slijedeću dokumentaciju:

1.         Izjavu općinskog/ udruženja pčelara o broju pčelinjih društava u vlasništvu.

2.         Potvrdu od strane veterinarske organizacije da je u toku 2018. godine vršen zdravstveni  nadzor nad pčelinjim društvima

 

Planirana novčana sredstva za ovu vrstu podrške, iznos od 9000 KM,  podijelit će se prema broju pčelinjih društava u vlasništvu proizvođača meda koji ispunjavaju propisane uslove.

 

III 

Način izbora korisnika

Nakon provedenog postupka utvrđivanja uslova za ostvarivanje prava na novčanu podršku, Služba nadležna za poslove poljoprivrede općine Bosanska Krupa, sačinit će prijedlog liste korisnika koji su ostvarili pravo na novčanu podršku i  dostaviti  Općinskom načelniku, nakon čega će Općinski načelnik  donijeti Rješenja o odobravanju i visini novčanih podrški.

 

Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzimati u razmatranje.

 

Podnosiocima zahtjeva  koji su podnijeli neblagovremeno zahtjev, donijeti će se Rješenje o odbacivanju istog, a podnosiocima nepotpunih zahtjeva Rješenje o odbijanju.

 

Podnosioci zahtjeva na Javni poziv mogu u roku od 15 dana od dana prijema Rješenja o odbacivanju ili odbijanju izjaviti žalbu općinskoj Komisiji za zaštitu ljudskih prava i građanskih sloboda. Odluka Komisije za zaštitu ljudskih prava i građanskih sloboda je konačna te se protiv iste ne može izjaviti žalba.

 

IV

Posebne napomene

Zahtjev sa propisanom dokumentacijom se podnosi Službi za obrt, poljoprivredu i poduzetništvo, putem Pisarnice, na obrascu koji se može preuzeti u Centru za pružanje usluga građanima općine Bosanska Krupa.

Javni poziv će biti objavljen na sredstvima informisanja;  Radiu Bosanska Krupa, web stranici općune Bosanska Krupa www.opcinabosanskakrupa.ba i oglasnim pločama općine.

Rok podnošenja zahtjeva je 15 dana od dana objave.

Sve dodatne informacije se mogu dobiti u Službi za obrt, poljoprivredu I poduzetništvo na broj telefona 037 961 460 svakim radnim danom od 08:00 do 15:30 sati.

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: