Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 28.05.2019. 14:49

Javni poziv za prikupljanje zahtjeva za odobravanje i dodjelu financijskih sredstava namjenjenih subvencioniranju administrativnih troškova kod pokretanja poslovnih ideja i registracije privrednih subjekata - samo za korisnike koji su prošle godine koristili drugu godinu poticaja- troškovi doprinosa za uposlenika privrednog sistema

Izvor: Akta.ba, 27.05.2019.

Bosna i Hercegovina Federacija Bosne i Hercegovine

ZENIČKO-DOBOJSKI KANTON

MINISTARSTVO ZA PRIVREDU/GOSPODARSTVO

 

Na osnovu Zaključka o usvajanju Programa utroška budžetskih sredstava u 2019.godini (Subvencije privatnim preduzećima i poduzetnicima-ESCROW), broj: 02-14-8217/19 od 14.05.2019.godine, a u skladu sa Zakonom o sistemu državne pomoći („Službeni glasnik Bosne i Hercegovine", broj: 10/12) i članovima 12. i 13. Uredbe o uslovima i postupku za dodjelu pomoći male vrijednosti - de minimis pomoć („Službene novine Federacije Bosne i Hercegovine", broj: 27/18), Ministarstvo za privredu, raspisuje:

 

JAVNI POZIV

za prikupljanje zahtjeva za odobravanje i dodjelu financijskih sredstava namjenjenih

subvencioniranju administrativnih troškova kod pokretanja poslovnih ideja i registracije privrednih subjekata - samo za korisnike koji su prošle godine koristili drugu godinu poticaja "trošakovi doprinosa za uposlenika privrednog sistema"

 

1. Pozivaju se potencijalni korisnici-poduzetnici, koji su prošle godine koristili drugu godinu poticaja "troškovi doprinosa za uposlenika privrednog sistema", da podnesu Zahtjev za odobravanje i dodjelu nepovratnih financijskih sredstava obezbijeđenih za subvencioniranje dijela administrativnih troškova kod isplate i doprinosa za direktora registrovanog privrednog subjekta.

 

2. Pod ukupnim doprinosima iz plaće, u duhu ovog poticaja, podrazumijevaju se doprinosi za penziono- invalidsko osiguranje i zdravstvenu zaštitu, koji se odnose na prosječnu bruto plaću u Zeničko-dobojskom kantonu za prethodnu godinu.

 

. Vlada Kantona preuzima finansiranje za:

Trošak doprinosa za uposlenika privrednog sistema u toku prve tri godine uspješnog poslovanja.

 

4. Pravo na uplatu ukupnih doprinosa iz plaće imaju direktori prethodno registriranih privrednih subjekata, na kraju poslovne godine uz dokaz o urednom poslovanju za prethodnu godinu.

Uz Zahtjev za subvencioniranje troškova direktor registriranog privrednog subjekta dostavlja sljedeće priloge:

- Original ili ovjerenu kopiju Bilansa stanja i Bilansa uspjeha za prethodnu godinu ili završni obračun kod obrtnika,

- Original ili ovjerenu kopiju dokaza o uredno izmirenim doprinosima,

- Original ili ovjerenu kopiju uvjerenja o uredno izmirenim javnim prihodima za prethodnu godinu.

- Uvjerenje komercijalne banke da je žiro račun privrednog subjekta aktivan, ne starije od 3 (tri) mjeseca u odnosu na dan podnošenja zahtjeva.

 

5. Po uredno prispjelom Zahtjevu, ocjenu i mišljenje dat će Komisija Ministarstva za privredu u svom Izvještaju, koji dostavlja ministru Ministarstva za privredu.

 

6. Na osnovu Izvještaja, Ministarstvo za privredu će predložiti Vladi Kantona donošenje Odluke o odobravanju troškova po svakoj fazi pojedinačno.

Vlada Kantona može opozvati donesene odluke, zavisno od dinamike priliva budžetskih sredstvava tokom godine.

Na osnovu donesene Odluke o odobravanju poticaja, Ministarstvo za privredu će Ministarstvu finansija podnijeti Nalog za isplatu poticaja po svakom zahtjevu pojedinačno.

 

7. Javni poziv ostaje otvoren 30 dana a u razmatranje će se uzeti samo zahtjevi koji budu zaprimljeni na Protokolu Kantona najkasnije do 27.06.2019. godine, do 16 sati.

 

8. Zahtjeve za odobravanje subvencioniranja troškova po ovom poticaju, potencijalni poduzetnici- korisnici trebaju dostaviti na sljedeću adresu:

ZENIČKO-DOBOJSKI KANTON Ministarstvo za privredu KOMISIJA ZA OCJENU ZAHTJEVA ZA ODOBRAVANjE I DODJELU POTICAJA NAMIJENjENIH ZA SUBVENCIONIRANjE ADMINISTARTIVNIH TROŠKOVA KOD POKRETANjA POSLOVNIH IDEJA I REGISTRACIJE PRIVREDNIH SUBJEKATA

Kučukovići br. 2 72 000 Zenica

 

IZJAVA_de_minimis.doc

 

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: