Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 18.06.2018. 12:03

Javni poziv za prikupljanje zahtjeva za odobravanje i dodjelu finansijskih sredstava namijenjenih subvencioniranju troškova organizacije i izgradnje poslovnih zona na području Zeničko-dobojskog kantona

Izvor: Akta.ba, 13.06.2018.

MINISTARSTVO ZA PRIVREDU/GOSPODARSTVO

 

 

Na osnovu Zaključka Vlade Zeničko-dobojskog kantona o usvajanju Programa utroška budžetskih sredstava od koncesija u 2018. godini (Realizacija projekata Vlade koji se finansiraju iz prihoda od koncesija), broj: 02-14-9557/18 od 07.06.2018. godine, te Uputstva o postupku i kriterijima za odobravanje i dodjelu sredstava poticaja namijenjenih subvencioniranju troškova organizacije i izgradnje poslovnih zona na području Zeničko-dobojskog kantona, broj:04-14-9557-1/18 od 11.06.2018. godine, Ministarstvo za privredu, raspisuje

 

J A V N I PO Z I V

za prikupljanje zahtjeva za odobravanje i dodjelu finansijskih sredstava namijenjenih subvencioniranju troškova organizacije i izgradnje poslovnih zona na području Zeničko-dobojskog kantona

 

1. Pozivaju se općine/Grad, odnosno, jedinice lokalne samouprave (u daljem tekstu:JLS) iz Zeničko- dobojskog kantona, koje realiziraju projekte pripreme i izgradnje poslovnih zona, da podnesu Zahtjeve za odobravanje i dodjelu financijskih sredstava osiguranih za subvencioniranje troškova izgradnje poslovnih zona.

Poslovne zone, u duhu ovog poticaja, su na jedinstven način uređene/neuređene zemljišne površine namijenjene za realizaciju poslovnih aktivnosti, odnosno objekata.

U 2018. godini Vlada Kantona će subvencionirati dio sljedećih troškova: Program I - Izrada projektne dokumentacije za poslovnu zonu,

Program II - Opremanje zemljišta komunalnom infrastrukturom unutar poslovne zone.

 

2.  Pravo korištenja poticajnih sredstava imaju JLS Zeničko-dobojskog kantona, koje uspostavljaju zonu.

JLS mogu kandidovati, po ovom javnom pozivu, samo jedan projekat (samo jedna zona). Maksimalan iznos poticaja za Program I je 10.000,00 KM . Maksimalan iznos poticaja za Program II je 150.000,00 KM.

 

3. Realizacija        poticaja:

a) Program I - Izrada projektne dokumentacije poslovne zone:

Iznospoticaja: Maksimalni iznos poticaja je: 10.000,00 KM.

Uredan zahtjev sadrži originale ili ovjerene kopije;

-Izvod iz planske dokumentacije za poslovnu zonu -Odluka općinskog/gradskog vijeća o osnivanju poslovne zone

-Predračun o vrijednosti izrade projektne dokumentacije (Glavni projekat zone/Faze zone ili potpisan Ugovor o izradi Glavnog projekta zone/Faze projekta zone.

b) Program II - Izgradnja komunalne infrastrukture unutar poslovne zone

Izgradnja komunalne infrastrukture unutar poslovne zone podrazumjeva sljedeće aktivnosti: Izgradnja, obnova, sanacija ili proširenje komunalne infrastrukture (ceste, plinske instalacije, vodosnabdijevanje, odvod otpadnih voda uključujući nabavku i instalaciju kolektora i prečistača, elektrifikacija, telekomunikacije i sl).

Iznospoticaja: Makismalan iznos poticaja je 150.000,00 KM.

Uredan Zahtjev za Program II sadrži orginale ili ovjerene kopije:

-Odobrenje za građenje po projektnoj dokumentaciji,

-Predračun o vrijednosti radova izgradnje komunalne infrastrukture unutar poslovne zone po Glavnom projektu/faze Projekta zone ili potpisan Ugovor o izvođenja radova po Glavnom projektu zone/Faze projekta zone, -Pismo namjere JLS (Prilog I)

-Upotrebne dozvole za urađene pojedine Faze izgradnje Zone, ili realizovani Ugovori o izvođenju radova na izgradnji zone

Kriteriji Maksimalan broj bodova

 

1. BUDZET PROJEKTA    50

Jedinica lokalne samouprave (JLS) je za realizaciju projekta osigurala dodatna sredstva iz vlastitih ili vanjskih izvora (drugi nivoi vlasti). 

Postotak sufinansiranja u odnosu na vrijednostprojekta (0-10)%  20

Postotak sufinansiranja u odnosu na vrijednostprojekta (11-15)%            30

Postotak sufinansiranja u odnosu na vrijednost projekta (16-20)%           40

Postotak sufinansiranja u odnosu na vrijednostprojektapreko 20%           50

 

2. REALIZACIJA PROJEKTA (STEPENIZGRADNJE ZONE)   40

Veći broj bodova će imati JLS koja ima veći postotak uređenja prostora/površine 

poslovne zone (uvedenu komunalnu infrastrukturu), što će dokumentovati          

Upotrebnim dozvolama za pojedine Faze izgradnje Zone, ili realizovanim 

Ugovorima o izvođenju radova  

Stepen izgradnje zone 0-50%     15

Stepen izgradnje zone preko 50%          25

 

3. NA PODRUCJU JLS JE KONCESIONAR(I) MINISTARSTVA         10

Maksimalan broj bodova će se dodijeliti projektima JLS ukoliko se na području    

JLS nalaze jedan ili više eksploatacionih polja nemetalne mineralne sirovine čiji    10

je rad regulisan Ugovorom o koncesiji sa Ministarstvom za privredu Zeničko-      

dobojskog kantona       

Ukupan broj bodova:     100

 

4. Sredstva će se odobravati projektima prema bodovnoj listi, sačinjenoj prema Kriterijima, od najvećeg broja na niže, do krajnje raspodjele ukupnog iznosa budžetskih sredstava namjenjenih za ovaj poticaj.

 

5.Komisija Ministarstva za privredu, koja će biti formirana Rješenjem ministra Ministarstva, izvršiće pregled pistiglih prijava/zahtjeva po ovom pozivu, te sačiniti Izvještaj.

 

6.Na osnovu Izvještaja Komisije, Ministarstvo za privredu će predložiti Vladi Kantona donošenje Odluke o odobravanju i dodjeli sredstava poticaja namjenjenih subvencioniranju troškova organizacije i izgradnje poslovne zone.

 

7. Nakon što Vlada Kantona donese Odluku o odobravanju i dodjeli sredstava poticaja namjenjenih subvencioniranju troškova organizacije i izgradnje poslovne zone Ministarstvo za privredu će sa svim JLS kojima su odobrena sredstva potpisati pojedinačni Ugovor kojim će biti regulisani međusobne obaveze i način realizacije odobrenih sredstava.

 

8. Vlada Kantona može opozvati donesene Odluke zavisno od dinamike priliva budžetskih sredstava tokom cijele godine.

 

9.  Zahtjeve za odobravanje poticajnih sredstava dostaviti na adresu:

ZENIČKO-DOBOJSKI KANTON

Ministarstvo za privredu

KOMISIJA ZA OCJENU ZAHTJEVA ZA ODOBRAVANjE I DODJELU POTICAJA

KOD IZGRADNjE POSLOVNIH ZONA

Kučukovići br. 2

Zenica, 72 000

 

10. Javni poziv će biti objavljen na web-stranici Zeničko-dobojskog kantona (www.zdk.ba) i ostaće otvoren 15 dana od dana objavljivanja, odnosno, u razmatranje će se uzeti samo zahtjevi koji budu zaprimljeni na Protokolu Kantona najkasnije do 27.06.2018. godine, do 16 sati.

 

11. Sva dodatna pitanja u vezi ovog Javnog poziva se mogu dostaviti isključivo putem elektronske pošte (bez telefonskih poziva), najkasnije 7 dana prije isteka roka za podnošenje prijava, sa jasno naznačenim nazivom konkursa u predmetu poruke (subject:poslovne zone), i to na sljedeću e-mail adresu min.privreda@zdk.ba.

 

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: