Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 03.08.2019. 10:02

Javni poziv za učešće u postupku izbora najboljeg ponuđača za osnivanje zajedničkog privrednog društva za priređivanje igara na sreću

Izvor: Glas Srpske, 03.08.2019.

Na osnovu člana 7. Zakona o igrama na sreću ("Službeni glasnik Republike Srpske",br. 22/19) i članova 2. i 8. Uredbe o uslovima za davanje saglasnosti JP „Lutrija Republike Srpske" A.D. Banja Luka za osnivanje privrednog društva za priređivanje igara na sreću ("Službeni glasnik Republike Srpske", br.55/19), a u vezi sa Odlukom Skupštine akcionara o pokretanju postupka i Odluke Skupštine akcionara o uslovima, kriterijumima i izboru najboljeg ponuđača za osnivanje zajedničkog privrednog društva za priređivanje igara na sreću, Skupština akcionara na 12. vanrednoj sjednici održanoj dana 02.08.2019. godine, donosi

 

JAVNI POZIV

za učešće u postupku izbora najboljeg ponuđača za osnivanje zajedničkog privrednog društva za priređivanje igara na sreću

 

 

1. KONTAKT PODACI LUTRIJE

Javno preduzeće ,,Lutrija Republike Srpske" a.d. Banja Luka

Adresa: Vuka Karadžića br. 2,78 000 Banja Luka, Republika Srpska

Tel: 0038751432700

Faks: 0038751432700

E-mail: branislav@lutrijars.com

Pretežna djelatnost: kockanje i klađenje (šifra delatnosti: 92.00)

Više podataka o Lutriji dostupno je na internet adresi: www.lutrijars.com

 

Detaljniji podaci o Lutriji, kao i Uputstvo za ponuđače (u daljem tekstu: «Tenderska dokumentacija«) biće dostupni svim zainteresovanim Ponuđačima nakon potpisivanja Ugovora o čuvanju povjerljivih podataka i uplate naknade za Tendersku dokumentaciju.

 

Naknada za Tendersku dokumentaciju iznosi EUR 10.000,00 (deset hiljada evra) ukoliko je riječ o stranom pravnom licu, ili EUR 10.000,00 (deset hiljada evra) u KM protivvrijednosti izračunato po srednjem kursu banke Republike Srpske na dan ispostavljanja fakture ukoliko je riječ o domaćem pravnom licu.

 

2. PREDMET JAVNOG POZIVA

Lutrija Republike Srpske a.d. Banja Luka (u daljem tekstu: Lutrija) raspisuje međunarodni javni poziv za izbor najboljeg ponuđača za saradnju putem formiranja zajedničkog privrednog društva za priređivanje elektronskih igara na sreću i sticanje 49% udela u zajedničkom privrednom društvu (u daljem tekstu: „ZPD") na način da:

1) Ukupna visina uloga Lutrije koji čini 51% udela u ZPD, po procjeni ovlašćenog revizora „KPMG" d.o.o. Beograd od 17.07.2019. godine, a koji se sastoji od ekskluzivnog zakonskog prava na priređivanje elektronskih igara na sreću, iznosi ukupno 6.747.613,50 KM.

2) Ukupna visina uloga najboljeg ponuđača za sticanje 49% udjela u ZPD iznosi min. 5.000.000,00 KM, od toga 1.000.000,00 KM u novcu, a ostatak do ponuđenog iznosa u stvarima i pravima, u skladu sa prihvaćenom Ponudom, najkasnije u roku od 1 (jedne) godine od osnivanja ZPD.

 

3. ROK ZA PREDAJU PONUDA, ADRESA NA KOJU SE PONUDE DOSTAVLjAJU, JEZIK I PISMOPONUDE

Krajnji rok za dostavljanje obavezujućih ponuda je: trideset (30) dana od dana objavljivanja Javnog poziva (po lokalnom vremenu Banja Luke).

 

Svi zainteresovani ponuđači ponude dostavljaju na adresu Lutrije iz tačke 1. ovog Javnogpoziva.

 

Ponude se dostavljaju na jeziku koji je u zvaničnoj upotrebi u Republici Srpskoj.

 

4. GARANCIJA ZA OZBILjNOST PONUDE/DEPOZIT

Ponuđači su dužni da uz ponudu dostave dokaz o uplati depozita u visini od 3% procjenjene vrijednosti uloga za sticanje 49% udela u ZPD iz tačke 2.2) ovog Javnog poziva ili da uz ponudu dostave bezuslovnu, neopozivu, bez prigovora i plativu na prvi poziv, bankarsku garanciju za ozbiljnost ponude u iznosu od 3% procjenjene vrijednosti uloga za sticanje 49% udjela u ZPD iz tačke 2.2) ovog Javnog poziva.

 

5. STATUSNI, STRUČNI, TEHNIČKI I FINANSIJSKI USLOVI (KVALIFIKACIONI KRITERIJUMI)

Pravo na podnošenje ponude ima domaće ili strano pravno lice koji ispunjava sljedeće uslove:

1. Da je otkupilo Tendersku dokumentaciju;

2. Da ispunjava sljedeće opšte uslove (statusni kriterijumi):

1) da je aktivno privredno društvo regisgrovano za obavljanje djelatnosti priređivanja igara na sreću;

2) da je pravno lice kome nije izrečena pravnosnažna presuda za izvršenje sljedećih krivičnih djela: učestvovanje u zločinačkoj organizaciji, korupciji, pranje novca, prevara;

3) da je pravno lice kome nije izrečena zabrana učestvovanja u javnim nabavkama, zabrana zaključenja ugovora iz javne nabavke i ugovora o javno-privatnom partnerstvu;

4) da je pravno lice kome nije izrečena privremena ili trajna zabrana obavljanja djelatnosti;

5) da nije u postupku stečaja ili likvidacije;

6) da nema neplaćene poreze, doprinose i druge javne dažbine, osim ako mu je odobreno odloženo plaćanje poreza, doprinosa ili drugih javnih naknada u skladu sa posebnim propisima, i ako redovno ih plaća.

 

3. Da ispunjava sljedeće posebne uslove (stručni, tehnički i finansijski kriterijumi), i to da:

1) posjeduje iskustvo u priređivanju lutrijskih igara na sreću u trajanju od najmanje deset godina,

2) posjeduje iskustvo u priređivanju elektronskih igara na sreću u trajanju od najmanje deset godina,

3) posjeduje međunarodno iskustvo u priređivanju igara na sreću u najmanje deset država,

4) je član Evropske lutrijske asocijacije (engl. European Lottery Association) i Svjetske lutrijske asocijacije (engl.World Lottery Association),

5) posjeduju sertifikat za hardversku i softversku platformu (host) za priređivanje igara na sreću,

6) ima godišnji promet od najmanje 3.000.000.000 evra u posljednje tri poslovne godine, i to:

 

1. najmanje 1.000.000.000 evra godišnje od priređivanja lutrijskih igara, i

2. najmanje 300.000.000 evra godišnje od priređivanja elektronskih igara na sreću.

 

6. DOKUMENTACIJA KOJOM PONUĐAČ DOKAZUJE ISPUNjENOST USLOVA

Ispunjenost uslova Ponuđač dokazuje dostavljanjem sljedeće dokumentacije:

- Dokazom da je Učesnik u postupku otkupio Tendersku dokumentaciju u skladu sa Javnim pozivom;

- Dokumentacijom o identifikaciji:

• za domaća pravna lica - ovjerena kopija izvoda iz sudskog registra tj. Rješenje o upisu u sudski registar

• za strana pravna lica - izvod iz odgovarajućeg registra privrednih društava, sa rešenjem o registraciji privrednog društva i svim prilozima, u skladu sa Tenderskom dokumentacijom;

- Kopijom važećeg statuta i/ili akta o osnivanju;

- Izjavom kojom pod punom materijalnom i krivičnom odgovornošću potvrđuje da ispunjava kvalifikacione uslove iz Javnog poziva, u skladu sa Tenderskom dokumentacijom;

-Izjavom kojom pod punom materijalnom i krivičnom odgovornošću potvrđuje da na dan podnošenja Ponude nije:

- pravno lice kome je izrečena pravnaosnažna presuda za izvršenje sledećih krivičnih dela: učestvovanje u zločinačkoj organizaciji, korupciji, pranju novca, prevari;

- pravno lice kome je izrečena zabrana učestvovanja u javnim nabavkama, zabrana zaključenja ugovora iz javnih nabavki i ugovora o javno-privatnom partnerstvu;

- pravno lice kome je izrečena privremena ili trajna zabrana obavljanja djelatnosti;

- pravno lice u postupku stečaja ili likvidacije

- Ovjerenim kopijama izvoda iz komercijalne i finansijske dokumentacije, kojom se nedvosmisleno potvrđuje angažovanje u djelatnostima naznačenim u Javnom pozivu u posljednjih 10 (deset) godina na dan Krajnjeg roka. Dokumenta kojima se dokazuje angažovanost u djelatnostima mogu uključivati, ali nisu ograničena na npr. finansijske izvještaje", ovjerene kopije faktura, odgovarajuđe ugovore, brošure o privrednom društvu, poslovnim jedinicama, itd.

- Dokazima o članstvu u Evropskoj lutrijskoj asocijaciji (engl. European Lottery Association);

- Dokazima o članstvu u Svjetskoj lutrijskoj asocijaciji (engl. World Lottery Association);

- Kopijama sertifikata za hardversku i softversku platformu (host) za priređivanje igara na sreću;

- Izvještajima revizora i kopijama revidiranih godišnjih finansijskih izveštaja za tri (3) poslednje okončane poslovne godine (2018., 2017. i 2016.), u skladu sa Tenderskom dokumentacijom.

- Detaljima o strukturi vlasništva, zajedno sa detaljima o svim licima koja sprovode kontrolu nad Ponuđačem ili imaju na njega znatan uticaj.

- Dodatnom dokumentacijom, u skladu sa Tenderskom dokumentacijom.

 

Ponuđač dokazuje ispunjenost uslova iz ovog Javnog poziva dostavljanjem revidovanih finansijskih izvještaja (bilansa) ukoliko je revizija takvih izvještaja obavezna za ponuđača u skladu sa propisima zemlje registracije.

 

Ispunjenost uslova iz ovog Javnog poziva Ponuđač može dokazivati samostalno, odnosno putem povezanih lica koja su direktno ili indirektno pod kontrolom istog lica putem vlasništva nad veđinskim kapitalom (u daljem tekstu: krajnjeg osnivača), uključujući i krajnjeg osnivača.

 

U slučaju dokazivanja ispunjenosti uslova iz ovog Javnog poziva putem povezanih pravnih lica, ponuđač je dužan da jasno i nedvosmisleno navede koje povezano lice ispunjava koji kriterijum/uslov iz ovog Javnog poziva, kao i da dokaže povezanost sa tim pravnim licem putem kontrole istog lica kao krajnjeg osnivača, uključujuđi i krajnjeg osnivača.

 

U slučaju da ponuđač, kao pravno lice, ispunjenost uslova dokazuje ispravama koje izdaju nadležni organi sa sjedištem van teritorije Republike Srpske, dužan je da sve dokaze dostavi sa odgovarajućom nadovjerom i prevedene na jezik koji je u službenoj upotrebi u Republici Srpskoj.

 

7. ROK ZA OTKUP TENDERSKE DOKUMENTACIJE

Lutrija ovim putem poziva sve zainteresovane za učešće u ovom postupku da podnesu pisani zahtjev za kupovinu Tenderske dokumentacije, najdalje do 29.08.2019. godine.

 

Tenderska dokumentacija će biti dostupna zainteresovanim licima počev od 03.08.2019. godine.

 

Pisani zahtjev za kupovinu Tenderske dokumentacije dostavlja se Lutriji, elektronskom poštom ili faksom, sa jasnom naznakom „Zahtjev za kupovinu tenderske dokumentacije - Javni poziv za izbor najboljeg ponuđača za osnivanje zajedničkog privrednog društva".

 

Po prijemu ovog zahtjeva, ovlašćenom licu učesnika biće ispostavljena faktura za plaćanje naknade za Tendersku dokumentaciju i biće mu upućen na potpis Ugovor o čuvanju povjerljivih podataka poštom, elektronskom poštom ili putem faksa. Potpisan Ugovor o čuvanju povjerljivih podataka potrebno je, bez odlaganja, faksom, elektronskim putem i poštom poslati Lutriji.

 

Po prijemu potpisanog Ugovora o čuvanju povjerljivih podataka, dokaza o ovlašćenju za lice koje je potpisalo Ugovor o čuvanju povjerljivih podataka i dokaza o izvršenoj uplati naknade za Tendersku dokumentaciju, Lutrija će učesniku u ovom postupku dostaviti Tendersku dokumentaciju poštom/elektronskom poštom ili će je predati njegovom ovlašćenom predstavniku.

 

8. PITANjA U VEZI SA POSTUPKOM

Za sva pitanja u vezi sa ovim javnim pozivom, kontaktirati stručnu službu Lutrije, na srpskom ili engleskom jeziku, radnim danima od 8-15 časova.

 

U Banjoj Luci, 02.08.2019. godine

Broj: 3539-CA/19

 

Predsjedavajući Skupštine

Mile Banika

 

 

 

Pursuant to the Article 7 of the Law on Games of Chance ("Official Gazette of the Republic of Srpska", no22/19) and Articles 2 and 8 of Regulation on Conditions for Granting the Consent of PE " Lottery of Re¬public of Srpska" A.D. Banja Luka, for the establishment of a company for games of chance organization ("Official Gazette of the Republic of Srpska", no55/19) with regard to the Decision of the Shareholders As-sembly on the Procedure Instigation and the Decision of the Shareholders Assembly on Conditions, Critera and Selection of the Best Proposal for Establishing Enterprise for Games of Chance, Shareholders Assembly on the 12* session held on the 2nd of August 2019 issues

 

PUBLIC INVITATION

for participation in the procedure of selecting the Selected Bidders for the

establishment of a Joint Venture Company for the organization of games of chance

 

1. LOTTERY CONTACT INFORMATION

Public Enterprise "Lottery of Republic of Srpska" a.d. Banja Luka

Address: 2, Vuk Karadjic Street, 78000, Banja Luka Republic of Srpska

Tel: 0038751432700

Fax: -0038751432700

e-mail: branislav@lutrijars.com

Core business activity: gambling and betting (activity code: 92.00)

More information on the Lottery is available at the Internet address: www.lutrijars.com

 

More detailed information about the Lottery, as well as the Instructions to Bidders (hereinafter: Tender Documents), will be available to ali interested Bidders upon the signing of the Confidenriality Agreement and payment of the Tender Documents Fee.

The Tender Documents Fee is EUR 10,000.00 (ten thousand Euros) in the case of a foreign legal entity, or EUR 10,000.00 in KM counter value, calculated at the average exchange rate of the Bank of Republic of Srpska on the day of delivery of the invoice if it is a domestic legal entity.

 

2. SUBJECT OF THE PUBLIC INVITATION

The Lottery issues international public invitation to select the best Bidder for cooperation through the establishment of a joint venture company for the organization of electronic games of chance and acquiring 49% share in the joint venture company (hereinafter: "JVC") so that:

1) Total value of Lottery investment which is 51% share in JVC, as estimated by the authorized auditor KPMG Belgrade datedl7 July, 2019, consisting of the exclusive legal right to organize electronic games of chance, is total amount of 6,747,613.50 KM.

2) Total value of Selected Bidder's investment to acquire 49% share in JVC is. (min. 5,000,000.00 KM), out of which 1,000,000.00 KM is in cash, and the remaining part to the amount in assets and rights, in ac-cordance with the accepted Bid, latest within 1 (one) year from the JVC founding date.

 

3. BID SUBMISSION DATE, BID SUBMISSION ADDRESS, LANGUAGE OF BIDS

The deadline for submission of the final binding offers is 30 days from the date of the public bid publishing (Banja Luka local time)

Offers by ali interested bidders shall be delivered to the address of the Lottery specified in Clause 1 of this Public Invitation.

The bids shall be submitted in the language which is in official use in the Republic of Srpska.

 

4. BID BOND

The bidders shall deliver the proof on payment of deposit amounting to the 3% of the estimated value of 49% in the JVC from the item 2.2) of this bid. With the Bid, the Bidders shall submit unconditional, irrevocable, on-demand bank guarantee as a Bid Bond in the amount of 3% of the estimated investment amount required to acquire 49% share in JVC from the paragraph 2.2) of this Public Invitation.

 

5. STATUS. PROFESSIONAL, TECHNICAL AND FINANCIAL CONDITIONS (OUALIFYING REOUIREMENTS)

A bid may be submitted by domestic or foreign legal entity that fulfills the following requirements:

1. It has purchased the Tender Documents;

2. Fulfills the following general conditions (status requirements):

it is an active business company registered to perform business activity of organization of games of chance;

2) legal entity not convicted for the following criminal acts: criminal association, corruption, money laundry, fraud;

3) legal entity not prohibited to participate in public procurements, to sign the public procurement agreements and public-private partnership agreements;

4) Legal entity is not temporarily or permanently prohibited to perform its business activities;

5) Legal entity is not in the process of bankruptcy or liquidation;

6) It has no unpaid taxes, contributions and other public fees, unless he has been granted a deferred payment of taxes, contributions or other public fees in accordance with special regulations, and if they are duly paid.

3. It fulfills the following particular conditions (professional, technical and financial requirements), so

that:

1) Has at least ten completed years of experience in organizing lottery games of chance,

2) Has at least ten completed years of experience in organizing electronic games of chance,

3) Has international experience in organizing games of chance in ten countries,

4) it is a member of European Lottery Association and World Lottery Association,

5) Has a certificate for hardware and software host platform for organizing games of chance,

6) It has generated annual operating income of at least EUR 3,000,000,000 for the last three business years, as follows:

1, at least EUR 1,000,000,000 annually from lottery games organization activities, and

2. at least EUR 300,000,000 annually from electronic games of chance organization activities.

 

6. BIDDERS' DOCUMENTS EVIDENCING FULFILLMENT OF REOUIREMENTS

A Bidders is evidencing the fulfillment of the requirements by submitting the following documents:

o Evidence that the Tender Participant paid Tender Documents Fee in accordance with the Public

Invitation;

o Identification Document:

• For domestic legal entities - a certified copy of the extract from the Register of Business Entities issued by the Serbian Business Registers Agency, with a registration certificate and any related appendices;

For foreign legal entities - an extract from the relevant register of companies, with a company registration certificate and ali related appendices, in accordance with the Tender Documents;

o A copy of the current and effective Articles of Association and/or Articles of Incorporation;

o Statement given under full criminal and material liability that the Bidders fulfills qualifying conditions set out in the Public Invitation, in accordance with the Tender Documents;

o Statement  given under full criminal and material liability confirming that, on the day of Bid submission, the Bidders is not:

- legal entity convicted for the following criminal acts: criminal association, corruption, money laundry, fraud;

- legal entity prohibited to participate in public procurements, to sign the public procurement agreements and public-private partnership agreements;

- Legal entity temporarily or permanently prohibited to perform its business activities;

- Legal entity in the process of bankruptcy or liquidation

o authorized copies of the extracts from the commercial and financial documentation, which explicitly confirm the Bidder's engagement in the operating activities specified in the Public Invitation in the last 10 (ten) years completed as at the Bid Submission Date. The documents proving Bidder's engagement in specified activities may include, but are not limited to e.g. financial reports, certified copies of invoices, contracts, company or department brochures, etc.

o Evidence of membership in European Lottery Association;

o Evidence of membership in World Lottery Association;

o Copies of certificates for hardware and software host platform for organizing games of chance.

o Auditors' statements and copies of audited annual financial reports for the last 3 (three) business years (2018,2017 and 2016), in accordance with the Tender Documents.

o Details of the Tender Participant's ownership structure together with details of ali entities (legal entities and/or persons) that exercise control or significant influence over the Tender Participant. o Additional documents, in accordance mth the Tender Documents

Bidders proves fulfillment of requirements of this Public Invitation by submitting audited financial statements (balance sheets) if the audit of financial statements was mandatory in the Bidders' country of registration.

 

The fulfilment of requirements of the Public Invitation may be proved individually by the Bidders, or by entities which are directly or indirectly controlled by the same entity by order of the ownership of the majority of the capital (hereinafter: the founder), also including the founder.

In case the fulfilment of requirements evidence is provided by linked legal entities, the Bidder is obliged to clearly and unambiguously state which entity fiilfils which requirement/condition of this Public Invitation, as well as to prove the connection between such legal entity and the said entity by controlling it as the founder, also including the founder.

 

In the event that the Bidder, as a legal entity, proves the fulfillment of the conditions by documents issued by the competent authorities with headquarters outside the territory of the Republic of Srpska, the Bidder is obliged to submit ali the evidence with the appropriate superintendence, translated into a language that is in official use in the Republic of Srpska.

 

7. DEADLINE FOR PAYMENT OF TENDER DOCUMENTS FEE

Lottery hereby invites ali parties interested to participate in this Tender to submit a written application for the purchase of Tender Documents, ending with 29lh of August 2019.

Tender Documents will be available to the interested persons starting from 3rd of August 2019.

 

Written application for purchase of the Tender Documents is delivered to the Lottery, by e-mail or fax, clearly labeled «Application for the purchase of Tender Documents - Public Bid for the Selection of the Best Bidder for Establishing JVC».

 

Upon receipt of the request, an invoice for pavment of the Tender Documents Fee, as well as the Confi-dentiality Agreement for signature, will be delivered to the applicant's authorized representative by mail, e-mail or facsimile. The signed Confidentiality Agreement shall be immediately faxed- mailed and e-mailed back to the Lottery.

 

Upon receipt of the signed Confidentiality Agreement, evidence of authorization for the person that signed the Confidentiality Agreement, and evidence of pavment of the Tender Documents Fee, the Lot-tery shall fonvard the relevant Tender Documents to the Tender Participant by mail/e-mail or hand it to its authorized representative.

 

8. QUESTIONS RELATED TO THE PROCEDURE

AH questions relating to this Public Invitation should be directed to contact persons of the Lottery, in the Serbian or English language, on working days from 8 AM to 3 PM.

 

 

Banja Luka,

Date: 02.08.2019

 

Protocol number: 3539-SA/19

Assembly President Mile Banika

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: