Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 29.05.2019. 08:23

Javni poziv za učešće u Programu raspodjele sredstava iz Budžeta Grada Tuzla namjenjenih za podršku privrednim subjektima na području grada Tuzla za 2019. godinu, sa pozicije: Grant za podršku privatnim preduzećima i poduzetnicima - Projekat: Siguran start

Izvor: Akta.ba, 28.05.2019.

Na osnovu tačke VI Pravilnika o utvrđivanju uslova, kriterija i postupka dodjele nepovratnih sredstava za novčanu podršku privrednim subjektima na području grada Tuzla („Službeni glasnik Grada Tuzla", broj: 2/19), Služba za ekonomski razvoj i društvene djelatnosti Grada Tuzla, dana 28.05.2019.godine, objavljuje:

 

JAVNI POZIV

za učešće u Programu raspodjele sredstava iz Budžeta Grada Tuzla namjenjenih za

podršku privrednim subjektima na području grada Tuzla za 2019. godinu, sa pozicije: Grant za podršku privatnim preduzećima i poduzetnicima - Projekat:

"Siguran start"

 

I Predmet Javnog poziva

Javnim pozivom prikupljaju se aplikacije (prijave) novoregistrovanih samostalnih djelatnosti registrovanih kao osnovno zanimanje i privrednih društava, koji su na području grada Tuzla u 2019. godini pokrenuli svoju djelatnost.

 

II Iznos novčane podrške

Ukupan iznos sredstava predviđen za ovaj Program iznosi 100.000,00 KM (stohiljadakonvertibilnihmaraka), a usmjeren je na:

- refundiranje troškova registracije firme (ne odnosi se na osnivački kapital, već na troškove notarske obrade dokumenata, sudske i administrativne takse, te izradu pečata firme);

- sufinansiranje troškova obaveznih doprinosa za PiO i zdravstveno osiguranje i osiguranje od nezaposlenosti za registrovanu djelatnost i to za tekuću godinu, s tim da je maksimalni iznos sufinansiranja 3.000,00 KM (tri hiljade KM);

- sufinansiranje nabavke sredstava za rad i opreme (neupotrebljavane) za registrovanu djelatnost, u iznosu do 49% od vrijednosti nabavke, s tim da je maksimalni iznos sufinansiranja 3.000,00 KM (tri hiljade KM);

- sufinansiranje troškova zakupa poslovnog prostora u kojem se obavlja registrovana djelatnost, u iznosu do 50% od iznosa zakupnine, s tim da je maksimalni iznos sufinansiranja 3.000,00 KM (tri hiljade KM);

- sufinansiranje troškova poslovnih usluga: informatičke, pravne, marketing i prodaja, knjigovodstvene i finansijske usluge (troškovi za izradu računovodsvenih i dr. informatičkih programa potrebnih za poslovanje, troškovi za izradu neophodnih pravnih akata, uobičajni troškovi reklamiranja, troškovi vođenja knjigovodstva i finansija) - maksimalni iznos sufinansiranja je 3.000,00 KM.

Aplikant može aplicirati na samo jedan od prethodno navedenih oblika podrške.

 

III Pravo učešća

Pravo učešća mogu ostvariti samostalne djelatnosti u osnovnom zanimanju i privredna društva, koji su u 2019. godini registrovali poslovnu djelatnost na području grada Tuzla.

Aplikanti će biti isključeni iz učešća u pozivu ili iz dodjeljivanja sredstava novčane podrške, ako su u trenutku raspisivanja javnog poziva:

(a)krivi za davanje lažnih informacija u prijavnom obrascu, koje su preduslov za učestvovanje u pozivu za novčanu podršku ili ako nisu dostavili potrebne informacije;

(b)ukoliko su u prethodne tri godine imali registrovanu djelatnost ili privredno društvo na području grada Tuzla.

Za dodjelu novčane podrške ne mogu aplicirati subjekti koji imaju status javne ustanove ili javnog preduzeća.

 

IV Način prijavljivanja

Prijave na Javni poziv podnose se na prijavnom obrascu kojeg je propisala Služba za ekonomski razvoj i društvene djelatnosti Grada Tuzla.

Prijavni obrazac sa izjavom može se preuzeti na zvaničnoj web stranici Grada Tuzla (grad.tuzla.ba) ili u Centru za pružanje usluga građanima (šalter sala Grada Tuzla).

Uz popunjen prijavni obrazac, aplikant je obavezan da dostavi i sljedeću dokumentaciju:

- dokaz o registraciji privrednog društva ili samostalne djelatnosti (kopija),

- obavijest o razvrstavanju prema djelatnosti izdata od Zavoda za statistiku (kopija),

- broj računa u poslovnoj banci na koji će sredstva biti uplaćena,

- karton deponovanih potpisa osoba ovlaštenih za zastupanje (kopija),

- uvjerenje o izmirenim obavezama po osnovu javnih prihoda, izdato od Porezne uprave Tuzla, ne starije od 30 dana (original ili ovjerena kopija), osim privrednih subjekata koji su prijavili početak rada kod nadležne Porezne uprave 30 dana prije objave javnog poziva,

- uvjerenje da se protiv privrednog subjekta ne vodi krivični postupak, ne starije od 30 dana od dana predaje prijave na pisarnicu Grada Tuzla (original ili ovjerena kopija),

- uvjerenje da se protiv odgovornog lica privrednog subjekta/vlasnika samostalne djelatnosti ne vodi krivični postupak, ne starije od 30 dana od dana predaje prijave na pisarnicu Grada Tuzla (original ili ovjerena kopija),

- uvjerenje da odgovorno lice privrednog subjekta/vlasnik samostalne djelatnosti nije pravosnažno osuđeno za prekršaj i/ili počinjenje krivičnog djela, ne starije od 30 dana od dana predaje prijave na pisarnicu Grada Tuzla (original ili ovjerena kopija),

- dokaz o visini troškova na koje se prijava za novčanu podršku odnosi,

- izjava ovjerena u Centru za pružanje usluga građanima (šalter sala Grada Tuzla) ili kod notara. Obrazac Izjave je sastavni dio Prijavnog obrasca.

 

V Provjera aplikacija (prijava)

Postupak dodjele sredstava za novčanu podršku privrednim subjektima provodi Komisija za ocjenu prijava, koja po okončanju provjere zaprimljenih prijava iste ocjenjuje i sačinjava listu o odabiru korisnika. Lista o odabiru korisnika bit će objavljena na zvaničnoj web stranici Grada Tuzla.

Detaljni uslovi korištenja sredstava na ime dodijeljene novčane podrške regulisat će se ugovorom između Službe za ekonomski razvoj i društvene djelatnosti Grada Tuzla i odabranih korisnika.

 

VI Trajanje javnog poziva i podnošenje aplikacija (prijava)

Javni poziv je otvoren do utroška sredstava, a najkasnije do kraja 2019. godine.

Prijave na Javni poziv sa pratećom dokumentacijom dostavljaju se u zatvorenoj koverti putem Centra za pružanje usluga građanima (protokol Grada Tuzla) ili preporučeno poštom na adresu:

 

GRAD TUZLA

Služba za ekonomski razvoj i društvene djelatnosti

Ul. ZAVNOBIH-a broj 11,

75000 Tuzla,

Bosna i Hercegovina

sa naznakom:

Prijava za učešće u Programu raspodjele sredstava iz Budžeta Grada Tuzla namjenjenih za podršku privrednim subjektima na području grada Tuzla za 2019. godinu, sa pozicije: Grant za podršku privatnim preduzećima i poduzetnicima" - ne otvarati!

Sve dodatne informacije o načinu i postupku učešća u Javnom pozivu, mogu se dobiti u Službi za ekonomski razvoj i društvene djelatnosti Grada Tuzla, direktno ili putem telefona: 035/307-380.

 

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PREUZMI DOKUMENTE:


PODIJELI: