Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 03.03.2021. 09:31

Javni poziv za za predaju zahtjeva za dodjelu plastenika površine 50 m2 sa dodatnom opremom

Izvor: Akta.ba, 02.03.2021.

Broj: 04-20-1474/21

Datum: 02.03.2021. godine

 

Na osnovu člana 4. Odluke o utvrđivanju uslova i postupka za ostvarivanje prava učešća građana u dodjeli plastenika površine 50 m2  sa dodatnom opremom na području Općine Stari Grad Sarajevo, broj: 01-04-4-337/21 od 26.02.2021. godine, Općinski načelnik Općine Stari Grad Sarajevo objavljuje:

 

 JAVNI POZIV

za predaju zahtjeva za dodjelu plastenika površine 50 m2 sa dodatnom opremom

 

 

I  PREDMET JAVNOG POZIVA

Predmet Javnog poziva je dodjela plastenika površine 50 m2 sa dodatnom opremom u cilju stimulacije poljoprivredne proizvodnje na području općine Stari Grad Sarajevo u projektu "Proizvodnja u plastenicima" (u daljem tekstu Projekat).    

       

II  PRAVO UČEŠĆA I USLOVI ZA OSTVARIVANJE PRAVA NA DODJELU PLASTENIKA POVRŠINE 50 m2

Pravo na učešće u Projektu imaju svi zainteresovani građani - fizička lica koja ispunjavaju uslove propisane Odlukom, koji imaju mjesto prebivališta i zemljište na području općine Stari Grad Sarajevo.

Uslov za ostvarivanje prava učešća je da kandidati kao podnosioci zahtjeva moraju biti zakonski korisnici minimalno 200 m2 poljoprivrednog zemljišta (vlasnik, posjednik, nosilac prava korištenja i dr.) pogodnog za plasteničku proizvodnju.

Pogodnost zemljišta za plasteničku proizvodnju, utvrđuje Komisija za dodjelu plastenika (u daljem tekstu Komisija) na licu mjesta.   

 

III  KRITERIJ I NAČIN BODOVANJA 

a)Opći uslovi: 

1. Da podnosilac zahtjeva ima mjesto prebivališta na području općine Stari Grad Sarajevo

2. Da je zakonski korisnik minimalno 200 m2 zemljišta na području općine Stari Grad Sarajevo (vlasnik, posjednik, nosilac prava korišćenja i drugo)

3. Da je poljoprivredno zemljište pogodno za plasteničku proizvodnju, što utvrđuje Komisija na licu mjesta, u skladu sa pravilima struke (ravno zemljište ili veoma blagog nagiba, ne smije biti vlažno i sklono zabarivanju, dovoljna udaljenost od saobraćajnice i sl)

b) Dodatni uslovi:

1. Da je podnosilac zahtjeva nezaposlen (nalazi se na evidenciji JU "Služba za zapošljavanje

2. Za svakog nezaposlenog punoljetnog člana porodičnog domaćinstva - 5 bodova

3. Za svakog maloljetnog člana porodičnog domaćinstva - 2 boda 4. Da je podnosilac zahtjeva penzioner - 10 bodova

5. Da podnosilac zahtjeva ima priznat status demobilisanog borca - 10 bodova 

6. Da podnosilac zahtjeva ima priznat status RVI - 5 bodova

7. Status člana porodičnog domaćinstva demobilisanog borac ili RVI - 2 boda

8. Da podnosilac zahtjeva ima status porodice šehida,poginulih,umrlih ili nestalih boraca - 5  bodova 

9. Da podnosilac zahtjeva ima status civilne žrtve rata podnosioca zahtjeva - 5 bodova

10. Status civilne žrtve rata člana porodičnog domaćinstva - 2 boda

11. Da podnosilac zahtjeva ima status neratnih invalida i lica u stanju socijalne potrebe - 5  bodova

12. Da podnosilac zahtjeva ima priznat status logoraša - 5 bodova  

13. Član porodičnog domaćinstva ima priznat status logoraša - 2 boda 

14. Svaki član domaćinstva - 2 boda

 

IV  POTREBNA DOKUMENTACIJA

Uz zahtjev za dodjelu plastenika potrebno je priložiti dokaze o ispunjavanju uslova iz    Javnog poziva kao i druge dokaze, originale ili ovjerene fotokopije dokumenata koji ne     mogu biti  stariji od šest mjeseci:

a)Obavezna dokumentacija

1. Dokaz da je zakonski korisnik poljoprivrednog zemljišta: zemljišno-knjižni izvadak ili posjedovni list na ime podnosioca zahtjeva, ovjeren ugovor o zakupu, ovjeren ugovor o davanju zemljišta na korištenje, ovjeren ugovor o koncesiji i sl. (svi ugovori moraju biti zaključeni na vremenski period od najmanje četiri godine) i drugi dokazi o vlasništvu,  odnosno posjedu zemljišta.  

2Kopija lične karte i kopija prijave boravka za podnosioca zahtjeva.

b) Dodatna dokumentacija

1. Kućna lista

2. Dokaz o ukupnim primanjima domaćinstva: podnosioca zahtjeva i punoljetnih članova domaćinstva (potvrda o studiranju, potvrda o nezaposlenosti JU"Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo", uvjerenje PIO/MIO i/ili ček od penzije, potvrda o primanjima o poslodavca, uvjerenje o statusu i visini primanja za korisnike lične i porodične invalidnine od Službe za boračka pitanja Općine Stari Grad Sarajevo i sl.)

3. Potvrda o nezaposlenosti od JU"Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo" za podnosioca zahtjeva i svakog nezaposlenog člana porodičnog domaćinstva

4. Ček od penzije ukoliko je podnosilac zahtjeva penzioner 

5. Demobilisani borac: rješenje o statusu borca ili uvjerenje nadležnog ministarstva za   pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata, Odsjek za pitanja evidencija iz oblasti vojne obaveze za područje Sarajevskog Kantona, ratni vojni invalid (rješenje nadležne općinske službe) i šehidska porodica (rješenje nadležne općinske službe)

6. Dokaz o dodatnom boračkom statusu, statusu RVI i statusu civilne žrtve rata za člana    porodičnog domaćinstva

7. Potvrda od registrovanog Udruženja logoraša za podnosioca zahtjeva i za člana  domaćinstva

8. Potvrda nadležne službe da je lice u stanju socijalne potrebe u skladu sa Zakonom o osnovama socijalne zaštite, zaštite civilnih žrtava rata i zaštite porodice sa djecom

9. Izjava podnosioca zahtjeva ovjerena od strane nadležnog organa da se lični podaci istog  mogu koristiti u ovom postupku i objaviti po okončanju postupka, a u skladu sa Zakonom o zaštiti ličnih podataka

 

V  PODNOŠENJE ZAHTJEVA I DOKUMENATA                                                                                                    

Obrasci zahtjeva za dodjelu plastenika mogu se preuzeti na šalteru protokola i na web stranici Općine Stari Grad Sarajevo.

Zahtjevi za dodjelu plastenika sa pratećom dokumentacijom se predaju na šalteru protokola u zgradi Općine Stari Grad Sarajevo, ulica Zelenih beretki br.4, sa naznakom: Služba za privredu - Prijava na Javni poziv za dodjelu plastenika ili putem pošte u zatvorenoj koverti. Rok za podnošenje prijava na Javni poziv je 10 dana od dana objavljivanja.  

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Službi za privredu Općine Stari Grad Sarajevo, pozivom na broj telefona 033 282-356.   

 

VI  PROCEDURA ODABIRA KORISNIKA

Proceduru vrijednovanja i odabira pristiglih zahtjeva izvršit će Komisija na osnovu Kriterija navedenih u tački III ovog Javnog poziva.  

Odluku o izboru kandidata za dodjelu plastenika na prijedlog Komisije donosi Općinski načelnik Općine Stari Grad Sarajevo.

O rezultatima Javnog poziva kandidati će biti obaviješteni pismenim putem, putem oglasne ploče i web stranice Općine Stari Grad Sarajevo, a mogu se i lično informisati u Službi za privredu.   

Svako lice kojem prema ovom Javnom pozivu bude dodijeljen plastenik potpisat će Ugovor o dodjeli plastenika sa Općinom Stari Grad Sarajevo, čime se obavezuje na  poštivanje odredbi  istog.  

 

VII  FINANSIJSKA SREDSTVA

Projekat se finansira sredstvima iz Budžeta Općine Stari Grad Sarajevo za 2021.godinu     prema kojem će se odabranim podnosiocima zahtjeva pojedinačno dodijeliti plastenik površine 50 m2 sa dodatnom opremom. 

 

VIII  NAPOMENA

Služba za privredu Općine Stari Grad Sarajevo će pozivati učesnike radi eventualne upotpune dokumentacije u toku trajanja Javnog poziva. Ukoliko učesnici i nakon datih uputa od strane nadležne Službe ne postupe po istim, zahtjevi sa nepotpunom dokumentacijom neće se uzimati u razmatranje.

 

POMOĆNICA NAČELNIKA                                                   

Aldiana Kavazović, dipl.pravnik                                                    

                                     

OPĆINSKI NAČELNIK

mr. Ibrahim Hadžibajrić                                               

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: