Javni poziv zainteresiranim za prijavu učešća u projektu Start IT Up

Datum objave: 23.12.2019. 08:53 / Izvor: Akta.ba, 23.12.2019.

Na osnovu Odluke o realizaciji projekta „Start IT Up“ broj: 00.1-14-120559/19-6 od 11.12.2019.godine i Politike uspostavljanja BH Telecom Platforme za podršku razvoju ICT start up scene broj: 00.1-14-120559/19-3 od 11.12.2019. godine, Dioničko društvo BH Telecom Sarajevo objavljuje:

 

JAVNI POZIV 

ZAINTERESIRANIM ZA PRIJAVU UČEŠĆA U PROJEKTU „START IT UP“

 

 

Dioničko društvo BH Telecom Sarajevo sa sjedištem na adresi Franca Lehara br. 7, Sarajevo, objavljuje Javni poziv zainteresiranim pravnim subjektima za prijavu učešća u projektu „Start IT Up“ u potrazi za najboljim inovativnim rješenjima o temi „Rješenja za pametno okruženje (eng. Smart Enviroments) i kako doprinose okruženju da bude pametnije koristeći podatke“.

 

U okviru „Start IT Up“ projekta dat će se prostor startup kompanijama da po javno objavljenim uslovima prijave poslovni plan sa razvijenim minimalno održivim proizvodom.

Podaci su nova valuta u sadašnjosti i budućnosti, te će se u skladu s tim inovativnost rješenja primarno ocjenjivati na osnovu vrijednosti podataka koje prikuplja, pohranjuje, obrađuje, generiše i šalje, te u konačnici kreira vrijednost koja doprinosi pametnijoj i bolje upravljivoj zajednici. 

Navedeno rješenje može biti iz bilo koje oblasti, razvijeno koristeći bilo koju tehnologiju i način rada/pristupa, ali mora u sebi minimalno prikupljati, čuvati i moći davati podatke na anonimiziran način.

 

Pravila učešća, kriteriji evaluacije rješenja objavljeni su na web stranici www.bhtechlab.ba.

Prijava za učešće u projektu podnosi se popunjavanjem online prijavnog obrasca na stranici www.bhtechlab.ba.

 

Rok za podnošenje prijava je 23.02.2020. godine do 23:59 sati.

 

BH Telecom d.d. Sarajevo zadržava pravo da ne izabere niti jedno predloženo rješenje od prispjelih prijava ukoliko ne zadovoljavaju kriterije.

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: