Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 29.03.2018. 10:35

Kupovina poslovnog objekta u Banja Luci za smještaj zaposlenih u Središnjem uredu Uprave za indirektno oporezivanje i sjedištu Regionalnog centra Banja Luka

Izvor: Akta.ba, 29.03.2018.

Bosna i Hercegovina

Uprava za indirektno-neizravno oporezivanje

 

Broj: 01-16-12-740- 4 ~7l8

Banja Luka, 27.03.2018. godine

 

Na osnovu člana 7. stav 1. Zakona o sistemu indirektnog oporezivanja u Bosni i Hercegovini („Službeni glasnik BiH", broj: 44/03), člana 24. i 25. Zakona o Upravi za indirektno oporezivanje ("Službeni glasnik BiH", broj 89/05), Uprava za indirektno oporezivanje BiH, objavljuje

 

JAVNI OGLAS

za prikupljanje ponuda za kupovinu poslovnog objekta u Banja Luci za smještaj zaposlenih u Središnjem uredu Uprave za indirektno oporezivanje i sjedištu Regionalnog centra Banja Luka

 

1. Predmet javnog oglasa

Predmet javnog oglasa je prikupljanje ponuda za kupovinu poslovnog objekta u Banja Luci za smještaj zaposlenih u Središnjem uredu Uprave za indirektno oporezivanje i Regionalnom centru Banja Luka.

Poslovni objekat kao slobodnostojeća građevina-samostalan poslovni objekat, treba da se nalazi na području grada Banja Luka, udaljenosti ne većoj od tri kilometra od sadašnjeg sjedišta Središnjeg ureda UIO u Banja Luci, Bana Lazarevića bb.

 

2. Pravo učešća na javnom oglasu

Pravo učešća imaju svi ponuđači koji u vlasništvu i bez tereta posjeduju nekretninu koja je predmet nabavke. Da bi učestvovao u proceduri javnog oglasa, ponuđač treba ispunjavati određene uslove i dostaviti potrebne dokaze propisane Tenderskom dokumentacijom.

 

3. Rok za dostavljanje ponuda

Krajnji rok za dostavljanje ponuda po ovom pozivu je 12.04.2018.godine. do 12:00 sati, na protokol Uprave za indirektno oporezivanje BiH, Banja Luka, ul. Bana Lazarevića bb.

 

4. Kriterij za dodjelu ugovora

Ugovor se dodjeljuje kvalifikovanom ponuđaču na osnovu kriterija ekonomski najpovoljnije ponude, uz primjenu sljedećih podkriterija:

a) ponuđena cijena objekata koji su predmet kupoprodaje: 85 bodova

b) kvaiitet gradnje i funkcionalne karakteristike: 15 bodova

 

5. Preuzimanje tenderske dokumentacije

Tenderska dokumentacija se može preuzeti po objavi javnog oglasa u dnevnim novinama „Nezavisne novine", „Glas Srpske"' i „Oslobođenje", Upravi za indirektno oporezivanje BiH, Ulica Bana Lazarevića bb, Banja Luka, II sprat ili na web sajtu Uprave za indirektno oporezivanje BiH, http://www.uino.gov.ba/

 

6. Podnošenje ponuda

Ponuđač je obavezan propisno kovertiranu i zatvorenu ponudu u originalu dostaviti na protokol Središnjeg ureda UIO BiH, Bana Lazarevića bb, Banja Luka, najkasnije do 12.04.,2018.godine do 12,00 sati, s naznakom: "Ponuda za kupovinu poslovnog objekta u Banja Luci - ne otvarati - otvara komisija."

Ponudač je dužan na poleđini koverte naznačiti naziv i adresu dobavljača i broj telefona.

Ponude koje su dostavljene nakon isteka roka određenog za podnošenje ponuda, ne razmatraju se i vracaju se ponudacima neotvorene.

 

7. Otvaranje ponuda

Javno otvaranje ponuda će se održati dana 12.04.2018. godine, u 12:15 sati u Upravi za indirektno oporezivanje BiH, Banja Luka, Bana Lazarevića bb, u prostorijama ugovornog organa, sala 226. Dobavljači ili njihovi predstavnici, uz pismeno ovlaštenje, mogu prisustvovati otvaranju ponuda.

 

8. Ostale odredbe:

Ponude će se smatrati validnim za period od 90 (devedeset) dana od dana podnošenja ponude.

Shodno članu 10. stav 1. tačka e) Zakona o javnim nabavkama Bosne i Hercegovine („Službeni glasnik BiH", broj: 39/14). na predmetni postupak ne primjenjuju se odredbe navedenog Zakona.

 

 

DIREKTOR

Dr. Miro Džakula

 

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PREUZMI DOKUMENT:

PODIJELI: