Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 02.06.2018. 11:11

Nabavka usluga izrada projekta i izgradnje autoputa sa 2+2 saobraćajne trake (sa razdjelnom i zaustavnom trakom) : Petlja Johovac (Tovira) - petlja Rudanka (Kostajnica)

Izvor: Glas Srpske, 02.06.2018.

POZIV ZA DOSTAVLJANJE PONUDA

Bosna i Hercegovina / Republika Srpska

Koridor Vs kroz Republiku Srpsku

POZV ZA DOSTAVLJANJE PONUDA PRVE FAZE

Izrada projekta i izgradnja: Petlja Johovac (Tovira) - petlja Rudanka (Kostajnica)

 

Ovaj poziv za dostavljanje ponuda je u skladu sa Opštim obavještenjem o nabavkama za ovaj projekat koje je objavljeno na veb stranici Evropske banke za obnovu i razvoj, Obavještenja o nabavkama (www.ebrd.com) na dan 25. jula 2017. godine.

Javno preduzeće "Autoputevi Republike Srpske", u daljem tekstu "Naručilac", namjerava da dio sredstava iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj ("Banka ) iskoristi za plaćanje troškova izrade izvođačkog projekta (na osnovu postojećeg glavnog proJekta) i izgradnje dionice autoputa na Koridoru Vc koji prsšazi kroz Republiku Srpsku, dionice od petlje Johovac (Tovira) do petlje Rudanka (Kostajnica).

Naručilac upućuje poziv ponuđačima da dostave zapečaćene ponude za izradu projekta i izgradnju sljedećih radova koji }e se finansirati iz dijela sredstava kredita:

Glavni radovi: izgradnja 5.65 km nove dionice autoputa uključujući sve vezane lokalne puteve i sljedeće petlje:

• T petlja Johovac (Tovira)

• Petlja tipa truba Rudanka (Kostajnica)

Opšti opis

Izrada projekta i izgradnja autoputa sa 2+2 saobraćajne trake (sa razdjelnom i zaustavnom trakom) što može da obuhvata i:-

• zemljane radove / nasipe

• asfaltiranje puta

• izgradnja mostova

• postavljanje stubova

• izgradnja petlji i priključnih puteva

• izgradnja čeličnih / betonskih zaštitnih ograda za vozila

• radovi na lokalnim putevima: podvožnjaci/nadvožnjaci

• preusmjeravanje, skretanje i zatvaranje lokalnih puteva

• radovi za izgradnju odvoda, ispusta i zaštite rijeka

• obezbjeđivanje obavještenja na autoputu, telefona za hitne slučajeve

• postavljanje osvjetljenja

• postavljanje ograde

• obilježavanje, postavljanje znakova, različitih znakova sa porukama

• električarski radovi

• radovi na zaštiti životne sredine

• meteorsšoške stanice

• stanice za naplatu putarine i prateđi pločnici, zgrade, spojni kraci sa autoputem

• kompleksi na autopugu i prateći pločnici i spojni kraci sa autoputem

• mjesta za kontrolu težine teretnih vozila u pokretu

Očekivano trajanje ugovora je 730 dana (dvije godine) plus Period za otklanjanje nedostataka u trajanju od 730 dana (dvije godine).

Tenderska dokumentacija

Tenderska dokumentacija se može dobiti u kancelariji na dolje naznačenoj adresi nakon plaćanja bespovratne naknade u iznosu od 500 evra ili u protivvrijednosti konvertibilne valute. Potencijalni ponuđači snose troškove provizija, taksi i svih drugih troškova Banke nastalih u vezi sa uplatom bespovratne naknade.

Bespovratna naknada se plaća s referencom na Poziv za dostavljanje ponuda broj. Kb/EVKB-2018Ž

Instrukcija za plaćanje u domaćoj valuti (KM):

Račun br. 562 0998073966893 u NLB Razvojnoj banci ad Banjaluka, ili

Instrukcija za plaćanje u stranoj valuti (evro):

Banka: NLB Razvojna banka AD Banjaluka

Adresa: Milana Tepića 4, 78 000 Banjaluka BIC RAZBBA22XXX

IBAN: BA39 5620 9980 8433 4641

Korisnik: JP "Autoputevi RS" d.o.o. Banjaluka Adresa: Vase Pelagića 10, 78 000 Banjaluka

Po'prijemu potvrde o uplati bespovratne naknade, dokumenti će, na zahtjev, odmah biti isporučeni preporučenom poštom; međutim, Naručilac ne snosi odgovornost u slučaju gubitka ili kašnjenja dokumentacije. Takođe, dokumentacija se može dostaviti i elektronskim putem na zahtjev potencijalnog ponuđača nakon što ponuđač dostavi odgovarajući dokaz o uplati bespovratne naknade. U slučaju nepodudaranja između elektronske I štampane verzije dokumenata, štampana verzija će biti mjerodavna.

Ponude

U postupku dodjele pomenutog ugovora usvojiće se tenderska procedura u dvije faze i to na sljedeći način:

(a) U prvoj fazi, ponude će se sadržati samo tehnički dio, bez osvrta na cijene, listu svih odstupanja ili rezervi u odnosu na tehničke i poslovne uslove utvrđene u tenderskoj dokumentaciji ili moguća alternativna tehnička rješenja koja u svojoj ponudi predlaže ponuđač, kao i obrazloženje za ista, pod uslovom da takva odstupanja ili alternativna rješenja ne mijenjaju osnovne ciljeve projekta. Nakon ocjene ponuda u prvoj fazi, naručilac će na sastanak na kojem ponuđači mogu da pojasne svoje ponude pozvati sve ponuđače koji ispunjavaju kvalifikacione uslove i koji su dostavili tehnički odgovarajuću ponudu. Na ovom sastanku će se razmatrati ponude ovih ponuđača, a sve tražene dopune, dodaci, brisanja i ostale izmjene će se iste zabilježiti odnosno evidentirati u zapisniku. Samo kvalifikovani ponuđači koji su dostavili tehnički prihvatljive ponude u prvoj fazi dostavljanja ponuda će biti pozvani da dostave ponude u drugoj fazi tendera.

(b) U drugoj fazi tendera ponude će se ažurirati unošenjem svih izmjena i dopuna u skladu sa prethodnim dogovorom između naručioca i ponuđača, a iste će ući u zapisnik o sastanku za razjašnjenje ponuda; i u poslovnu ponudu.

Kvalifikacije

Da bi se kvalifikovali za dodjelu ugovora, ponuđači moraju da ispune sljedeće ključne kvalifikacione kriterijume:

a) Prosječan godišnji promet: ponuđač, kao glavni izvođač, mora imati prosječan godišnji promet (definisan kroz obračun izvedenih radova i radova koji su u toku) u vrijednosti od najmanje 45 miliona evra (ili ekvivalent u nekoj drugoj valuti) u posljednjih 5 (pet) godina (2013, 2014,2015,2016,2017).

b) Finansijski kapacitet: ponuđač popunjava Prilog 2, Finansijski podaci, koji se nalazi u Odlomku IV obrazaca za ponudu, i dokazuje da ima pristup ili da raspolaže likvidnim finansijskim sredstvima, slobodnim novčanim sredstvima, kreditnim linijama i drugim finansijskim sredstvima koja su dovoljna za ispunjenje novčanog toka izgradnje u periodu od o (šest) mjeseci, {to je procijenjeno na najmanje 12 miliona evra (ili ekvivalent u drugoj valuti), uzimajuđi u obzir obaveze ponuđača po osnovu drugih ugovora.

c) Finansijski rezultati: dostaviti revidovane bilanse stanja za posljednjih 5 godina (2013, 2014, 2015, 2016, 2017) koji prikazuju poslovanje sa dobitkom i dugoročnu rentabilnost. Po potrebi, naručilac }e od ponuđačeve banke tražiti neophodne informacije.

d) Iskustvo:

• Opšte iskustvo: demonstrirati iskustvo sa ugovorima u kojima je ponuđač u ulozi izvođača ili ugovarača u posljednjih 5 (pet) godina prije roka za dostavljanje ponuda, a gdje je ponuđač bio aktivan najmanje 9 (devet) mjeseci svake godine.

• Posebno iskustvo: ponuđač mora da dokaže da ima uspješno iskustvo kao glavni izvođač radova u izvođenju najmanje jednog projekta po sistemu 'Projektuj i izgradi" (čija vrijednost nije manja od 40 miliona evra) u posljednjih 5 (pet) godina, a KOJI je, po vrsti i složenosti, sličan predloženom ugovoru, kao i sljedeća posebna iskustva:

- 600.000 mZ zemljanih radova izvedenih tokom jedne kalendarske godine u posljednjih 5 (pet) godina,

- 70.000 mZ krečne stabilizacije tokom jedne kalendarske godine u posljednjih 5 (pet) godina,

- 100.000 tona asfalta postavljenog tokom jedne kalendarske godine u posljednjih 5 (pet) godina,

- 80.000 mZ strukturnog betona proizvedenog i postavljenog u jednoj kalendarskoj godini u posljednjih 5 (pet) godina,

- Izgradnja najmanje dva mosta na autoputu, min 300 m dužine, izgrađenih metodom segmentnog naguravanja, u posljednjih 5 (pet) gbdina.'

- Izgradnja najmanje jednog viJadukta na autoputu, min 400 m dužine, u posljednjih 5 (pet) godina.

e) Iskustvo projektovanja: Ponuđač mora da dokaže da ima adekvatno kvalifikovane I iskusne projektante za autoputeve i druge objekte koji poznaju standarde koje je naručilac naveo u SVOJIM zahtjevima, te da preduzeđe ponuđača ima uspjeha u projektovanju i potvrdu klijenta o najmanje jednom projektu u posljednjih 5 (pet) godina koji se po prirodi I složenosti može usporediti sa predloženim ugovorom. Ako ponuđač nema odgovarajuće iskustvo projektovanja u svom preduzeđu, može se prihvatiti iskustvo predloženih specijalizovanih podizvođača koji ispunjavaju ove kriterijume.

f) Ponuđač ne ispunjava obaveze i predmet je sporova: stalna GJeputacija neispunjavanja ooaveza (u posljednjih 10 (deset) godina i/ili neriješeni sporovi (koji ne smiju biti veći od 10% (deset odsto) neto vrijednosti ponuđača) koji se vode protiv ponuđača ili njegovog partnera u zajedničkom nastupu može dovesti do odbijanja ponude.

Kompanije iz bilo koje države mogu dostaviti ponude za ugovore koji se finansiraju iz sredstava kredita Banke. Sredstva iz kredita Banke se neće koristiti u svrhe plađanja licima ili subjektima za bilo kakav uvoz robe, ako je pomenuto plaćanje ili uvoz zabranjeno prema odluci Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija, u skladu sa poglavljem VII Povelje Ujedinjenih nacija.

Zajednički nastupi

Zajednički nastup mora da zadovolji sljedeće minimalne kvalifikacione uslove:

a) Vodeći partner mora da ispunjava najmanje 40% svih kvalifikacionih kriterijuma koji se odnose na prethodno pomenuti godišnji promet, finansijsku POZICIJU i rezultats, te iskustvo građenja i projektovanja.

b) Ostali partneri treba da ispune najmanje 20% svih kvalifikacionih kriterijuma koji se odnose na prethodno pomenuti godišnji promet, finansijsku POZICIJU i rezultate, te iskustvo građenja i projektovanja.

c) Zajedničko ulaganje/konzorcij mora zajednički da zadovolji navedene kriterijume koji se odnose na godišnji promet, finansijsku poziciju i rezultate, te iskustvo građenja i projektovanja, zbog čega }e se sabirati odgovarajući iznosi svakog partnera da bi na kraju dobili ukupnu ocjenu kapaciteta zajedničkog ulaganja/konzorcija. Ako vodeći partner u zajedničkom ulaganju nema vlastito iskustvo u projektovanju, može se prihvatiti iskustvo predloženih speciJalizovanih podizvođača. Bilo kako bilo, vodeći partner u zajedničkom ulaganju mora da dokaže da posjeduje iskustvo u izvođenju najmanje jednog projekta u kojem je sam bio odgovoran i za projektovanje i za izgradnju.

Partneri moraju pojedinačno ispuniti postavljene zahtjeve koji se odnose na revidovane bilanse stanja i sporove.

Podnošenje ponuda

Ponude prve faze se moraju dostaviti kancelariji na dolje naznačenoj adresi najkasnije 30. jula 2018. u 12 časova po lokalnom vremenu, kada će ponude biti otvorene u prisustvu predstavnika ponuđača koji budu željeli da prisustvuju otvaranju ponuda.

Uz ponude druge faze potrebno je dostaviti obezbjeđenje ponude u iznosu 700.000,00 evra ili u protuvrijednosti u konvertibilnoj valuti i to na adresu u nastavku prije ili najkasnije u vrijeme i na dan koji se u Pozivu za dostavljanje ponuda druge faze navodi kao krajnji rok za dostavljanje ponuda, kada će ponude biti otvorene u prisustvu predstavnika ponuđača koji žele da prisustvuju otvaranju.

Propisi nabavke koji će se primjenjivati su Politike i pravila nabavke Banke (PP&R) (novembar 2017) koja se mogu naći na sljedećoj stranici:

http://www.ebrd.com/cs/Satellite?c=Content&cid=1395266160617&d=&pagename=EBRD%2FContent%2FDownloadDocument

Potencijalni ponuđači mogu da zatraže dodatne informacije i pregledaju tendersku dokumentaciju na sljedeđoj adresi:

Kontakt osoba: Davor Vučković, inženjer za građenje autoputeva

Javno preduzeće "Autoputevi Reggublike Srpske" Banjaluka

Ul. Vase Pelagića, 78000 Banjaluka

Tel: +387-51-233 670

Faks: +387-51-233 700

e-mejl: dvuckovic@autoputevirs.com

Datum: 29. maj 2018. godine

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: