Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 03.09.2021. 14:16

Nabavka usluga stručnog usavršavanja nezaposlenih lica koja se nalaze na evidenciji lica koja aktivno traže zaposlenje Zavoda za zapošljavanje Brčko distrikta BiH

Izvor: Akta.ba, 02.09.2021.

Br:02-1370-2/21

Datum: 02.09.2021. godine

 

U skladu sa Pravilnikom o postupku dodjele ugovora za nabavku usluga iz Aneksa II dio b) Zakona o javnim nabavkama („Službeni Glasnik BiH", broj: 66/16) i na osnovu Odluke direktora Zavoda za zapošljavanje Brčko distrikta BiH broj: 02-1370/21 od 01.09.2021. godine Zavod za zapošljavanje Brčko distrikta BiH objavljuje:

 

POZIV

ZA DOSTAVU PONUDA ZA STRUČNO USAVRŠAVANJE NEZAPOSLENIH LICA KOJA SE NALAZE NA EVIDENCIJI LICA KOJA AKTIVNO TRAŽE ZAPOSLENJE ZAVODA ZA ZAPOŠLJAVANJE BRČKO DISTRIKTA BIH IZ OBLASTI PREDVIĐENIH PUNOM JAVNIH NABAVKI

U 2021. GODINI

 

a)Naziv ugovornog organa:

Zavod za zapošljavanje Brčko distrikta BIH.

b)Opis predmeta nabavke i tehničke specifikacije:

Usluge stručnog usavršavanja nezaposlenih lica koja se nalaze na evidenciji lica koja aktivno traže zaposlenje Zavoda za zapošljavanje Brčko distrikta BiH čija će se edukacija realizovati iz sljedećih oblasti:

 

I) Engleski jezik

Kurs engleskog jezika (I nivo) do 6 kandidata u trajanju od 72 školska časa; Kurs engleskog jezika (li nivo) do 7 kandidata u trajanju od 72 školska časa;

 

II)Njemački jezik

Kurs njemačkog jezika (I nivo) do 29 kandidata u trajanju od 72 školska časa; Kurs njemačkog jezika (II nivo) do 17 kandidata u trajanju od 72 školska časa;

 

III)Osnove grafičkog i web dizajna i informatika

Kurs iz osnove grafičkog i web dizajna do 15 kandidata u trajanju od 72 školska časa; Kurs informatike (I nivo ) do 11 kandidata u trajanju od 72 školska časa; Kurs informatike (II nivo ) do 8 kandidata u trajanju od 72 školska časa;

IV) Vođenje poslovnih knjiga za samostalne preduzetnike i preduzetništvo

Kurs za vođenje poslovnih knjiga za samostalne preduzetnike do 27 kandidata u trajanju od 72 školska časa; Kurs iz preduzetništva do 8 kandidata u trajanju do 72 školska časa.

Obuka će se izvoditi po programu koji se nalazi u prilogu ovog Javnog poziva za svaku oblast posebno i koji je sastavni dio istog. Ponuđač je obavezan da se pridržava programa koji predviđen planom obuke.

 

Period za koji se zaključuje ugovor:

Rok za realizaciju Ugovora je najviše 90 kalendarskih dana, računajući od dana potpisivanja Ugovora. Procijenjena vrijednost nabavke:

 

Procijenjena vrijednost nabavke je 35.897,43 bez PDV-a. Za svaku pomenutu oblast je predviđeno kako slijedi:

Kurs engleskog jezika I i II nivo     3.645,82 KM bez uračunatog PDV-a

Kurs njemačkog jezika I i II nivo    12.900,60 KM bez uračunatog PDV -a

Kurs iz osnove grafičkog iweb dizajna i kurs informatike I i II nivo   9.535,23 KM bez uračunatog PDV-a

Kurs za vođenje poslovnih knjiga za samostalne preduzetnike i kurs iz preduzetništva             9.815,48 KM bez uračanatog PDV-a.

 

Kriterij za izbor ponude:

Najniža cijena.

Cijenu ponude za svaku oblast pojedinačno ponuđač dostavlja na obrascu koji je sastavni dio Javnog poziva (Aneks I). Ponuđač može dostaviti ponudu za jednu, više ili za sve oblasti.

 

Uslovi za kvalifikaciju:

-Lična sposobnost

f.l Uslovi za kvalifikaciju u smislu lične sposobnosti i dokazi koji se traže Ponuđač je dužan u svrhu dokazivanja lične sposobnosti dokazati da:

-je ispunio obavezu u vezi sa plaćanjem penzijskog i invalidskog osiguranja, zdravstvenog osiguranja, u skladu sa važećim propisima u Bosni i Hercegovini ili propisima zemlje u kojoj je registrovan;

f.2 Dokazi koje ponuđač mora dostaviti u pogledu lične sposobnosti

U svrhu dokazivanja uslova ponuđač je dužan dostaviti popunjenu Izjavu ovjerenu kod nadležnog organa, a ista je sastavni dio Javnog poziva, izjava se dostavlja u formi utvrđenoj u Aneksu 2 Javnog poziva i ne smije biti starija od datuma objave Javnog poziva.

Ponuđač koji bude odabran kao najpovoljniji u ovom postupku javne nabavke je dužan dostaviti slijedeće dokaze (originale ili ovjerene kopije) u svrhu dokazivanja činjenica potvrđenih u izjavi i to: 

-potvrde nadležne poreske uprave ili druge nadležne institucije ili ukoliko se radi o ponuđaču koji nije registrovan u Bosni i Hercegovini, potvrda ili izvod iz evidencije na osnovu koje se može utvrditi da uredno izmiruje obaveze za penzijsko i invalidsko osiguranje i zdravstveno osiguranje.

Dokazi koje je dužan dostaviti izabrani ponuđač moraju da sadrže potvrdu da je u momentu predaje ponude ispunjavao uslove koji se traže Javnim pozivom. U protivnom će se smatrati da je dao lažnu izjavu. Dokaze o ispunjavanju uslova je dužan dostaviti u roku od 7 dana, od dana zaprimanja obavještenja o rezultatima ovog postupka javne nabavke. U slučaju sumnje o postojanju okolnosti koje su definasane tačkom f.l Javnog poziva, Ugovorni organ će se obratiti nadležnim organima s ciljem provjere dostavljane dokumentacije i date Izjave u tački f.2 Javnog poziva. U slučaju da izabrani ponuđač u predviđenom roku ne dostavi dokaze navedene u tački f.2 Javnog poziva Ugovorni organ će ponuditi zaključivanje ugovora drugorangiranom ponuđaču.

Napomena: Ponuđač može uz Izjavu iz člana 45. Zakona, tj. uz svoju ponudu, odmah dostaviti originale ili ovjerene kopije traženih dokaza koji su navedeni u Izjavi. Ovim se ponuđač oslobađa obaveze naknadnog dostavljanja originala ili ovjerenih kopija dokaza ako bude izabran.

-Sposobnost obavljanja profesionalne djelatnosti

f.3 Da su registrovani za pružanje usluga obrazovanja i poučavanja.

f.4 Da bi dokazali sposobnost za obavljanje profesionalne djelatnosti ponuđači trebaju dostaviti: - Kopiju Rješenja o upisu u sudski registar ili kopiju Aktuelnog izvoda iz sudskog registra ili ekvivalentan dokument izdat od nadležnog organa u zemlji u kojoj je ponuđač registrovan;

Ponuđač koji bude odabran kao najpovoljniji u ovom postupku javne nabavke je dužan dostaviti navedene dokaze u Originalu ili ovjerenoj kopiji od strane nadležne institucije u roku od 5 dana od dana obavještenja o dodjeli ugovora.

-Tehnička i profesionalana sposobnost

f.5 Izabrani ponuđač mora ispunjavati uslove iz člana 17. Zakona o obrazovanju odraslih (Službeni glasnik Brčko distrikta BiH broj 50/18).

Prostorije u kojoj će se održavati obuke moraju da se nalaze u gradskoj zoni Brčko distrikta BiH.

Obaveza izabranog ponuđača je da za oblasti pod brojem III i IV obezbijedi odgovarajuću tehničku opremu (PC sa odgovarajućum aplikacijama, knjigovodstvena aplikacija za oblast pod rednim brojem IV), kako bi svaki kandidat nesmetano prošao obuku po predviđenom programu.

Izabrani ponuđač je obavezan da angažuje kvalifikovano osoblje sa radom u struci ne kraćim od jedne godine, na sljedeći način:

-za oblast I profesor engleskog jezika ; -za oblast II profesor njemačkog jezika ;

-za oblast III lice sa VSS informatičkog ili računarskog smjera i grafičkog smijera ; -za oblast IV lice sa VSS ekonomskog smjera i certifikovani računovođa

 

Napomena :

 Izabrani ponuđač je dužan prije potpisivanje Ugovora, ugovornom organu u roku od 5 dana od dana obavještenja o dodjeli ugovora dostaviti dokaz o kvalifikacijama osoblja koje će izvoditi obuke (ovjerena kopija diploma, certifikata) i potvrda o radnom iskustvu u struci (original).

f.6 Da bi dokazali tehničku i profesionalnu sposobnosti ponuđači trebaju dostaviti:

- U svrhu dokazivanja uslova iz tačke f.5 ponuđač je dužan dostaviti popunjenu i ovjerenu Izjavu o ispunjenosti uslova iz člana 50. Tačke b) i e), i člana 17. Zakona o obrazovanju odraslih, a ista je sastavni dio Javnog poziva. Izjava se dostavlja u formi utvrđenoj u Aneksu 3 Javnog poziva i ne smije biti starija od datuma objave Javnog poziva.

Napomena: Ugovorni organ će prije potpisivanja Ugovora formirati komisiju koje će izvršiti provjeru uslova propisanih tačkom f. 5 izlaskom na teren. Ukoliko komisija utvrdi da izabrani ponuđač ne ispunjava uslove u ovom pogledu Ugovorni organ će ponuditi zaključivanje ugovora drugorangiranom ponuđaču.

g)Period važenja ponude:

31.12.2021. godine

h)Način dostavljanja ponude:

Poštom ili lično na protokol Ugovornog organa.

Ponuda, bez obzira na način dostavljanja, mora biti zaprimljena u Ugovornom organu, do datuma i vremena navedenog u Javnom pozivu. Sve ponude zaprimljene nakon tog vremena su neblagovremene i kao takve, neotvorene biće vraćene ponuđaču. Ponuda treba biti otkucana ili napisana neizbrisivom tintom. Svi listovi ponude moraju biti čvrsto uvezani, sa označenim stranicama.

Ponuda se dostavlja u originalu. Original ponuda treba biti u zatvorenoj, neprovidnoj koverti, sa pečatom i potpisom ponuđača, nazivom i adresom ponuđača, na kojoj će stajati:

„Ponuda za nabavku usluga za stručno usavršavanje nezaposlenih lica koja se nalaze na evidenciji lica koja aktivno traže zaposlenje Zavoda za zapošljavanje Brčko distrikta BiH iz oblasti:              

„NE OTVARAJ - do 17.09.2021. do 12:15 sati"

i) Adresa na koju se dostavlja:

Fra Šimuna Filipovića br. 2 ,76101 Brčko.

j) Datum i vrijeme za provođenje pregovaranja i/ili diskusija sa ponuđačima ako je to neophodno:

Nema pregovaranja.

k) Vrsta i vrijednost garancije za ozbiljnost ponude ili za uredno izvršenje ugovora, ukoliko su one predviđene:

Nema zahtjeva za garanciju.

1) Da li se ugovor za usluge zaključuje za jednokratno izvršenje određene usluge ili na period koji ne može biti duži od tri godine:  

Ugovor se zaključuje za jednokratno izvršenje usluge.

Jednokratni ugovor će se zaključiti sa ponuđačem koji je dostavio najnižu cijenu za svaku oblast navedenu u tački b) ovog Poziva.

m) Krajnji rok za dostavu ponuda (datum, mjesto i vrijeme):

17.09.2021. godine, Zavod za zapošljavanje Brčko distrikta BiH, Fra Šimuna Filipovića br. 2, do 12:00 h

n) Mjesto, vrijeme i datum otvaranja ponuda:

Javno otvaranje ponuda je dana 17.09.2021 .godine u 12:15 h u prostorijama Ugovornog organa.

o) Kontakt osoba:

Petar Ignjić;

Tel:049/217-411:

e-mail: petar.ignjic@zzzbrcko.org

p) Zavod za zapošljavanje Brčko distrikta BiH će formirati komisiju koja će po prijemu ponuda iste evaluirati i predložiti zaključenje ugovora ili odbijanje ponude, zavisno od kvaliteta prispjele ponude.

 

PRILOZI :

 -ANEKS 1-obrazac za cijenu ponude

-ANEKS 2-izjava u vezi člana 45. Zakona o javnim nabavkama

-ANEKS 3-lzjava u vezi člana 50. Zakona javnim nabavkama i člana 17. Zakona o obrazovanju odraslih -ANEKS 4-pisana Izjava u vezi člana 52. Zakona javnim nabavkama -Sadržaj ponude

 

DIREKTOR;

TamaraiDuvnjak-Mitrović, dipl oec

 

 Odluka  Latinica  Ćirilica
 Javni poziv  Latinica  Ćirilica
 Obrazac - sadržaj ponude  Latinica  Ćirilica
 Aneks 1  Latinica  Ćirilica
 Aneks 2  Latinica  Ćirilica
 Aneks 3  Latinica  Ćirilica
 Aneks 4  Latinica  Ćirilica

 

 Engleski jezik I nivo   Latinica  Ćirilica
 Engleski jezik II nivo  Latinica  Ćirilica
 Njemački jezik I nivo  Latinica  Ćirilica
 Njemački jezik II nivo  Latinica  Ćirilica
 Osnove grafičkog i web dizajna i informatika  Latinica  Ćirilica
 Vođenje poslovnih knjiga za samostalne preduzetnike i preduzetništvo  Latinica  Ćirilica
 Preduzetništvo  Latinica  Ćirilica
 Informatika I nivo  Latinica  Ćirilica
 Informatika II nivo

 

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: