Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 01.06.2018. 10:26

Poništenje javnog poziva za izbor privatnog partnera za projekat pružanje usluge projektovanja, zamjene, ugradnje i održavanja LED svjetiljki i sistema upravljanja javnom rasvjetom na području Kantona Sarajevo

Izvor: Akta.ba, 01.06.2018.

KANTON SARAJEVO

Ministarstvo komunalne privrede i infrastrukture

 

Broj: 27-05-22225/18

Sarajevo, dana 17.05.2018. godine

 

Na osnovu člana 17. Zakona o javno-privatnom partnerstvu („Službene novine Kantona Sarajevo", broj: 27/11 i 16/17), člana 4., 12., 19. i 20. Uredbe o kriterijima i postupku izbora privatnog partnera i postupku izbora konsultanta („Službene novine Kantona Sarajevo", broj: 27/17), a na prijedlog Komisije za izbor privatnog partnera za projekat pružanja usluge projektovanja, zamjene, ugradnje i održavanja „LED" svjetiljki i sistema upravljanja javnom rasvjetom na području Kantona Sarajevo, Ministarstvo komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo, donosi:

 

ODLUKU

 

Poništava se postupak izbora privatnog partnera po Javnom pozivu za izbor privatnog partnera za pružanje usluga projektovanja, zamjene, ugradnje i održavanja „LED" svjetiljki i sistema upravljanja javnom rasvjetom na području Kantona Sarajevo.

 

Obrazloženje

Ministarstvo komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo, kao ugovorni organ dana 09.02.2018. godine objavilo je Javni poziv za izbor privatnog partnera za pružanje usluga projektovanja, zamjene, ugradnje i održavanja „LED" svjetiljki i sistema upravljanja javnom rasvjetom na području Kantona Sarajevo u „Službenom glasniku BiH", dnevnim listovima „Oslobođenje" i „Avaz", te na web stranici Ministarstva.

Dana 09.03.2018. godine na identičan način objavljena je Odluka o produženju roka za podnošenje prijava na Javni poziv.

Ministarstvo je kao ugovorni organ, formiralo Komisiju za izbor privatnog partnera za projekat pružanja usluge projektovanja, zamjene, ugradnje i održavanja „LED" svjetiljki i sistema upravljanja javnom rasvjetom na području Kantona Sarajevo, Rješenjem broj: 27-05-25774/18 od 08.02.2018. godine koja je pokrenula proceduru izbor privatnog partnera.

Navedena Komisija je, u skladu sa članom 19. stav (3) Uredbe o kriterijima i postupku izbora privatnog partnera i postupku izbora konsultanta, dana 11.05.2018. godine Ministarstvu komunalne privrede i infrastrukture dostavila Prijedlog odluke broj: 27-05-25774/18 od 10.05.2018. godine kojom se poništava postupak izbora privatnog partnera po Javnom pozivu za izbor privatnog partnera za pružanje usluga projektovanja, zamjene, ugradnje i održavanja „LED" svjetiljki i sistema upravljanja javnom rasvjetom na području Kantona Sarajevo.

 

U obrazloženju Prijedloga odluke se navodi da su tokom postupka uočeni nedostaci tenderske dokumentacije u svim fazama postupka koji se ogledaju u kvalitetu svjetiljki i sistema upravljanja. Uočeni nedostaci rezultirali su nemogućnošću prihvatanja ponuda rangiranih po iskazanom bodovnom sistemu, imajući u vidu činjenicu da bi izbor privatnog partnera na projektu pružanja usluge projektovanja, zamjene, ugradnje i održavanja „LED" svjetiljki i sistema upravljanja  javnom rasvjetom na području Kantona Sarajevo baziran isključivo na osnovu bodovnih parametara predloženih u dokumentaciji za nadmetanje bio u konačnici štetan po javni interes i Kanton Sarajevo.

U skladu sa naprijed navedenim Prijedlogom odluke Komisije i na osnovu člana 12. i 20. stav (3) Uredbe o kriterijima i postupku izbora privatnog partnera i postupku izbora konsultanta, odlučeno je kao u izreci.

 

Nadalje, imajući u vidu načela utvrđena u članu 4. Zakona javno-privatnom koja je javni partner dužan poštovati te odredbe člana 24. Zakona kojima je defmisana nadležnost Komisije za javno-privatno partnerstvo, Ministarstvo komunalne privrede i infrastrukture će Komisiji uputi incijativu za pokretanje procedure izmjena i dopuna Zakona o javno-privatnom partnerstvu i donesenih podzakonskih akata u smislu preciziranja i usaglašavanja odredbi koje se odnose na tendersku dokumentaciju, postupak izbora privatnog partnera i dužine rokova koji su utvrđeni za pojedine radnje u postupku.

 

Ministar

Senad Hasanspahić

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: