Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 16.04.2019. 09:02

Ponuda za preuzimanje društva Saniteks d.d. Velika Kladuša

Izvor: Oslobođenje, 16.04.2019.

U skladu sa Zakonom o preuzimanju dioničkih društava (Službene novine 77/15), Rješenjem Komisije za vrijednosne papire broj FBiH br. 04/1-19-320/18 o utvrdivanju zajedničkog djelovanja i Rješenja o odobrenju ponude za preuzimanje od strane Komisije za vrijednosne papire Federacije Bosne i Hercegovine broj 04/1-19-357/18, Athabasca Investment d.o.o. Tomislavgrad objavljuje:

 

PONUDU ZA PREUZIMANJE DRUŠTVA SANITEKS d.d. Velika Kladuša

 

Ponuđač

Athabasca Investment d.o.o. Tomislavgrad, Malog Marijana b.b., 80240 Tomislavgrad i lice u zajedničkom djelovanju Pro Consulting d.o.o. Sarajevo, Ul. Rajlovačka bb,
71 0000 Sarajevo

Emitent

SANITEKS d.d. Velika Kladuša, Tone Hrovata 2. 77 230 Velika Kladuša

Ukupan broj dionica Emitenta

Temeljni kapital Emitenta je podijeljen na 462.366 redovnih dionica, nominalne vrijednosti 35,63 KM po dionici.

Postojeći udjel Ponuđača u ciljnom društvu

Ponuđač je vlasnik 136.360 redovnih dionica što procentualno iznosi 29,4918 % od ukupnog broja dionica. Pro Consulting d.o.o. Sarajevo je vlasnik 22.642 redovnih dionica što procentualno iznosi 4,8970 % od ukupnog broja dionica. Zajedničkim djelovanjem, Athabasca Investment d.o.o. Tomislavgrad i Pro Consulting d.o.o. Sarajevo drže 159.002 redovnih dionica ili 34,3888 % od ukupnog broja dionica ciljnog društva SANITEKS d.d. Velika Kladuša.

Dionice na koje se Ponuda za preuzimani je odnosi

Ponuda za preuzimanje se odnosi na 303.364 redovne dionica na ime, što u procentu iznosi 65.61 r2 %. Ponuda za preuzimanje se upućuje svim dioničarima Emitenta za sticanje svih dionica koje su predmet Ponude za preuzimanje.

Iznos dionica koji mora biti ponuđen do kraja Ponude za preuzimanje

Ponuđač se obavezuje da će kupiti sve ponudene dionice bez obzira na broj ponuđenih dionica.

Cijena

Ponuđena cijena po jednoj dionici iznosi 9,15 KM ili 25,68 % od nominalne vrijednosti.

Rok važenja Ponude za preuzimanje

Rok važenja ove ponude iznosi 28 dana, a počinje teći od dana objavljivanja ponude u dnevnim novinama, a u skladu sa Zakonom o preuzimanju dioničkih drustava.

Plaćanje cijene

Ako su ispunjeni svi uslovi iz Ponude za preuzimanje, dionice deponovane u odgovoru na Ponudu za preuzimanje biti će kupljene i plaćene u roku od 7 radnih dana nakon isteka Ponude za preuzimanje.

Plaćanje će se izvršiti putem Registra vrijednosnih papira u Federaciji BiH prenosom novčanih sredstava sa posebnog računa Ponuđača, na račune dionićara koji su deponovali dionice.

Društvo ovlašteno za prikupljanjc odgovora na Ponudu za preuzimanje

Registar vrijednosnih papira u FBiH Maršala Tita 62/11 e-mail: infoi&rvp.ba web: www.rvp.ba.

Izjava ponuđača

Ponuda za preuzimanje se upućuje svim dioničarima ciljnog društva za sticanje svih dionica koje su predmet ponude, pod propisanim i objavljenim uslovima.

Izvor finansiranja

Sredstva za finansiranje ponude su osigurana iz pozajmice osnivača. Ponuđač je novčana sredstva deponovao na namjenski račun Depozitara u svrhu provodenja ponude za preuzimanje.

Namjera i strateški planovi ponuđača u pogledu budućeg poslovanja u odnosu na ciljno društvo

Svrha Ponude za preuzimanje je sticanje 100 % učešca u ciljnom društvu, sa ciljem proširenja postojeće poslovne strategije, kao i sprovođenja strateškog plana razvoja i povećanja tržišnog učešća, te kontrole procesa upravljanja i rukovodenja. Namjera je zadržavanja osnovne djelatnosti, kao i proširenja iste. Osmišljenom politikom upravljanja želi se postići razvoj i unapredenje svih poslovnih procesa, inovacije u cilju proširenja tržišnog djelovanja i učešca kroz nove investicije, sve u svrhu po.većanja efikasnosti poslovanja, kao i po potrebi prijem novih zaposlenika ili razvoj postojećih sa fokusom na stručni kadar radi povećanja konkurentnosti na tržištu.

Namjera ponuđaca u vezi sa upravom ciljnog društva

Status Uprave i zaposlenih neće se mijenjati. Ponuđač nema namjeru vršiti promjene u vezi sa Upravom ciljnog drušrva osim u slučajevima kada ga obavezuje Zakon.

Dostavljanje odgovora na Ponudu za preuzimanje

Vlasnik traženog vrijednosnog papira u toku trajanja ponude zaključno sa zadnjim danom, prihvata ponudu:

neposredno - ličnim dolaskom u sjedište Registra u Sarajevu,

posredno - preporučenom poštanskom dostavom potrebne dokumentacije (navedene u sljedećem stavu. taćke a. i b.) na adresu Registra)

a) Fizičko lice dostavlja:

Pisahi nalog za prihvatanje pofiude ovjeren kod Notara (obrazaca NP2)

Dokaz o tekućem računu vlasnika dionica otvoren kod banke, na koji će se izvršiti plaćanje

po okončanju ponude.

b) Pravno lice dostavlja:

Pisani nalog za prihvatanje ponude ovjeren kod Notara (obrazaca NP2) Kopiju ugovora sa bankom o otvaranju transakcijskog računa pravne osobe ili potvrdu o transakcijskom racunu na memorandumu lica. Vlasnik dionica, koji ponudu prihvata posredno, potrebnu dokumentaciju Šalje preporučenom pošiljkom, koja mora prispjeti u roku od 28 dana od dana objave ponude u dnevnom listu na adresu Registra. Pošiljke prispjele nakon navedenog datuma neće biti razmatrane.

Povlačenje ponuđenih vrijednosnih papira

Dioničar može deponovane dionice povući do isteka roka trajanja ponude za preuzimanje. Povlačenje ima efekat odustanka od prihvatanja ponude za preuzimanje odnosno učinak raskida ugovora.

Dodatne informacije

U slučaju potrebe za dodatnim informacijama ili pojašnjenjima možete kontaktirati Registar vrijednosnih papira u Fcderaciji F BiH; adresa: Maršala Tita 62/11, 71000 Sarajevo telefon: +387 33 279 169 e-mail: infotoirvp.ba

Cjelokupna dokumentacija vezana uz Ponudu za preuzimanje je dostupna u Registru vrijednosnih papira Federacije BiH u Sarajevu.

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: