Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 01.04.2022. 14:08

Poziv za novi međunarodni projekt Al Jazeera Documentary Industry Days AJB DOC

Izvor: Akta.ba, 01.04.2022.

Al Jazeera Documentary i AJB DOC – Poziv za projekte

Cilj je podržati širenje dokumentarnih filmova u svijetu, uključujući međunarodne koprodukcije, i upoznati ključne donosioce odluka s uzbudljivim i važnim projektima.

 

 

Al Jazeera Documentary i AJB DOC Film Festival imaju čast objaviti poziv za novi međunarodni projekt “Al Jazeera Documentary Industry Days @ AJB DOC”  koji će biti održan od 9. do 13. septembra 2022. u Sarajevu, u Bosni i Hercegovini.

Cilj je podržati širenje dokumentarnih filmova u svijetu, uključujući međunarodne koprodukcije, i upoznati ključne donosioce odluka s uzbudljivim i važnim projektima.

Autori dokumentarnih filmova iz Jugoistočne Evrope, Kavkaske regije, Sjeverne Afrike i Bliskog Istoka dobit će priliku povezati se s donosiocima odluka i vodećim profesionalcima iz regionalne i međunarodne filmske i TV-industrije. Želimo im pomoći da osiguraju sredstva za produkciju dokumentarnih filmova i podršku za njihovo emitovanje, distribuciju, prikazivanje i prodaju širom svijeta.

Trodnevni događaj bit će podijeljen na: 

  1. Main pitch – Prihvatanje projekata u svim fazama razvoja
  2. Work in progress – Projekti koji su u fazi postprodukcije
  3. Balkan star – Razvojna faza

Ključni datumi za prijavu:

  • Prijavni obrazac dostupan od 1. aprila
  • Rok za prijave 30. juni
  • AJD Industry Days @ AJB DOC 10-12. septembar

AJD Industry Days @ AJB DOC planira organizovati trodnevne sastanke s autorima različitih projekata. Nakon početnih prezentacija, događaj će kulminirati individualnim sastancima.

Cilj AJD Industry Daysa je postati glavno mjesto susreta za projekte iz sljedećih regija: Jugoistočna Evropa, Kavkaz, Bliski Istok i Sjeverna Afrika (MENA).

Ključne prednosti uključuju: pristup kvalifikovanoj i raznolikoj stručnoj publici, sklapanje finansijskih ugovora, pronalaženje potencijalnih partnera, susrete s drugim profesionalcima iz industrije.

Prijave projekata šalju se putem aplikacijskog formulara na webstranici: industry.ajbdoc.ba

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: