Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 16.09.2019. 09:28

Prodaja Doma penzionera u Nedžarićima, Općina llidža, Sarajevo

Izvor: Oslobođenje, 16.09.2019.

BOSNA I HERCEGOVINA             

FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE

AGENCIJA ZA PRIVATIZACIJU

FEDERACIJI BOSNE I HERCEGOVINE

 

Na osnovu Odluke Vlade Federacije Bosne i Hercegovine o davanju saglasnosti za provođenje postupka prodaje nekretnine Dom penzionera "Nedžarići", ul. Bulevar Meše Selimovića, Sarajevo ("Službene novine Federacije BiH broj: 41/19), Odluke Upravnog odbora Federalnog zavoda za penzijsko/mirovinsko i invalidsko osiguranje o prodaji nekretnine Dom penzionera "Nedžarići" Sarajevo, broj: UOFZ-172/19 od 15.05.2019. godine i Ugovora o provođenju postupka prodaje nekretnina, zaključenog dana 17.06.2019. godine između Agencije za privatizaciju u Federaciji BiH i Federalnog zavoda za penzijsko/mirovinsko i invalidsko osiguranje, Agencija za privatizaciju u Federaciji BiH objavljuje

 

JAVNI POZIV

za učešće na aukcijskoj prodaji

 

Prodavač: Federalni zavod za penzijsko/mirovinsko i invalidsko osiguranje, Mostar, Dubrovačka bb, putem Agencije za privatizaciju u Federaciji BiH

Predmet prodaje: Dom penzionera "Nedžarići" ulica Bulevar Meše Selimovića, Općina Ilidža, Sarajevo, upisan je u ZK broj: 21024 katastarska općina: SP Gornji Butmir, k.č. 1409/4. Objekat se sastoji od lamela A, B, C i D, podrumskog prostora i trafo stanice. Ukupna neto površina objekta iznosi 16.086,60 m2. Ukupna površina zemljišta na kojem se objekat nalazi je 17.611,00 m2. Namjena objekta: poslovna.

Početna cijena: 10.364.140,00 KM

Depozit: 1.036.414,00 KM

Naknada: 500,00 KM

Uvid u dokumentaciju (dokaze o vlasništvu i dr.), odnosno pregled predmeta prodaje, može se obaviti u periodu od 16.09.2019. do 25.09.2019. godine od 07:00 do 15:00 sati (radnim danom) uz prethodnu najavu kontakt osobi.

Način prijavljivanja i procedure aukcije:

Prodaja putem javne aukcije odvijaće se u skladu sa odredbama Pravilnika o postupku prodaje imovine i dionica ili udjela preduzeća - Prečišćen tekst ("Službene novine Federacije BiH", broj 28/05, 53/07 i 76/09), osim ako je Ugovorom o provođenju postupka prodaje nekretnina, zaključenog između Agencije za privatizaciju u Federaciji BiH i Federalnog zavoda za penzijsko/mirovinsko i invalidsko osiguranje dana 17.06.2019. godine i drugim aktima u vezi prodaje navedenih nekretnina regulisano drugačije. Pravo učešća na aukciji imaju sva fizička i pravna lica koja popune obrazac prijave, uplate depozit i naknadu za učešće, osim domaćih pravnih i domaćih fizičkih lica koja imaju registrovanu samostalnu djelatnost, a koja imaju neizmirene obaveze po osnovu doprinosa prema Federalnom zavodu za penzijsko/mirovinsko i invalidsko osiguranje. Obrazac prijave se može dobiti u Agenciji za privatizaciju u Federaciji BiH, Maršala Tita 7, Sarajevo. Uz obrazac prijave potrebno je dostaviti kopiju uplatnice kao dokaz o uplaćenom depozitu. Depozit se uplaćuje na račun Agencije za privatizaciju u Federaciji BiH broj 1540012000051021 kod Banka Intesa Sanpaolo Sarajevo najkasnije 7 (sedam) dana prije početka aukcije.

Obrazac prijave sa priloženom kopijom uplatnice za depozit se podnosi neposredno ili preporučenom poštom do 01.10.2019. godine do 16:00 sati dana na adresu: Agencija za privatizaciju u Federaciji BiH, Maršala Tita 7, Sarajevo. Prijave podnesene poštom smatrat će se valjanim (blagovremeno podnesenim) ukoliko je vrijeme otpreme poštom u skladu sa naznačenim rokom. Aukcija za navedeni predmet prodaje će se održati u aukcijskom centru, Maršala Tita 7, Sarajevo, 09.10.2019. godine u 11:00 sati.

Procedure aukcije:

• Registriranje učesnika i uplata naknade za aukciju će početi 2 (dva) sata prije početka aukcije, u pros-torijama aukcijskog centra. Prilikom registriranja učesnici, domaća pravna i domaća fizička lica koja imaju registrovanu samostalnu djelatnost, su dužni dostaviti izjavu da nemaju obaveza po osnovu doprinosa prema Federalnom zavodu za penzijsko/mirovinsko i invalidsko osiguranje. Izjava za fizička lica mora biti ovjerena od nadležnog organa, a za pravna lica pečatom privrednog društva. Lica koja nemaju registrovanu samostalnu djelatnost nisu dužna dostaviti izjavu.

• Aukcija će biti održana ako se prijavi najmanje jedan učesnik.

• Aukcija je javno nadmetanje gdje je najpovoljniji ponuđač onaj koji ponudi najvišu cijenu. Cijena ne može biti niža od početne cijene. Plaćanje cijene se vrši isključivo u gotovini.

• Nadmetanje počinje kada jedan od učesnika na poziv aukcionera ponudi početnu cijenu. Ukoliko je istaknuta ponuda na početnu cijenu, aukcioner konstatuje ponudu i broj aukcijske kartice ponuđača i povećava cijenu za 10%, zaokruženo na novu slijedeću višu stotinu. Aukcioner nastavlja povećavati cijenu sve dok učesnici ističu ponude.

Po završetku nadmetanja aukcioner proglašava aukciju završenom. Komisija vrši rangiranje ponuda i predlaže najpovoljnijeg ponuđača. Federalni zavod za penzijsko/mirovinsko i invalidsko osiguranje donosi odluku o odabira najpovoljnijeg ponuđača i sa istim zaključuje ugovor o kupoprodaji. U slučaju da najpovoljniji ponuđač odustane od potpisivanja ugovora o kupoprodaji depozit se zadržava.

• Do potpisivanja Ugovora o kupoprodaji najpovoljniji ponuđač, na kojeg se odnose kriteriji navedeni u javnom pozivu, dužan je dostaviti uvjerenje nadležnog organa o izmirenim obavezama prema Federalnom zavodu za penzijsko/mirovinsko i invalidsko osiguranje.

Za sve dodatne informacije o predmetima prodaje kupci se mogu obratiti kontakt osobi.

Kontakt osobe u Federalnom Zavodu PIO/MIO:

Mahir Zuka tel. 033 723 163

Anja Njavro tel. 036 445 675

Eldijana Šabanović tel. 033 723 118

Kontakt osobe u Agenciji:

Fikret Talić tel. 033 586 238

Sabaheta Čongo tel. 033 586 250

 

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: