Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 27.05.2022. 09:18

Prodaja objekta proizvodnog karaktera (štamparija) k.o. SP Hrasnica, Sarajevo

Izvor: Dnevni Avaz, 27.05.2022.

Raiffeisen BANK

 

JAVNI OGLAS    

O NAMJERI PRODAJE NEKRETNINE

 

I PREDMET JAVNOG OGLASA

Predmet oglasa je nekretnina u vlasništvu RAIFFEISEN BANK DD BOSNA I HERCEGOVINA:

na području općine llidža, naselje Hrasnica, Industrijska zona Famos. Nekretnina ima osiguran pristupni put, a radi se o samostalnom objektu čvrste gradnje spratnosti Pr+Spr+Pot.

nekretnina je izgrađena 2007/08. godine, namjena objekta je proizvodnog karaktera djelatnosti Štamparije sa pratećim kancelarijskim, sanjrnim i skladišnim prostorima.

Nekretnina je upisana u zk. ul. Općinskog suda u Sarajevu br. 198 k.o SP Hrasnica k.č. 373/4 ukupne površine 824,00 m2, a koja je pretvorena u etažno vlasništvo koje se sastoji od etaže prizemlja, etaže I sprata, etaže potkrovlja i zajedničkih prostora u prizemlju, l-spratu i potkrovlju, a etažni ulošci su 7305 k.o. SP Hrasnica površine 646 m2, 7306 k.o. SP Hrasnica površine 676 m2, 7307 k.o. SP Hrasnica površine 648 m2 i 7308 k.o. SP Hrasnica površine 80m2.

 

II NAČIN PRODAJE

Prodaja nekretnine se vrši putem prikupljanja zatvorenih pisanih ponuda, po principu viđenog stanja, odnosno viđeno-kupljeno, što podrazumjeva da naknadne reklamacije i prigovori u vezi sa eventualnim materijalnim nedostacima su isključeni. •

 

III UVID U STANJE NEKRETNINE

Uvid u stanje nekretnine koja je predmet javne prodaje se može izvršiti uz prethodnu najavu na broj : +387 (0) 33 287 385 ili 387 (0) 33 287 761, kontakt osoba: Elvir Čobo, Menadžer 2a upravljanje imovinom.

 

IV SADRŽAJ I DOSTAVLJANJE PONUDE

Ponuda treba da bude dostavljena u pismenoj formi i obavezno treba sadržavati minimalno sljedeće elemente:

Ukoliko je ponuđač pravno lice:

Naziv i sjedište ponuđača, ID broj/JIB, kontakt telefon uz navođenje kontakt osobe, e-mail, iznos kupoprodajne cijene koja se nudi koja (mora biti izražena u KM, te napisana slovima i brojevima), potpis i pečat ovlaštenog lica.

Ukoliko je ponuđač fizičko lice:

Ime i prezime ponuđača i adresa prebivališta, JMBG, kontakt telefon, e-mail, iznos kupoprodajne cijene koja se nudi koja (mora biti izražena u KM, te napisana slovima i brojevima), potpis ponuđača.

Uz pismenu ponudu se dostavljaju sljedeći dokumenti i podaci ukoliko je ponuđač pravno lice:

Ovjerena kopija rješenja o upisu u sudski registar ili izvoda iz sudskog registra. Rješenje o upisu u sudski registar ili izvod iz sudskog registra ne smije biti starije od 2 mjeseca. * - Dokumentacija koja potvrđuje izvor sredstava iz kojih se namjerava finansirati kupovina nekretnine (vlastita sredstva ili kreditiranje). Ukoliko se radi o vlastitim sredstvima potrebno je dostaviti potvrdu o stanju računa banke kod koje se nalazi navedeni iznos, te kopiju ovjerenih finansijskih izvještaja za 2021. godinu. Ukoliko se radi o kreditiranim sredstvima, potrebno je dostaviti ovjerenu izjavu da će sredstva biti pribavljena putem kreditiranja, u kojem slučaju Banka zadržava pravo da ukoliko do istog ne dođe odbije ponudu za kupovinu nekretnine.

Uz pismenu ponudu se dostavljaju sljedeći dokumenti i podaci ukoliko je ponuđač pravno lice: Ovjerena fotokopija lične karte, ne starija od 2 mjeseca

Dokumentacija koja potvrđuje izvor sredstava iz kojih se namjerava finansirati kupovina nekretnine (vlastita sredstva ili kreditiranje). Ukoliko se radi o vlastitim sredstvima potrebno je dostaviti potvrdu o stanju računa banke kod koje se nalazi naVedeni iznos uz dostavljanje dokaza o porijeklu navedenog novca. Ukoliko se radi o kreditiranim sredstvima, potrebno je dostaviti ovjerenu izjavu da će sredstva biti pribavljena putem kreditiranja, u kojem slučaju Banka zadržava pravo da ukoliko do istog ne dođe odbije ponudu za kupovinu nekretnine.

Ponuda se dostavlja u zatvorenoj koverti putem pošte ili direktno na protokol Banke, na adresu RAIFFEISEN BANK DD BOSNA I HERCEGOVINA, Zmaja od Bosne b.b. Sarajevo, sa naznakom:

"NE OTVARAJ - Ponuda za javni oglas o namjeri prodaje nekretnine objavljen 27.05.2022. godine".

Paralelno sa slanjem zatvorene ponude na naprijed navedeni način, ponuđači su obavezni svoju namjeru iskazati i putem web platforme PROEBIZ,aodnosno pristupom, registracijom i slanjem ponude putem linka: https://rbbh.proebiz.com/formulare/zadost.php?id_aukce=17 ili skeniranjem QR koda:

Rok za dostavljanje ponuda za kupovinu nekretnine u vlasništvu Banke je najkasnije do 10.07.2022. godine. Svaka ponuda koja ne bude dostavljena u cjelosti u skladu sa naprijed navedenim uslovima iz ovog javnog oglasa, smatrat će settepotpunom i neće se razmatrati.

 

V POSTUPAK PRODAJE

Nakon otvaranja blagovremeno pristiglih ponuda, Banka utvrđuje listu najpovoljnijih ponuđača. Samo najpovoljniji kupac/i po Banku će biti kontaktirani od strane Banke za provedbu daljih aktivnosti po pitanju zaključenja kupoprodaje.

 

VI OBAVEZE KUPCA

Porez na promet nekretnina kao i ostale troškove nastale pri eventualnom prenosu prava vlasništva sa Banke na kupca, snosi kupac.

 

VII ODRICANJE OD ODGOVORNOSTI

Banka zadržava pravo prihvatiti u potpunosti ili djelimično ponudu, odbiti ponudu, poništiti javni oglas o namjeri prodaje nekretnine ili odgoditi sve ponude u bilo koje vrijeme prije sklapanja ugovora o kupoprodaji i pri tome ne snosi nikakvu odgovornost prema ponuđačima, niti je u obavezi objasniti razloge takve odluke.

 

 

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: