Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 14.11.2018. 09:00

Prodaja pokretne i nepokretne imovine: poslovni kompleks-proizvodni pogon, upravna zgrada, portirnica sa trgovinom k.o. Čapljina, opreme, nematerijalna imovina...

Izvor: Oslobođenje, 14.11.2018.

 

LASTA d.d. Čapljina - U STEČAJU

Ul. Kneza Domagoja bb Čapljina

Stečajni upravnik

 

Broj: 58.0 St 195250 17 St

Dana, 08.11.2018.god.

 

Na temelju člana 101., 102., i 103. Zakona o stečajnom postupku (Službene novine FBiH broj 29/03132/04 ), saglasnosti stečajnog sudije Općinskog suda u Mostaru i Odluke Vijeća vjerovnika donesene dana 08.11.2018. godine o prodaji imovine stečajnog dužnika, stečajni upravnik

 

Oglašava

-Prvu-

JAVNU PRODAJU IMOVINE STEČAJNOG DUŽNIKA METODOM USMENOG JAVNOG NADMETANJA

 

A - PREDMET PRODAJE

Predmet prodaje je pokretna i nepokretna imovina stečajnog dužnika LASTA d.d. Čapljina-u stečaju što uključuje slijedeću imovinu;

Nekretnine (objekati i zemljište) stečajnog dužnika upisani su u ZK BROJ 566,830,831,567,k.o. Čapljina. Broj parcele 1165/1,1165/2,1165/3,1165/4 ko Čapljina, posjedovni list PL 601. Nekretnine se nalaze na adresi Kneza Domagoja bb Čapljina u industrijskoj zoni. Pristupni putevi su sa regionalne prometnice Čapljina-Ljubuški, te prometnicom iz grada prema indistrijskoj zoni.

Nekretnina je poslovni kompleks- proizvodni pogon, upravna zgrada, portirnica sa trgovinom.

Površina nekretnine je: 14.972,89 m2 (portirnica, trgovina i uredi površine 193,36 m2, proizvodni pogon površine 13.735,93 m2,

upravna zgrada površine 1.043,60 m2.

Površina zemljišta je 63.101,00 m2.

Oprema prema specifikaciji i procjeni vještaka i iz Elaborata o popisu i procjeni. Lista oprema koja je predmet prodaje, dostupna je na uvid u sjedištu stečajnog dužnika.

Nematerijalna imovina koja uključuje kapitalizirana ulaganja u razvoj, pravo na dizajn ambalaže, koncesije, patenti i druga prava.

Početna prodajna cijena      -    11.476.300,00 KM

 

B - NAČIN PRODAJE

Cijena je utvrđena Odlukom Vijeća vjerovnika od 08.11.2018.godine. Imovina se ne može prodati ispod naznačene početne cijene.

Prijave sa dokazom o uplati depozita i punim nazivom, adresom i brojem telefona podnosioca prijave se dostavljaju do 28.11.2018.god.

 

C - TERMIN, UVJETI I POSTUPAK PRODAJE

Vrijeme prodaje je dana 29.11.2018.god. (četvrtak) u 13 sati u prostorijama stečajnog dužnika

Uslovi prodaje su:

- imovina, koja je predmet prodaje je u vlasništvu stečajnog dužnika, i prodaje se kao cjelina u postojećem pravnom statusu.

- prodaja će se održati i ako na njemu učestvuje samo jedan podnosilac prijave, a koji ispunjava uslove Oglasa

- imovina se nemože prodati ispod naznačene početne cijene.

 

Pravo učešća na javnom nadmetanju na javnom nadmetanju mogu sudjelovati kupci koji na ime garancije (depozita), uplate novčana sredstava u iznosu od 10.000 KM, na transakcijski račun I.ASTA d.d. Čapljina - U STEČAJU broj: 101 130 00722 134 66, otvoren kod Privredna banka Sarajevo, Ekspozitura Bugojno sa naznakom "za učešće na javnom nadmetanju bankarska garancija neće se uzimati kao valjan dokaz o uplati potrebnog osig. depozita kupcu će uplaćeno osig. biti uračunato u cijenu, a ponuđačima čija ponuda ne bude prihvaćena depozit će se vratiti u roku od tri dana od dana zaključenja javnog nadmetanja po ovom oglasu,

 

Postupak prodaje

Cjelokupna imovina se prodaje u viđenom stanju i naknadne reklamacije se neće uvažavati. Pobjednikom javnog nadmetanja će se smatrati onaj koji ponudi najvišu cijenu.. Postignutu cijenu, umanjenu za iznos osiguranja, kupac imovine je dužan položiti na račun stečajnog dužnika, u roku 30 dana, računajući od dana zaključenog javnog nadmetanja.

Povećanje cijene u toku javnog nadmetanja za imovinu naznačenu u oglasu, nemože biti manje od 10.000,00 KM. Ukoliko najpovoljniji ponuđač ne uplati ponuđenu cijenu u određenom roku, gubi pravo na povrat uplaćenog osiguranja, a predmet prodaje će biti ponuđen slijedećim najpovoljnijim ponuđačima.

Sve poreze i troškove uknjižbe i prijenosa snosi kupac. Strane fizičke i pravne osobe kao ponuđači moraju dostaviti dokaze o ispunjavanju uvjeta po osnovu reciprociteta među državama pri stjecanju vlasništva, ili ispunjenje uvjeta za primjenu Zakona o politici direktnih stranih ulaganja u BiH.

Uvođenje kupca u posjed kupljene imovine izvršit nakon uplate cjelokupnog iznosa.

Pravo učešća na javnom nadmetanju imaju samo registriram ponuđači. Detaljna pravila prodaje kao ispunjenja uvjeta za učešće i registraciju na javnom nadmetanju sadržana su u Pravilima za prodaju imovine LASTA d.d Čapljina - U STEČAJU , putem metode usmenog javnog nadmetanja.

Pristanak na primjenu ovih Pravila učesnici javnog nadmetanja moraju da ovjere svojim potpisom, o čemu dokaz dostavljaju na sam dan održavanja javnog nadmetanja Pokretna i nepokretna imovina prodaje se po principu "viđeno kupljeno" (postojećefaktički viđeno i pravno stanje), te se isključuju nakanadne reklamacije.

Uvođenje kupca u posjed kupljene imovine izvršit nakon uplate cjelokupnog iznosa.

Detaljnije podatke o imovini, koja je predmet prodaje možete saznati u dokumentaciji o imovini. Zainteresirani učesnici u javnom nadmetanju mogu preuzeti kopiju dokumentacije o imovini stečajnog dužnika uz bespovratnu naknadu od 300 KM u prostorijama LASTA d.d. Čapljina -u stečaju.

Navedena dokumentacija može se preuzeti svakim danom od 9,00 do 13,00 sati,

U istom periodu, uz prethodnu najavu na telefon 030 509 693 /Mob 061 893 479, može se izvršiti i fizički pregled imovine koja je predmet prodaje.

 

Stečajni upravitelj

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: