Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 28.01.2021. 11:59

Prodaja rashodovanih motornih vozila Oružanih snaga BiH

Izvor: Akta.ba, 28.01.2021.

Javni oglas za prodaju rashodovanih motornih vozila Oružanih snaga BiH

Podaci za motorna vozila

Obrazac za ponudu

 

 

BOSNA I HERCEGOVINA

Ministarstvo odbrane

 

Broj: 11-16-4-1658-23/20

Datum: Sarajevo, 11.01.2021. godine

 

Na osnovu Odluke o prodaji motornih vozila broj: 11-16-4-1658-22/20 od 23.11.2020. godine i članovima 122. i 124. Pravilnika o finansijskom i materijalnom poslovanju u MO i OS BiH broj: 12-02-3-3954/16 od 29.09.2016. godine, Instrukcije o načinu i pravilima sprovođenja javnog nadmetanja - licitacije za prodaju m/v budžetskih korisnika- Institucija BiH broj: 08-02-2-9207/16 od 31.10.2016. godine i Instrukciji o izmjeni i dopuni Instrukcije o načinu sprovođenja javnog nadmetanja-licitacije za prodaju m/v budžetskih korisnika-Institucija BiH broj: 08-02-2-4676-1/20 od 07.07.2020. godine, Ministarstvo odbrane Bosne i Hercegovine, objavljuje,

 

JAVNI OGLAS

za prodaju rashodovanih motornih vozila Oružanih snaga Bosne i Hercegovine

(metodom zatvorenih pisanih ponuda)

 

1. PREDMET JAVNOG OGLASA

Predmet javnog oglasa je prodaja - licitacija rashodovanih motornih vozila Oružanih snaga Bosne i Hercegovine (u daljem tekstu: „motornih vozila"), metodom prikupljanja zatvorenih pisanih ponuda, prema specifikaciji datoj u Prilogu broj: 1, ovog oglasa (objava na www.mod.gov.ba).

2. PRAVO UČEŠĆA

2.1. Motorna vozila koja su predmet javnog oglasa, prodaju/licitiraju se pojedinačno (po LOT - ovima - svako vozilo je poseban LOT), ponuđaču koji je ponudio najvišu cijenu za svako pojedinačno vozilo.

2.2. Pravo učešća na prodaji/licitaciji imaju sva fizička i pravna lica koje izvrše uplatu kaucije u iznosu od 10 % vrijednosti početne cijene za pojedinačno vozilo za koje dostavljaju ponudu.

2.3. Uplata kaucije se vrši uplatom na glavni budžetski račun kod Centralne banke BiH broj 0000030000000145.

Prilikom uplate kaucije na pomenuti račun, navesti sljedeće podatke koji se odnose na bankovni račun za uplatu sredstava:

Primalac: Ministarstvo finansija i trezora BiH

Transakcijski račun broj: 0000030000000145 

Poziv na broj: 37111

Svrha uplate: Javno nadmetanje-licitacija u Ministarstvu odbrane BiH - za LOT .

2.4. Zaposleni u Ministarstvu odbrane/Oružanim snagama BiH i članovi njihovih užih porodica nemaju pravo učešća na licitaciji.

 

3. PREGLED MOTORNIH VOZILA

3.1. Motorna vozila mogu se pogledati na sljedećim lokacijama: Mahovljani, Butile, Čapljina, Filipovići, Orašje, Rajlovac, Stojkovići, TBT Visoko i VB Dubrave od 08.02.2021. godine do 19.02.2021. godine, u vremenu od 09,00 do 13,00 sati.

3.2. Кontakt lica su navedena u pregledu motornih vozila oglašenih za prodaju.

 

4. ROК I NAČIN DOSTAVLJANJA PONUDE

4.1. Ponude se dostavljaju na Protokol Ministarstva odbrane BiH (kancelarija br. 81), Ulica Hamdije Кreševljakovića 98, 71000 Sarajevo, lično ili putem preporučene pošte. U razmatranje će se uzeti ponude koje budu dostavljene na Protokol Ministarstsva odbrane BiH u roku 30 (trideset) dana od dana objavljivanja javnog oglasa u dnevnim novinama „Oslobođenje", „Večernji list" i „Glas Srpske", najkasnije 02.03.2021. godine do 11,00 sati.

Nepotpune i ponude dostavljene nakon navedenog roka, bez obzira na način dostave neće se uzimati u razmatranje.

4.2. Ponude treba dostavljati u jednoj zatvorenoj (neprovidnoj) koverti na kojoj treba napisati: „Ponuda za prodaju motornih vozila putem javne prodaje/licitacije"- za LOT broj:    , „Ne otvarati".

Ponuđač koji dostavlja ponudu za više LOT-ova, iste dostavlja u posebnim kovertama.

NAPOMENA: Ponuda za svaki LOT se pakuje u posebnoj koverti, koje se opet zajedno pakuju u jednu zajedničku kovertu ili paket ili posebno za svaki LOT, na kojoj/kojem će biti izričito napisano šta je sadržaj te koverte/paketa.

4.3. Jedan ponuđač može dostaviti ponudu za jedno ili više vozila, odnosno ponudu za jedan ili više LOT-ova, s tim da za jedno vozilo ili LOT može dostaviti samo jednu ponudu.

4.4. Ponuda se izrađuje na način da čini cjelinu i mora biti napisana neizbrisivom tintom. Ispravke u ponudi moraju biti izrađene na način da su vidljive i potvrđene potpisom ponuđača, uz navođenje datuma ispravke.

Ponuđači mogu izmijeniti ili dopuniti svoje ponude samo prije isteka roka za dostavljanje ponuda. Izmjena i dopuna ponude se dostavlja na isti način kao i osnovna ponuda, sa obaveznom naznakom da se radi o izmjeni ili dopuni ponude. Ponuđač može u istom roku odustati od svoje ponude, dostavljanjem prodavcu pisane izjave. Pisana izjava se dostavlja na isti način kao i ponuda, sa naznakom da se radi o odustajanju od ponude. U tom slučaju ponuda će biti vraćena ponuđaču neotvorena.

 

5. SADRŽAJ PONUDE

Ponuda treba da sadrži :

- podatke o fizičkom licu (ime i prezime, ime jednog roditelja, adresa prebivališta i broj telefona, kopija identifikacionog dokumenta - neovjerena, potvrda o transakcijskom računu od banke kod koje fizičko lice ima otvoren račun) ili podatke o pravnom licu (kopija rješenja o upisu u sudski registar ovjerena pečatom pravnog lica, uvjerenje o poreskoj registraciji sa identifikacionim brojem, naziv preduzeća, sjedište, ime i prezime osobe ovlaštene za zastupanje i broj telefona, potvra o transakcijskom računu kod koje pravno lice ima otvoren račun);

- naznaka LOT-a za koji se ponuda dostavlja (marka, tip i registarske oznake);

- iznos ponude iskazan u konvertibilnim markama (КM);

- dokaz o uplati kaucije;

- ponudu mora potpisati podnosilac ponude, a ukoliko je ponuđač pravno lice, mora biti potpisana i ovjerena pečatom pravnog lica.

 

6. КRITERIJ PRODAJE/LICITACIJE I IZBOR NAJPOVOLJNIJE PONUDE

6.1.  Izbor najpovoljnijeg ponuđača, izvršiće se komisijski.

6.2. Otvaranje ponuda će se obavljati po LOT-ovima, a prema redosljedu LOT-ova.

6.3. Ponude ispod prodajne početne cijene iz Priloga broj 1, neće biti uzete u razmatranje.

6.4. Najpovoljnijom ponudom smatraće se ponuda s najvišim ponuđenim iznosom za taj LOT.

6.5. Motorna vozila prodavaće se po principu „viđeno-kupljeno", što isključuje sve naknadne reklamacije i prigovore kupca upućene prodavcu po pitanju kvaliteta ili eventualnih nedostataka.

 

7. POSTUPAК PRODAJE I OTVARANJE PONUDA

7.1.Otvaranje dostavljenih ponuda za prodaju/licitaciju vozila, održaće se u Sarajevu u zgradi MO BiH u Ulici Hamdije Кreševljakovića broj 98, dana 02.03.2021. godine sa početkom u 12,00 sati, uz prisustvo zainteresovanih ponuđača.

7.2. Otvaranju dostavljenih ponuda mogu prisustvovati ponuđači - fizička lica koja su dostavila ponudu za određeni LOT, uz identifikacioni dokument i dokaz o uplaćenoj kauciji, odnosno lica ovlašćena za učešće na javnoj licitaciji za određeni LOT u ime pravnog lica uz pismeno ovlaštenje i dokaz o uplaćenoj kauciji za određeni LOT.

7.3. Predsjednik Кomisije otvara prispjele ponude, čiji se sadržaj unosi u listu ponuđača koja sadrži: naziv ponuđača, redni broj ponude po prispjelosti, broj LOT-a iz specifikacije, ponuđeni iznos, prihvatljivost ponude.

7.4. Ponude koje ne sadrže elemente propisane u tački 5. neće se razmatrati u daljem postupku prodaje.

7.5. Кomisija, nakon razmatranja liste ponuđača, utvrđuje najpovoljnije ponude za sve LOT- ove, o čemu usmeno obavještava prisutne ponuđače. Presjednik komisije proglašava pobjednike javne prodaje koji su dostavlili prihvatljive ponude za određene LOT-ove.

7.6. Ako se na poziv za određeni LOT odazove samo jedan ponuđač sa prihvatljivom ponudom, komisija ga proglašava pobjednikom prodaje/licitacije.

7.7. U slučaju da dva ili više ponuđača u zatvorenim kovertama/omotnicama dostave ponudu s istim iznosom, koji je ujedno i najviši ponuđeni iznos, komisija će proglasiti pobjednikom ponuđača koji je ranije dostavio ponudu po vremenu i datumu prijemnog štembilja Ministarstva odbrane BiH.

7.8. O javnom otvaranju ponuda komisija će sačiniti zapisnik i utvrditi listu ponuđača koji su ponudili cijenu koja je jednaka ili veća iznad početne cijene i konstatovati koji su ponuđači ponudili najveću cijenu za pojedini LOT. Nakon proglašenja pobjednika za sredstva koja su predmet prodaje, komisija će zapisnik -listu pobjednika uputiti na javnu objavu na zvaničnoj veb stranici Ministarstva odbrane BiH (www.mod.gov.ba).

7.9. S odabranim ponuđačem Ministarstvo odbrane BiH će zaključiti kupoprodajni ugovor u roku od 7 (sedam) dana po završetku postupka javne prodaje i istom će biti vraćen uplaćeni depozit po dostavljanju dokaza o uplati fakturisanog iznosa, na način kao što je definisano u tački 9.2.

7.10. U slučaju izostanka sklapanja ugovora o kupoprodaji s odabranim ponuđačem shodno uslovima iz oglasa, ugovor o kupoprodaji zaključiće se sa sljedećim najpovoljnijim ponuđačem. U tom slučaju ponuđač koji je odustao od zaključenja ugovora gubi pravo na uplaćenu kauciju.

 

8. OBAVEZE КUPCA

8.1. Najpovoljniji ponuđač dužan je fakturisanu cijenu vozila uplatiti u roku od 7 (sedam) dana od dana sklapanja ugovora, a ukoliko to ne učini smatraće se da je odustao od kupovine i gubi pravo na povrat novca od uplaćene kaucije.

8.2. Na cijenu koja je dobijena nakon okončanja postupka licitacije obračunava se PDV (17%), koji ide na teret kupca.

8.3.Uplatu izvršiti na sljedeći način:

a) Primaoc: Ministarstvo finansija i trezora BiH

b) Banka: Unicredit banka d.d. Mostar

c) Transakcijski račun: 3380002210018390

d) Svrha uplate: Uplata po osnovu kupovine rashodovanih vozila za LOT-____,___ vozilo_____reg. oznaka     za Ministarstvo odbrane BiH.

e) Poziv na broj: 37111

f) Vrsta prihoda: 811114.

8.4. Sve poreze i ostale troškove snosi kupac.

8.5. Primopredaja motornih vozila izvršiće se uz predočenje ugovora o kupoprodaji i dokaza o uplati fakturisanog iznosa.

 

9. DODATNE INFORMACIJE

9.1. Sve informacije u vezi sa javnom prodajom/licitacijom mogu se dobiti svaki radni dan u vremenu od 10 do 12 sati, na broj tel. 033/285-873, kontakt lice major Goran Radaković ili na broj: 033/286-545, kontakt lice major Bojan Кošutić.

9.2. Učesniku postupka prodaje/licitacije čija ponuda bude iza prvorangirane, uplaćeni depozit/kaucija u iznosu od 10 % od vrijednosti LOT-a/vozila, biće uplaćena od strane M FiT, na transakcijski račun koji je dostavio učesnik postupka javne prodaje/licitacije, a na osnovu obavještenja koje će MO BiH dostaviti u roku od 7 dana, nakon okončanja prodaje/licitacije.

 

Prilog 1: -Pregled službenih motornih vozila oglašenih za javnu prodaju,

Prilog 2: -Obrazac za ponudu

 

M I N I S T A R

dr Sifet Podžić MO BiH),

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: