Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 05.10.2020. 08:09

Prodaja sekundarnih sirovina - dijelovi čelične konstrukcije mosta

Izvor: Akta.ba, 05.10.2020.

Na osnovu člana 16.  Pravila JU Muzej “Bitka za ranjenike na Neretvi “ Jablanica broj: 01-03-2/ 18, člana 6. Pravilnika o postupku javnog konkursa za raspolaganje imovinom JU Muzej “Bitka za ranjenike na Neretvi “ Jablanica broj: 01-09-2/20, člana 7. Odluke o uslovima i načinu javne prodaje sekundarne sirovine-dijelova čelične konstrukcije  mosta u vlasništvu JU Muzej “Bitka za ranjenike na Neretvi” Jablanica broj:01-09-3/20 i Saglasnosti Općinskog načelnika broj:01-36-2021/20 od 28.09.2020.godine, Upravni odbor JU Muzej “Bitka za ranjenike na Neretvi” Jablanica  raspisuje

 

JAVNI  OGLAS

o prodaji sekundarne sirovine-dijelova čelične konstrukcije mosta

u vlasništvu JU Muzej “Bitka za ranjenike na Neretvi” Jablanica

 

I  Naziv i adresa pravnog lica - prodavca sekundarne sirovine

JU MUZEJ “BITKA ZA RANJENIKE NA NERETVI” JABLANICA, 

Ul. 1.Mart br.23, 88420 JABLANICA

Tel:036/752-705

Mob:061/ 840-852

e-mail: muzejjablanica@yahoo.com

 

II Način prodaje i podaci o predmetu prodaje

Putem javnog  nadmetanja - licitacije  prodaje se sekundarna sirovina - dijelovi čelične konstrukcije mosta u vlasništvu  JU Muzej “Bitka za ranjenike na Neretvi” Jablanica  sljedećih karakteristika:

Dijelovi čelične konstrukcije  mosta tretirani kao sekundarna sirovina, odnosno otpadno željezo visoke klase ( različiti masivni čelični profili) izvađeni  iz  rijeke Neretve  procijenjene količine 67.840,00 kg.

 

III  Početna  prodajna cijena  sekundarne sirovine

Početna prodajna cijena sekundarne sirovine-dijelova čelične konstrukcije mosta označene u članu II ovog  Oglasa, sa utovarom i transportom od strane kupca do odlagališta uz vaganje istog   iznosi  23.744,00 KM (Slovima:dvadesettrihiljadesedamstočetrdesetičetri  KM) a ista je utvrđena vještačenjem sudskog vještaka mašinske struke.

JU Muzej “Bitka za ranjenike na Neretvi” Jablanica nije PDV obveznik.

 

IV Pravo učešća na javnom oglasu 

Pravo učešća na javnom oglasu imaju pravna lica  koja u roku utvrđenom u javnom oglasu podnesu prijavu sa slijedećim sadržajem i prilozima:

a) Ovjerena fotokopija rješenja o upisu u registar privrednih subjekata ili rješenje o obavljanju djelatnosti (ne starije od 3. mjeseca od objave Oglasa),

b) Popunjen obrazac za cijenu ponude (preuzima se na web stranici Muzeja:  www.muzej-jablanica.com ),

c) Izjavu o prihvatanju sekundarnih sirovina u zatečenom stanju (“viđeno-kupljeno” što isključuje sve naknadne reklamacije i prigovore kupca upućene  prodavcu po pitanju kvalitete ili eventualnih nedostataka) – obrazac Izjave se preuzima na web stranici Muzeja.

d) Izjavu ponuđača kojom se obavezuje da će, ukoliko bude  izabran kao najpovoljniji ponuđač, izvršiti  uplatu na ukupno ugovoreni iznos u roku 15 (petnaest) dana po zaključenju  Ugovora- obrazac Izjave se preuzima na web stranici Muzeja,

e) Izjavu da kupac prihvata rok odvoza sekundarne sirovine u roku  8 (osam) dana po isplati  cjelokupnog iznosa kupoprodajne cijene, osim u slučaju vremenskih neprilika i više sile – obrazac Izjave se preuzima na web stranici Muzeja.

f) Dokaz o uplati kapare.

Napomena:Ponuda mora biti potpisana od strane ovlaštenog ili odgovornog lica i ovjerena pečatom pravne osobe.

 

V Način polaganja kapare

Za učešće u postupku licitacije, učesnici su dužni uplatiti kaparu u iznosu 2.374,00 KM

(dvijehiljadetristotinesedamdesetičetiri KM) koja se uplaćuje na transakcijski račun Muzeja “Bitka za ranjenike na Neretvi” Jablanica broj: 1995310075907932  otvoren kod Sparkasse bank Sarajevo, Poslovnica Jablanica, sa naznakom “Uplata kapare za prodaju sekundarne sirovine”.

Dokaz o uplati kapare se prilaže uz prijavu na javni oglas - licitaciju.

Ukoliko učesnik licitacije  čija ponuda bude  izabrana kao najpovoljnija, odustane iz bilo kog razloga od ponude i od  zaključenja ugovora, gubi pravo na  povrat  kapare.

Učesniku  licitacije  koji  ne bude izabran kao najpovoljniji  izvršit će se povrat uplaćene kapare, u roku od 8 (osam) dana, a učesniku sa najpovoljnijom ponudom se uračunava u  kupoprodajnu cijenu.

Pravne  osobe  koje  nisu  položile  određenu  kaparu  ne  učestvuju u licitaciji.

 

VI Uslovi prodaje sekundarne sirovine

Postupak  javnog nadmetanja - licitacije  predmetne sekundarne sirovine  provest će Komisija za provođenje javnog nadmetanja-licitacije za prodaju sekundarne sirovine, imenovana  Odlukom Upravnog odbora Muzeja broj: 01-12-2/20, a  u skladu sa  odredbama Pravilnika o postupku javnog konkursa za raspolaganje  imovinom u vlašništvu JU Muzej “Bitka za ranjenike na Neretvi” Jablanica broj: 01-09-2/20.

U slučaju neuspjele prve licitacije, licitacija se ponavlja.

Licitacija se može održati samo ako  u njoj učestvuju najmanje dva učesnika.

Ako se na licitaciju javi samo jedan učesnik, Komisija može pristupiti  postupku prodaje neposrednom pogodbom  pod  uslovom  da cijena ne može  biti manja od  početne cijene objavljene  u Oglasu o licitaciji.

 

VII  Kriterij za izbor najpovoljnijeg  ponuđača

Osnovni kriterij za izbor najpovoljnijeg ponuđača je  najveća ponuđena  cijena u postupku javnog nadmetanja-licitacije.

 

VIII  Uslovi i način plaćanja kupoprodajne cijene

Sa učesnikom licitacije čija je  ponuda utvrđena kao najpovoljnija zaključit će se ugovor  o kupoprodaji.

Kupoprodajnu cijenu predmetne sekundarne sirovine učesnik licitacije koji je proglašen najuspješnijim je obavezan uplatiti u roku od 15 dana od dana potpisivanja ugovora.

 

IX  Vrijeme i način predaje  sekundarne sirovine  u posjed  kupcu

Predaja sekundarne sirovine u posjed kupcu izvršit će se u roku  od 8 dana od dana isplate cjelokupnog iznosa kupoprodajne cijene, o čemu će se sačinit zapisnik o primopredaji.

 

X  Dan i mjesto održavanja  postupka javnog nadmetanja-licitacije

Postupak održavanja javnog nadmetanja će se održati u zgradi Muzeja”Bitka za ranjenike na Neretvi” Jablanica u prostorijama velike dvorane dana 15.10.2020. godine sa početkom u 10,00 sati.

Javnom nadmetanju dužan je da prisustvuje podnosilac prijave ili lice koje posjeduje punomoć za  zastupanje podnosioca prijave u postupku javnog nadmetanja. 

Svi učesnici licitacije dužni su pridržavati se propisanih higijensko - epidemioloških mjera koje budu važile na dan 15.10.2020. godine.

 

XI Rok i način podnošenja prijava

Prijave na  Oglas podnose se pismenim putem na obrascu  koji se može preuzeti na web stranici Muzeja (www.muzej-jablanica.com).

Rok  za dostavljanje prijava  na javno nadmetanje je 8 dana od dana objavljivanja  Oglasa u dnevnim novinama Dnevni avaz, odnosno do 13.10.2020. godine. Javni oglas će biti objavljen i na web stranici Muzeja (www.muzej-jablanica.com) i web stranici Općine Jablanica (www.jablanica.ba).

Zbog trenutne epidemiološke situacije prijave  sa naprijed navedenim dokazima se podnose isključivo u zatvorenoj koverti i  šalju preporučenom pošiljkom na adresu: JU Muzej “Bitka za ranjenike na Neretvi “ Jablanica, Komisija za provođenje javnog nadmetanja - licitacije za prodaju sekundarne sirovine u vlasništvu JU Muzej “Bitka za ranjenike na Neretvi “ Jablanica, Ul. 1.Mart broj 23, 88420 Jablanica, sa naznakom: Prijava na Javni oglas za prodaju  sekundarne sirovine u vlasništvu JU Muzej  “Bitka za ranjenike na Neretvi” Jablanica putem javnog nadmetanja - licitacije, Ne otvaraj.”

Na poleđini koverte obavezno naznačiti   naziv firme,adresu i kontakt telefon.

Prijava se smatra nepotpunom ako ne sadrži sve što je propisano, ako nisu priložene sve isprave iz tačke  IV ovog Oglasa, odnosno ako ne sadrži sve podatke predviđene Oglasom.

Neblagovremene i  nepotpune prijave neće se razmatrati, a uplaćena kapara će se vratiti podnosiocima istih u roku od 8 dana od dana zaključenja postupka javnog nadmetanja.

JU  Muzej  “Bitka za ranjenike na Neretvi” Jablanica ne snosi nikakve troškove ponuđača u postupku po ovom javnom oglasu.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti  svakim radnim danom od 10,00-14,00 sati na broj telefona 036/752-705 i broj mobitela 061/ 840 - 852  od dana objavljivanja oglasa  do roka utvrđenog za podnošenje prijava - kontakt osoba Azra Đelmo.

 

Predsjednik Upravnog odbora

Amel Halebić, dipl.pravnik

 

Priloge možete preuzeti na ovom linku.

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: