Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 25.11.2017. 08:37

Prodaja upravne zgrade sa zemljištem ispod upravne zgrade i zemljištem K.O. Prača Gornja, Pale

Izvor: Večernje novosti, 25.11.2017.

AKCIONARSKO DRUŠTVO OLIMPIJSKI CENTAR „JAHORINA" PALE

PALE

Broj: 3406-OC/17

Datum: 23.11.2017. godine

 

Na osnovu odluke o načinu i uslovima prodaje nepokretnosti u svojini A.D. OC „Jahorina" Pale Nadzornog odbora, broj: 3316-OC/17 od 20.11.2017. godine, člana 58. tačka 10. Statuta AD. OC „Jahorina" Pale, broj: 2655-OC/10 od 02.11.2010. godine, Uprava AD. OC „Jahorina" Pale, objavljuje

 

OGLAS

O JAVNOJ PRODAJI NEPOKRETNOSTI

 

I Naziv i sjedište prodavca: A.D. OC „Jahorina" Pale, sa sjedištem na Jahorini, Jahorina 66., 71420 Pale, kao nosilac prava svojine, oglašava prodaju nepokretnosti kako slijedi;

II Način prodaje: PRODAJA PUTEM PRIBAVLjANjA PISMENIH PONUDA

Postupak prodaje sprovodi Komisija za javnu prodaju nepokretnosti.

III Informacija o broju pokušaja javne prodaje: Javna prodaja putem pribavljanja pisanih ponuda II put.

IV Uslovi prodaje:

a) Podaci o nepokretnosti koja se prodaje: Upravna zgrada sa zemljištem ispod Upravne zgrade i zemljištem koje je neophodno za redovnu upotrebu iste.

Upravna zgrada izgrađena na Jahorini, opština Pale, na parceli površine 356 m2, označenoj kao: k.č. br. 1618/554, upisane u pl. br. 552/7 K.O. Prača Gornja.

Upravna zgrada sa zemljištem ispod Upravne zgrade i zemljištem koje je neophodno za redovnu upotrebu iste, je vlasništvo A. D. OC „Jahorina" Pale.

Bliži opis zgrade:

Stalni objekat, izgrađen u julu 1984. godine, renoviran u septembru 2001. godine, vanjski gabariti objekta 11,00 m h 16,16 m, ostalo zemljište 178 m2, spratnost Su+P.

Objekat se sastoji od kancelarijskog prostora i sanitarija u prizemlju, te ostave i pomoćnih prostora u suterenu.

U konstruktivnom smislu je montažni objekat (čelik - drvo), sa ispunom od lakonosivih elemenata, sa potrebnom termoizolacijom i sa A - B temeljnim trakama.

Krovna konstrukcija je dvovodna sa pokrovom od Al rebrastog lima sa potrebnim opšivima i olucima.

Objekat je priključen na elektro, vodovodni, kanalizacioni i PTT gradski sistem.

Lokacija je na kosom terenu, okružena individualnim stambenim i poslovnim objektima, direktno orijentisanom na lokalnu asfaltnu saobraćajnicu. Oko objekta je urađen plato sa parkingom. Nekretnina se prodaje u viđenom stanju.

Učešće u postupku mogu uzeti sva fizička i pravna lica, koja prema zakonu mogu biti vlasnici nekretnina na području Republike Srpske.

b) Početna prodajna cijena nepokretnosti:

Početna prodajna cijena Upravne zgrade sa zemljištem ispod Upravne zgrade i zemljištem koje je neophodno za redovnu upotrebu iste je 193.260,00 KM KM (slovima: stodevedesettrihiljadedvijestotinešesdeset konvertibilnih maraka).

v) Način i uslovi plaćanja kupovne cijene:

Sa ponuđačem čija je ponuda najpovoljnija prodavac zaključuje Kupoprodajni ugovor u pisanom obliku, a potpisi ugovornih strana ovjeravaju se kod notara.

Najpovoljniji ponuđač plaća ukupnu prodajnu cijenu, umanjenu za iznos uplaćene akontacije, avansno, tj. obavezan je dostaviti dokaz o uplati do dana zaključenja kupoprodajnog ugovora.

g) Vrijeme i način predaje nepokretnosti KUPCU u posjed:

Predaja nepokretnosti u posjed kupca će se izvršiti u roku do 15 dana od dana potpisivanja kupoprodajnog ugovora.

Troškove notarske obrade ugovora o kupoprodaji i troškove uknjižbe nepokretnosti snosi kupac.

V Visina i način plaćanja akontacije:

Akontaciju uplaćuju ponuđači u novcu, u iznosu 10 % od početne prodajne cijene nepokretnosti, tj. u iznosu od 19.326,00 KM (slovi-ma: devetnaesthiljadatristotinedvadesetšest konvertibilnih maraka).

Akontacija se uplaćuje na žiro račun Društva broj: 1610000075950041 otvoren „Raiffeisen Bank" d.d. ili na blagajni Društva.

Ako najpovoljniji ponuđač odustane od ponude, nema pravo na povrat uplaćene akontacije.

Akontacija koju su uplatili ostali ponuđači vraća se svakom ponuđaču ponaosob, u punom iznosu, nakon isteka roka za prigovor, a ako se ponuđač odrekao prava na prigovor izjavom u zapisnik, odmah nakon potpisivanja zapisnika.

VI Tačno vrijeme i mjesto otvaranja ponuda:

Komisija će pristupiti otvaranju ponuda dana 15.12.2017. godine u 12:00 časova u Hotelu „Bistrica".

Smatra se da je prodaja putem pribavljanja pismenih ponuda neuspješna ako najmanje tri ponuđača nisu dostavila uredne ponude, kao i kada ponuđač čija je ponuda najpovoljnija odustane od ponude na bilo kojoj prodaji.

Ponuđači ili njihovi pismeno ovlašćeni zastupnici imaju pravo da prisustvuju otvaranju ponuda.

VII Rok do koga se ponude predaju:

Pismene ponude se podnose od dana objavljivanja oglasa do 11.12.2017. godine, u zatvorenom omotu, neposredno na protokolu Društva (radnim danima od ponedeljka do petka u terminu od 08:00 do 16:00 časova), ili preporučenom pošiljkom na adresu: A.D. OC „Jahorina" Pale, Hotel „Bistrica", Jahorina bb., 71420 Pale, sa naznakom na omotu „Ponuda - Upravna zgrada sa zemljištem ispod Upravne zgrade i zemljištem koje je neophodno za redovnu upotre-bu iste - ne otvaraj".

Ponuda mora sadržati osnovne podatke o podnosiocu ponude, naziv nepokretnosti koja se prodaje, ponuđenu cijenu, dokaz o položenoj akontaciji, a po potrebi i ovjerenu punomoć.

VIII Vrijeme i način razgledanja nepokretnosti i uvida u dokumentaciju:

Svim zainteresovanim biće omogućen uvid u podatke iz javnih registara o nepokretnosti u hotelu „Bistrica" na Jahorini, obilazak nepokretnosti i uvid u stanje iste na terenu, svakim radnim danom, za vrijeme trajanja oglasa, od 10:00 do 12:00 časova.

Kontakt telefon: 057/270-090. Kontakt osoba: Verica Stojanović.

 

Direktor Dejan Ljevnaić

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: