Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 08.12.2015. 13:14

(pregovarački postupak) Nabavka mazuta sa sadržajem sumpora do 3%

Izvor: Akta.ba, 02.12.2015.

AKCIONARSKO DRUŠTVO

TOPLANA a.d. Banja Luka

 

Broj: 02-18658/15

Dana: 02.12.2015. godine

 

P O Z I  V

za dostavljanje  ponude u pregovaračkom postupku bez dodatnog objavljivanja u SG BiH za javnu nabavku mazuta  sa sadržajem sumpora do 3%,

za potrebe TOPLANA a.d. Banja Luka.

 

U ime TOPLANA a.d. Banja Luka, pozivamo vas da u skladu sa članom 28. Zakona o javnim nabavkama BiH ( SG BiH broj: 39/14 ), učestvujete u pregovaračkom postupku javne nabavke bez objavljivanja obavještenja u postupku nabavke mazuta sa sadržajem sumpora do 3%  u količini do 15.000 tona. Kvalitet isporučenog mazuta mora biti u skladu sa Odlukom o kvalitetu tečnih naftnih goriva- Službeni glasnik BiH br 27/02, 28/04, 16/05, 14/06, 22/07, 101/08, 71/09, 58/10 i 73/10, za potrebe TOPLANA a.d. Banja Luka. Ponudu je potrebno dostaviti u skladu sa zahtjevima u obrascu za ponudu koja je  dio poziva za dostavu ponude i prilog je ovoga poziva.

 

Ponuda, bez obzira na način dostavljanja, mora biti zaprimljena u ugovornom organu, na adresi navedenoj u tenderskoj dokumentaciji, do datuma i vremena navedenog u obavještenju o nabavci i tenderskoj dokumentaciji. Sve ponude zaprimljene nakon tog vremena su neblagovremene i kao takve, neotvorene će biti vraćene ponuđaču.

 

Ponude se predaju na protokol ugovornog organa – kancelarija broj 2, ili putem pošte, na adresu ugovornog organa, u zatvorenoj koverti na kojoj, na prednjoj strani koverte, mora biti navedeno:

 

TOPLANA a.d. Banja Luka

Ulica Bulevar Vojvode Živojina Mišića 32

 

Ponuda za nabavku mazuta sa sadržajem sumpora do 3%,

za potrebe TOPLANA a.d. Banja Luka

„NE OTVARAJ“

 

Na zadnjoj strani koverte ponuđač je dužan da navede sljedeće:

Naziv i adresa ponuđača /grupe ponuđača.

Ponuda se čvrsto uvezuje na način da se onemogući naknadno vađenje ili umetanje listova. Ako je ponuda izrađena u dva ili više dijelova, svaki dio se čvrsto uvezuje na način da se onemogući naknadno vađenje ili umetanje listova. Dijelove ponude kao što su uzorci, katalozi, mediji za pohranjivanje podataka i sl. koji ne mogu biti uvezani ponuđač obilježava nazivom i navodi u sadržaju ponude kao dio ponude. Stranice ponude se označavaju brojem na način da je vidljiv redni broj stranice. Kada je ponuda izrađena od više dijelova, stranice se označavaju na način da svaki slijedeći dio započinje rednim brojem kojim se nastavlja redni broj stranice kojim završava prethodni dio. Ako sadrži štampanu literaturu, brošure, kataloge koji imaju originalno numerisane brojeve, onda se ti dijelovi ponude ne numerišu dodatno. Ponuda neće biti odbačena ukoliko su listovi ponude numerisani na način da je obezbijeđen kontinuitet numerisanja, te će se smatrati manjim odstupanjem koje ne mijenja, niti se bitno  udaljava od karakteristika, uslova i drugih zahtjeva utvrđenih u Pozivu o nabavci.

Član 46. ZJN-a. (sposobnost obavljanja profesionalne djelatnosti)

U cilju dokazivanja prava na profesionalno obavljanje djelatnosti, ponuđači trebaju dostaviti u ponudi ovjerenu fotokopiju izvoda iz sudskog registra ne stariju od 6 mjeseci od dana dostave ponude.

 

Najpovoljniji ponuđač je dužan dostaviti ugovornom organu originale ili ovjerene fotokopije dokumentacije iz člana 45. ZJN-a (na koju se odnose navedne izjave), u roku od 5 dana od dana kada ugovorni organ obavijesti ponuđače o donesenoj odluci. Ovi dokumenti ne smiju biti stariji od tri mjeseca, računajući od dana dostavljanja ponude ugovornom organu. 

 

Ponudu je potrebno dostaviti zaključno sa 07.12.2015. godine do * (vrijeme će nakon podnešenog zahtjeva za učešće biti posebno određeno za svakog ponuđača) časova  na protokol TOPLANA a.d. Banja Luka, adresa  Bulevar Živojina Mišića broj 32. Zahtjev za učešće na pregovorima se može poslati najkadnije do 07.12.2015. do 8,00 časova.

Ponuda će biti otvorena od strane Komisije za javne nabavke dana 07.12.2015. godine  sa početkom u * časova  u prostorijama ugovornog organa, kancelarija br 9.

Ponuđena cijena treba biti izražena u KM (konvertibilna marka) bez PDV-a.

Važenje ponude je 30 dana od dana otvaranja ponude.

O uslovima plaćanja i rokovima isporuke vodiće se pregovori.

Nakon prihvatanja ponude od strane Ugovornog organa zaključiće se ugovor o nabavci mazuta.

 

Kontakt osoba: Dragan Janjić, 051-336-151; meil adresa: dragan.janic@bltoplana.com

 

D I R E K T O R

Dr Mićo Milovanović, dipl.ek, s.r.

 

Dostavljeno:

    1. Naslovu

    2. 02.

    3. arhiva.

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PREUZMI DOKUMENT:

PODIJELI: