Baza podataka Dodjele ugovora sadrži informacije o firmama koje pobjeđuju na javnim nabavkama i pozivima

DODJELE UGOVORA vam odgovaraju na pitanje: “Ko je pobjeđivao na tenderima i po kojim cijenama?”

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 13.08.2015. 15:17

Izgradnja dijela kolektora fekalne kanalizacije u naselju Varoš II, MZ Gračanica

Izvor: Akta.ba, 10.07.2015.

U G O V O R za: Nabavka radova "Izgradnja dijela kolektora fekalne kanalizacije u naselju Varoš II, MZ Gračanica"

 

Zaključen dana 10.07.2015. godine Ugovorne strane:

 

1.      Općina Gračanica, ul. Mula Mustafe Bašeskije, zastupan po Općinskom Načelniku Nusretu Heliću, (ID broj: 4209387060007, PDV broj: 209387060007, Transakcijski račun: 1610250034280041 kod "Raiffeisen Bank" DD BiH, Telefon, broj: 035/700- 805, u daljem tekstu: Investitor)

i

2.      "AMGRAD" DOO Babići, Babići bb, Gračanica, koje zastupa Ahmetović Damir, (ID broj: 4209979400005, PDV broj: 209979400005, Transakcijski račun: 1941049185900143 kod Procredit Bank, Telefon, broj: 035/702-078, u daljem tekstu: Izvođač)

 

PREDMET UGOVORA

 

Član 1.

Predmet ovog ugovora je: Nabavka radova "Izgradnja dijela kolektora fekalne kanalizacije u naselju Varoš II, MZ Gračanica", prema Ponudi, broj: 02-1327 od 12.06.2015. godine, koja je sastavni dio ovog ugovora (Prilog, br. 1 - Predmjer i predračun radova). Količine, vrste i kvalitet radova, materijala i opreme koji su predmet ovog ugovora određeni su tehničko-finansijskom specifikacijom i tehničkom dokumentacijom na temelju kojih se izvode radovi.

 

OBAVEZE INVE STITORA

 

Član 2.

Pored obaveza koje su predviđene važećim propisima, ovim ugovorom Investitor je obavezan:

•                     Uvesti Izvođača u posao, što se potvrđuje upisom u građevinski dnevnik i sačinjavanjem posebnog Protokola, najkasnije pet (5) dana od potpisivanja ugovora;

•                     Osloboditi prostor na kojem će se izvoditi radovi u maksimalno mogućoj mjeri;

•                     Osigurati stručni nadzor nad izvođenjem radova, donošenjem posebnog rješenja/ugovora za nadzorne organe (u daljem tekstu: Nadzorni organ);

 

OBAVEZE IZVOĐAČA

 

Član 3.

Pored obaveza koje su predviđene važećim propisima i ovim ugovorom Izvođač radova je obavezan.

•         Početi sa izvođenjem radova danom uvođenja u posao, što će biti konstatirano upisom u građevinski dnevnik i sačinjavanjem posebnog Protokola;

•         Odrediti posebnim iješenjem odgovornog rukovodioca radova;

•         Izvesti ugovorene radove stručno i kvalitetno prema Ponudi iz člana 1. ugovora, a u skladu sa važećim tehničkim normativima i standardima;

•         Ugraditi kvalitetan materijal i opremu po tehničkom opisu i standardima;

•         Pravovremeno poduzimati sigurnosne mjere sa aspekta PP zaštite i zaštite na radu;

•         Izvršiti svaki eventualni nalog Nadzornog organa u pogledu obustave rada, koji bi mogli ugroziti sigurnost ljudi i objekta;

•          Voditi svu gradilišnu dokumentaciju predviđenu zakonima, tehničkim propisima (građevinski dnevnik, građevinska knjiga i dr.);

•          Izvođač ne smije odstupiti od Projekta i ostale dokumentacije, osim u slučajevima ako Investitor i Nadzorni organ daju pismenu saglasnost;

•          Izvođač je dužan da u toku radova traži od Investitora - Nadzornog organa sva potrebna objašnjenja u pogledu investiciono-tehničke dokumentacije, tehničkih uvjeta, načina izvršavanja ugovorenog posla i eventualne izmjene u ugradnji ugovorenog materij ala;

•          Izvođač je dužan upozoriti Investitora na eventualne pogreške ili nedostatke u Projektu u pogledu sigurnosti i stabilnosti objekta i to prije ili u toku izvođenja radova;

•          Materijal mora odgovarati zahtjevima iz ponude (po opisima iz tenderske dokumentacije), važećim standardima i normativima, odnosno kvalitetu utvrđenom atestom ili propisima, i ne smije biti ispod dozvoljenog kvaliteta. Ako Izvođač po vlastitom nahođenju, bez saglasnosti Investitora, ugradi materijal koji je kvalitativno bolji ili više cijene od ugovorene, nema pravo na posebnu naknadu;

•          Izvođač je dužan da čuva objekat i izvedene radove do uredne primopredaje Investitoru;

•          Pravovremeno poduzimati mjere za sigurnost objekta i radova, opreme i materijala, zaposlenika, prolaznika, saobraćaja susjednih objekata i okoline.

VRIJEDNOST UGOVORA

 

Član 4.

Cijena za: Nabavka radova "Izgradnja dijela kolektora fekalne kanalizacije u naselju Varoš II, MZ Gračanica", bez uključenog PDV-a iznosi: 6.935,53 KM, slovima: (šesthiljadadevetstotridesetpetkonvertibilnihmarakapedesettripfeninga). PDV po stopi od 17% iznosi: 1.179,04 KM, slovima (hiljadustosedamdesetdevetkonvertibilnihmarakačetiripfeninga).

Ukupna vrijednost ugovora sa PDV-om iznosi: 8.114,57 KM, slovima: (osamhiljadastočetrnaestkonvertibilnihmarakapedesetsedampfeninga).

Obračun radova vršit će se na temelju stvarno izvedenih količina i jediničnih cijena iz predmj era i predračuna radova.

Ugovorene jedinične cijene su fiksne i ne mogu se mijenjati ni pod kojim uslovima.

 

OBRAČUN, PLAČANJE I NAČIN PLAĆANJA

 

Član 5.

Izvođač će za naplatu izvršenih radova iz ovog ugovora ispostavljati ovjerene mjesečne privremene situacije, a nakon završetka svih radova ispostavit će okončanu situaciju. Obračun izvedenih radova izvršit će se na temelju ovjerenih količina izvedenih radova u građevinskoj knjizi i ugovorenih jediničnih cijena, po ispostavljenoj situaciji. Nadzorni organ ovjerava ispostavljene sitaucije, odnosno potvrđuje izvršenje radova, uz saglasnost predstavnika Investitora - Voditelja projekta.

Izvođač je dužan, radi plaćanja ovjerenu situacijufakturu predati/dostaviti na adresu: Općina Gračanica, ul. Mula Mustafe Bašeskije br. 1, 75320 Gračanica. Investitor će vršiti plaćanje ugovorene cijene radova, iz člana 4. ovog ugovora, na temelju priznatih i ovjerenih situacija za koje će Izvođač Investitorima ispostaviti fakture kako slijedi: Plaćanje će se vršiti na slijedeći način:

•          30% avans, a ostatak od 70% od ispostavljene fakture prema stupnju gotovosti izvedenih radova. Plaćanje će biti izvršeno u roku od 30 (trideset) dana od datuma primitka fakture, a na temelju dokumentacije koja prati izvođenje, odnosno ispostavljenih ovjerenih situacija Izvođača radova (original);

•          70% od vrijednosti izvršenih radova i isporuka, u roku od 30 (trideset) dana od dostavljanja konačne situacije, a po prethodno izvršenom konačnom obračunu

•          sačinj enom nakon izvršenog internog tehničkog prijema objekta i sačinj avanja zapisnika o primopredaji radova i opreme bez primjedbi.

•          Iznos ukupno izvedenih radova iskazanih u posljednjoj privremenoj situaciji ne može prijeći iznos od 70% vrijednosti ugovorenih radova.

Investitor i Izvođač će pismeno ovlastiti osobe koje će u njihovo ime potpisivati situacije.

Fakture koje nisu ispostavljene u skladu sa članom 107. Pravilnika o primjeni Zakona o PDV bit će vraćene. Rok plaćanja teče od ispostavljanja ispravne fakture.

 

NADZOR

 

Član 6.

Investitor će osigurati stalni stručni nadzor za vrijeme izvođenja radova koji su predmet ovog ugovora.

Izvođač j e dužan da postupa po uputama Nadzornog organa.

Ukoliko ocijeni da se nalozima Nadzornog organa nanosi šteta objektu i samom Investitoru, Izvođač je dužan o tome obavijestiti Investitora pismenim putem, uz istovremeni upis u građevinski dnevnik.

Pri obavljanju nadzora Nadzorni organ dužan je poštovati investiciono-tehničku dokumentaciju, te obaveze Investitora i Izvođača stvorene ovim ugovorom. Ugovorne strane su saglasne sa primjenom „Posebnih uzanci o građenju", osim na prava i obaveze koje su na drugi način regulirane ovim ugovorom.

 

IZVOĐENJE RADOVA

 

Član 7.

Izvođač je dužan osigurati stručno rukovođenje nad izvođenjem radova.

Izvođač je obavezan da na gradilištu uredno i po važećim propisima vodi građevinski dnevnik i građevinsku knjigu.

Izvođač je dužan sve događaje redovno upisivati u građevinski dnevnik, a u građevinsku knjigu ugrađene količine izvedenih radova, koje će Nadzorni organ svakodnevno ovjeravati. Originalnu stranicu iz građevinskog dnevnika Izvođač je obavezan dostaviti predstavniku Investitora (Nadzornom organu) na kraju svakog radnog dana.

Original građevinskog dnevnika dobiva Investitor, a kopiju zadržava Izvođač radova.

Izvođač je obavezan prije nego pristupi ugradnji materijala isti pokazati Nadzornom organu, koji daje pismeno odobrenje za ugradnju kroz građevinski dnevnik.

Izvođač je obavezan u toku izvođenja radova pridržavati se važećih zakona, standarda i normativa iz oblasti građenja.

Izvođač je obavezan upozoriti Investitora/Nadzornog organa na eventualne pogreške ili nedostatke u projektu u pogledu sigurnosti i stabilnosti objekta u toku izvođenja radova.

 

Član 8.

Izvođač ne smije odstupiti od predmjera i predračuna koji su sastavni dio ovog ugovora, osim u slučajevima ako Investitor i Nadzorni organ daju pismenu saglasnost.

 

Član 9.

Nadzorni organ Investitora je obavezan da se o traženim zahtjevima pismeno izjasni i dostavi stav Izvođaču u roku od 3 (tri) dana putem građevinskog dnevnika, u protivnom, duže vrijeme za koje Investitor-Nadzorni organ iznese svoj stav smatrat će se opravdano produženim rokom izvođenja radova.

 

Član 10.

Sav materijal za izvođenje radova iz člana 1. ovog ugovora dužan je osigurati Izvođač. Za materijal koji se prvi put ugrađuje Izvođač je dužan Investitoru dostaviti prospektnu dokumentaciju, kao i Uputstvo o upotrebi na bosanskom jeziku,a prije konačnog obračuna.

 

ROK IZVOĐENJA RADOVA

 

Član 11.

Izvođač se obavezuje da sve radove iz ovog ugovora izvrši stručno i kvalitetno za dvadeset (20) kalendarskih dana od dana uvođenja Izvođača u posao, a prema dinamičkom planu izvođenja radova koji je sastavni dio ovog ugovora, osiguravajući tehnički kontinuitet izvođenja pojedinih faza radova.

Ugovorne strane će vršiti mjesečnu ocjenu dinamike izvođenja radova. Sve bitne činjenice moraju biti registrirane u građevinskom dnevniku. Rok uvođenja u posao je reguliran članom 2. ovog ugovora.

 

VIŠKOVI, NEPREDVIĐENI I NAKNADNI RADOVI

 

Član 12.

Izvođač se obavezuje izvesti viškove radova, kao i nepredviđene i naknadne radove na investicionom objektu iz člana 1. ovog ugovora, koji se pojave u toku građenja, na način predviđen odredbama ovog ugovora.

Viškovi radova, nepredviđeni radovi mogu iznositi do 10% od vrijednosti ovog ugovora, a cijene takvih radova će biti u skladu sa jediničnim cijenama utvrđenim u ugovoru za takve radove ili prosječnim tržišnim cijenama radova (nepredviđeni radovi) za koje u ugovoru nisu utvrđene cijene.

Ugovorne strane će na temelju ponude Izvođača usaglasiti cijene nepredviđenih radova. Viškovi radova, nepredviđeni radovi mogu se izvoditi samo uz odobrenje Investitora i Nadzornog organa. Obaveza je Naručioca (Investitora) i Izvođača radova da (najkasnije) do konačnog obračuna verificiraju viškove i nepredviđene radove na bazi odobrenja za viškovima radova, nepredviđenim radovima.

Viškovi radova, nepredviđeni radovi koji prelaze 10% ne mogu se izvoditi bez prethodno provedene procedure odobravanja skladno ovom članu i provođenja postupka nabavke predviđenog Zakonom o javnim nabavkama BiH.

Ukoliko Izvođač izvede dodatne-naknadne radove bez saglasnosti Investitora, isti terete Izvođača.

 

UGOVORNE KAZNE

 

Član 13.

Ako Izvođač svojom krivnjom ne izvede radove u roku određenom u članu 11. ovog ugovora ili ako izvedeni objekat ne preda na ugovoreni način, dužan je Investitoru platiti ugovorenu kaznu za svaku sedmicu zakašnjenja u iznosu od 0,5% od ukupne vrijednosti iz člana 4. ovog ugovora, s tim što su ugovorne strane saglasne da ukupan iznos ugovorene kazne ne prelazi 5% ugovorene vrijednosti.

RIZIK

 

Član 14.

Izvođač je dužan da čuva izvedene radove do uredne predaje objekta Investitoru. Eventualnu štetu koja nastane u tom razdoblju, a koja nije rezultat više sile, snosi Izvođač. Ukoliko Investitor upotrijebi objekat prije primopredaje i napravi bilo kakvo oštećenje, nema pravo tražiti od Izvođača popravku tih radova bez naknade.

 

PRIMOPREDAJA I KONAČAN OBRAČUN

 

Član 15.

Kada svi radovi iz predmetnog ugovora budu izvedeni, Izvođač je dužan da pripremi i uveže originale obračunskih dokumenata (građevinska knjiga, građevinski dnevnik i dr.), prospektni materijal, ateste, zapisnike o izvršenim kontrolama u toku izvođenja radova i kontrolama kvaliteta materijala, garancijske listove, projekt izvedenog stanja itd., te o tome pismenim putem obavijestiti Investitora i zatražiti primopredaju objekta i konačni obračun izvedenih radova.

Investitor i Izvođač, uz prisustvo Nadzornog organa, dužni su da pristupe internom tehničkom pregledu-primitku odrađenih radova i konačnom obračunu radova u roku od 15 (petnaest) kalendarskih dana nakon dobivanja obavijesti iz prethodnog stava. Primopredaju izvedenih radova izvršit će predstavnici Investitora i Izvođača radova, uz prisustvo Nadzornog organa, nakon izvršenog internog tehničkog prijema i otklanjanja uočenih-evidentiranih nedostataka koji se pojave po Izvještaju internog tehničkog prijema. Nakon završetka radova Izvođač je dužan sa gradilišta ukloniti preostali materijal, opremu i sredstva za rad, i dr., te očistiti gradilište.

Nakon izvršenog internog tehničkog prijema i primopredaje, Investitor je u obavezi da u zakonskom roku izvrši isplatu po konačnom obračunu.

 

GARANTNI ROK ZA KVALITET

 

Član 16.

Izvođač daje garanciju za kvalitet izvedenih radova i ugrađenog materijala u razdoblju od šezdeset (60) mjeseci, a koja počinje teći od dana primopredaje objekta Investitoru/internog tehničkog pregleda.

 

OTKLANJANJE NEDOSTATAKA

 

Član 17.

U toku trajanja garancije za kvalitet izvedenih radova, ugrađenog materijala i opreme, Izvođač će po zahtjevu Investitora, o svom trošku poduzeti mjere popravke, zamjene ili će na drugi način otkloniti uočeni nedostatak.

Izvođač se obavezuje da će otklanjanje nedostataka izvršiti u roku od 5 (pet) kalendarskih dana, a eventualnu zamjenu nastalu u garantnom roku izvesti za 15 (petnaest) kalendarskih dana od dana dobivanja pismene obavijesti od strane Investitora.

Ukoliko se Izvođač ne odazove i otkloni nedostatke po obavijesti Investitora, isti stječe prava bezuslovne naplate garancija, odnosno Investitor je ovlašten da za otklanjanje nedostataka angažira drugu pravnu ili fizičku osobu i da nastalim troškovima tereti Izvođača.

 

RASKID UGOVORA

Član 18.

Investitor može raskinuti ugovor:

•          Ako nadležno tijelo zabrani dalju izgradnju objekta;

•          Ako Izvođač ne izvodi radove prema ugovorenoj dinamici, a zakašnjenje nije posljedica izvanrednih okolnosti;

•          Ako Izvođač izvodi radove nekvalitetno;

•          Ako Izvođač ne izvrši u roku neku od obaveza koje su posebno utvrđene kao obaveza Izvođača po ovom ugovoru;

•          Ako poslije nastanka izvanrednih okolnosti nije moguće nastaviti radove;

•          Ako ne izvrši primopredaju radova-objekta po završetku radova.

U slučaju raskida ugovora zbog neizvršenja ugovorenih obaveza, Investitor će uvesti novog Izvođača za neizvršene radove po ugovoru, a na teret Izvođača s kojim je ugovor raskinut.

 

ZAVRŠNE ODREDBE

 

Član 19.

Ugovorne strane su saglasne da će eventualne sporove iz ovog ugovora rješavati sporazumno, a u slučaju spora nadležan je Općinski Sud u Gračanici.

Ugovorne strane su saglasne da Izvršilac ugovora nema pravo zapošljavati u svrhu izvršenja ugovora fizičke i pravne osobe koje su sudjelovale u pripremi tenderske dokumentacije ili su bile član ili stručna osoba koju je angažirala Komisija za nabavke u postupku koji je prethodio ovom ugovoru, najmanje šest mjeseci po zaključenju ugovora.

 

Član 20.

Ovaj ugovor stupa na snagu danom obostranog potpisivanja.

Ugovorne strane su saglasne da ukoliko Izvođač ne ispuni uslov iz stava 1. ovog člana da će se smatrati da ugovor nije ni zaključen i da je to osnov za protest garancije za ozbiljnost ponude koju je Ponuđač-Izvođač dostavio uz svoju ponudu.

 

Član 21.

Ugovor je sačinjen u 6 istovjetnih primjeraka od kojih su Izvođaču uručena 2 primjerka, a ostale zadržava Investitor.

 

Broj: 02-28-1486-12/2015

 

ZA IZVOĐAČA                                                                                                                             ZA INVESTITORA

"AMGRAD" DOO, Gračanica                                                                                                     OPĆINA GRAČANICA

Damir Ahmetović, direktor                                                                                         Nusret Helić, Općinski načelnik

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: