Baza podataka Dodjele ugovora sadrži informacije o firmama koje pobjeđuju na javnim nabavkama i pozivima

DODJELE UGOVORA vam odgovaraju na pitanje: “Ko je pobjeđivao na tenderima i po kojim cijenama?”

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 13.08.2015. 15:22

Izgradnja dijela primarne fekalne kanalizacije u dijelu naselja Varoš, MZ Gračanica

Izvor: Akta.ba, 22.06.2015.

BOSNA I HERCEGOVINA

FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE

TUZLANSKI KANTON

OPĆINA GRAČANICA

OPĆINSKI NAČELNIK

 

Broj: 02-28-1483-9/201

Gračanica, 22.06.2015. godine

 

Na osnovu člana 70. Zakona o javnim nabavkama ("Sl. glasnik BiH", broj: 39/14) i člana 36. Statuta Općine Gračanica-Prečišćeni tekst ("Sl. glasnik Općine Gračanica", broj:4/09), Općinski Načelnik d o n o s i

 

O D L U K U

o rezultatima postupka javne nabavke

 

"AMGRAD" DOO Babići, kao odabranom ponuđaču čija je ponuda ocijenjena kao najpovoljnija, dodjeljuje se ugovor za nabavku radova "Izgradnja dijela primarne fekalne kanalizacije u dijelu naselja Varoš, MZ Gračanica"

 

O b r a z l o ž e nj e

U opstupku javne nabavke: Nabavka radova "Izgradnja dijela primarne fekalne kanalizacije u dijelu naselja Varoš, MZ Gračanica" proveden je po konkurentskom postupku; evidencijski broj nabavke: 02-28-1483-3/2015; broj obavještenja o nabavci sa Portala javnih nabavki: 720-7-3-5-3-4/15, prijavilo se pet ponuđača što je vidljivo iz Zapisnika sa otvaranja ponuda i to: „GRAMAT" DOO Gračanica, „AMGRAD" DOO Babići, „TRANSPORT I MEHANIZACIJA" DOO Gračanica, „KAMENOLOM DRIJENČA" DOO Malešići i „ROADING" DOO Gračanica.

 

Ponude ponuđača „GRAMAT" DOO Gračanica, „AMGRAD" DOO Babići, „TRANSPORT I MEHANIZACIJA" DOO Gračanica, „KAMENOLOM DRIJENČA" DOO Malešići i „ROADING" DOO Gračanica u potpunosti zadovoljavaju sve formalne i uslove tehničke usklađenosti, odnosno tehnički su prihvatljive i dostavili su sve tražene dokumente.

 

Nakon završenog pregleda formalne i tehničke usklađenosti ponuda, te nakon što su ponuđači „AMGRAD" DOO Babići i „ROADING" DOO Gračanica dostavili pojašnjenje neprirodno niske ponude, ateste i kalkulaciju cijena koje su od strane ponuđača „AMGRAD" DOO Babići prihvatljive, a od ponuđača „ROADING" DOO Gračanica nisu, jer je isti dostavio ateste koji su istekli 2014. godine, te iz tog razloga nisu prihvatljivi i njihova se ponuda isključuje iz dalje procedure (nakon što ih je pregledalo stručno lice i dalo svoje mišljenje da je to pojašnjenje prihvatljivo i nakon što je sa time upoznat i Općinski Načelnik), računskom provjerom utvrđeno je da ponude nemaju aritmetičkih grešaka, odnosno grešaka računske prirode.

 

Ponuda „AMGRAD" DOO Babići ocijenjena je kao najuspješnija-najpovoljnija, jer je za nabavku radova "Izgradnja dijela primarne fekalne kanalizacije u dijelu naselja Varoš, MZ Gračanica", ponuđena najniža cijena u iznosu od 32.749,01 KM bez PDV-a, sa ukuljučenim popustom iznosi 30.833,19 KM bez DV-a (36.074,83 KM sa PDV-om i uracunatim popustom od 1.915,82 KM).

 

Ponude „GRAMAT" DOO Gračanica, „TRANSPORT I MEHANIZACIJA" DOO Gračanica i „KAMENOLOM DRIJENČA" DOO Malešići se odbijaju iz razloga što su ponuđene cijene veće od cijene koju je ponudio „AMGRAD" DOO Babići, a kriterij za dodjelu ugovora je "najniža cijena".

 

Izabrani ponuđač „AMGRAD" DOO Babići obavezan je u roku od 10 (deset) dana od dana dostave Odluke o izboru dostaviti slijedeće dokumente:

 

uvjerenje nadležnog suda kojim dokazuje da u krivičnom postupku nije izrečena pravosnažna presuda kojom je osuđen za krivično djelo učešća u kriminalnoj organizaciji, za korupciju, prevaru ili pranje novca;

uvjerenje nadležnog suda ili organa uprave kod kojeg je registriran kandidat/ponuđač kojim se potvrđuje da nije pod stečajem niti je predmet stečajnog postupka, da nije predmet postupka likvidacije, odnosno da nije u postupku obustavljanja poslovne djelatnosti;

uvjerenja nadležnih institucija kojim se potvrđuje da je kandidat/ponuđač izmirio dospjele obaveze, a koje se odnose na doprinose za penziono i invalidsko osiguranje i zdravstveno osiguranje;

uvjerenja nadležnih institucija da je kandidat/ponuđač izmirio dospjele obaveze u vezi s plaćanjem direktnih i indirektnih poreza.

 

Kao dokaz za ispunjavanje uslova pod c) i d) ove tačke, prihvata se i sporazum ponuđača s nadležnim poreskim institucijama o reprogramiranom, odnosno odgođenom plaćanju obaveza ponuđača po osnovu poreza i doprinosa i indirektnih poreza, uz potvrdu poreskih organa da ponuđač u predviđenoj dinamici izmiruje svoje reprogramirane obaveze. Ponuđač „AMGRAD" DOO Babići čija je ponuda najpovoljnija u skladu sa kriterijumom „najniže cijene" i s kojim će se sklopiti ugovor za predmetne radove, biće u obavezi da dostavi tražene dokumente prije sklapanja ugovora, uz napomenu da datum izdavanja navedenih uvjerenja ne smije biti stariji od tri mjeseca u odnosu na datum dostavljanja ponude.

 

UPUTA O PRAVNOJ ZAŠTITI:

Protiv ove Odluke može se u roku od 10 (deset) dana od dana prijema Odluke izjjaviti žalba. U skladu sa članom 99., stav 1. Zakona o javnim nabavkama, Žalba se izjavljuje ugovornom organu u pisanoj formi direktno, elektronskim putem, ako je elektronsko sredstvo definirano kao način komunikacije u tenderskoj dokumentaciji, ili preporučenom poštanskom pošiljkom.

 

Dostavljeno:

 

"GRAMAT" DOO Gračanica,

„AMGRAD" DOO Babići,

„TRANSPORT I MEHANIZACIJA" DOO Gračanica,

„KAMENOLOM DRIJENČA" DOO Malešići,

"ROADING" DOO Gračanica      

a/a

 

OPĆINSKI NAČELNIK

Nusret Helić

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PREUZMI DOKUMENT:

PODIJELI: