Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 07.07.2017. 08:07

Izvođenje zemljanih radova po projektu Razvoj turističkih kapaciteta ušća Bosne u Savu - izgradnja izletišta Ušće 2015-2016 - I faza

Izvor: Akta.ba, 05.07.2017.

Broj: 04-/17

Datum:05.07.2017. godine

P O Z I V

za dostavljanje ponude u konkurentskom zahtjevu za izvođenje radova

„ Razvoj turističkih kapaciteta ušća Bosne u Savu- izgradnja izletišta Ušće 2015-2016“ - I FAZA

 

U ime Kajak kanu rafting klub „UŠĆE“ Šamac, pozivamo Vas da dostavite ponudu u postupku konkurentskog zahtjeva - „Razvoj turističkih kapaciteta ušća Bosne u Savu-izgradnja izletišta Ušće 2015-2016“ I FAZA, finansiranog od strane Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske.

 Procedura javne nabavke će se obaviti putem konkurentskog zahtjeva na osnovu kriteriujuma najniža cijena tehnički zadovoljavajuće ponude u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama Bosne i Hercegovine (“Službeni glasnik BiH“ broj 39/14 ), podzakonskim aktima koji su doneseni u skladu sa Zakonom.

Rok za dostavljanje ponuda ističe 14.07.2017. godine u 11,00 časova, kada će istog dana u 12,00 časova biti javno otvaranje ponuda u prostorijama sjedišta Kajak kanu rafting klub „UŠĆE“Šamac, u ul. Cara Dušana 11, 76230 Šamac.

Pravo na učestvovanje u predmetnoj nabavci ostvaruje se podnošenjem Zahtjeva za preuzimanje tenderske dokumentacije:

1) lično podnošenje pismenog zahtjeva u prostorijama sjedišta Kajak kanu rafting klub „UŠĆE“ Šamac, ul, Cara Dušana br.11, 76230 Šamac ili

2) slanjem zahtjeva na mail adresu: e-mail: kkrusce.samac@gmail.com

 

1. Predmet nabavke

Predmet javne nabavke su zemljani radovi po projektu „ Razvoj turističkih kapaciteta ušća Bosne u Savu-izgradnja izletišta Ušće 2015-2016“ I faza

1.1 Procijenjena vrijednost predmetne nabavke ukupno iznosi 13.675,22 KM bez uračunatog PDV- a, odnosno do 16.000,00 KM sa uračunatim PDV-om.

 

2. Uslovi za učestvovanje

2.1. Da bi učestvovali u proceduri javnih nabavki ponuđači treba da ispunjavaju sljedeće uslove:

a) Lična sposobnost- član 45. Zakona o javnim nabavka.

1)  Ponuđač dostavlja ovjerenu IZJAVU koja ne može biti starija od 15 dana ovjerena kodnadležnog organa kojom potvrđuje da protiv ponuđača nije podignuta optužnica koja je stupila na pravnu snagu i nije izrečena pravosnažna presuda u krivičnom postupku, kojom se osuđuje za krivično djelo učešća u kriminalnoj organizaciji, za korupciju, prevaru ili pranje novca.

2) Uvjerenje da ponuđač nije pod stečajem niti je predmet proglašenja stečajnog postupka, nije predmet postupka likvidacije niti je u postupku obustavljanja poslovne djelatnosti.

3) Poresko uvjerenje da je poreski obveznik prijavio i izmirio sve dospjele poreze i sporedna poreska davanja i

4) Uvjerenje o izmirenim obavezama po osnovu indirektnih poreza.  Ponuđač koji bude izabran kao najpovoljniji obavezan je dokumentaciju kojima dokazuje ličnu sposonost iz čl. 45 Zakona o javnim nabavka, dostaviti u roku od 5 dana od dana dostavljanja Odluke o izboru najpovoljnijeg ponuđača.

b) Sposobnost za obavljanje profesionalne djelatnosti- član 46. Zakona o javnim nabavkama

 Ponuđač dostavlja:

- aktuelni izvod iz sudskog registra (ne stariji od tri mjeseca)

- kopija Uvjerenja o poreskoj registraciji-ID broj. Ponude ponuđača koji su dostavili pogrešne izjave, dokumentaciju, ili ih nisu nikako dostavili, biće odbačene.

v) Diskvalifikacija po osnovu sukoba interesa ili korupcije-član 52. Zakona o javnim nabavkama.

Ponuđač dostavlja : ovjerenu IZJAVU koja ne može biti starija od 15 dana ovjerena kod nadležnog organa (Obrazac u prilogu) kojom potvrđuje da:

• da nije nudio mito niti učestvovao u bilo kakvim radnjama koje za cilj imaju korupciju u predmetnoj javnoj nabavci,

• da njegova ponuda ne može prouzrokovati sukob interesa u skladu sa važećim propisima o sukobu interesa u Bosni i Hercegovine.

 

 

 Pero Đukić, predsjednik UO udruženja

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: