Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 18.07.2016. 12:42

Javni poziv za predaju prijedloga za investiranje za izradu Programa kapitalnih investicija Grada Tuzla za period 2017.-2021. godina

Izvor: Akta.ba, 18.07.2016.

U skladu sa Memorandumom o razumijevanju potpisanim između Grada Tuzla i Governance Accountability Project, odredbama Odluke o davanju saglasnosti da se pristupi izradi i donošenju propisa o pretpostavkama, načelima i načinu izrade Programa kapitalnih investicija Grada Tuzle (“Službeni glasnik Općine Tuzla” broj 4/05) i Odlukom o načinu i proceduri ažuriranja Programa kapitalnih investicija (“Službeni glasnik Grada Tuzla” broj 5/16), Grad Tuzla objavljuje:

 

J A V N I  P O Z I V

za predaju prijedloga za investiranje 

za izradu Programa kapitalnih investicija Grada Tuzla za period 2017.-2021. godina

 

O PROJEKTU

U saradnji sa Governance Accountability Project (GAP), sponzoriranim od strane Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) i Švedske agencija za koordinaciju međunarodnog razvoja (SIDA), Grad Tuzla pokrenuo je aktivnosti na izradi Programa kapitalnih investicija Grada Tuzla, kao petogodišnjeg plana razvoja grada Tuzla i poboljšanja standarda u sferi upravljanja javnim dobrima grada Tuzla.

Pod pojmom kapitalne investicije podrazumijeva se projekat koji zahtjeva veća finansijska ulaganja i čija realizacija traje duži vremenski period. Kapitalna investicija predstavlja novostvorenu vrijednost koja utiče na poboljšanje društvenog standarda, odnosno ostvaruje javne interese.

 

KRITERIJI

Koordinacijska radna grupa za donošenje propisa o pretpostavkama, načelima i načinu izrade Programa kapitalnih investicija Grada Tuzla odlučivat će isključivo o projektima koji su u skladu sa nadležnostima Grada Tuzla i dugoročnom strategijom razvoja grada Tuzla, te koji ispunjavaju najmanje jedan od slijedećih kriterija:

1. Projekat poboljšava kvalitet života građana.

2. Projekat podstiče zapošljavanje.

3. Projekat podstiče ekonomski razvoj.

4. Projekat podstiče strana ulaganja/investicije.

5. Projekat utiče na razvoj turizma, ekologije, kulture i sporta.

6. Spremnost građana da sopstvenim sredstvima i zalaganjem dijelom učestvuju u realizaciji projekta.

7. Projekat ispunjava očekivanja građana.

8. Značaj projekta za mlade.

9. Teritorijalna obuhvaćenost zajednice projektom (broj stanovnika koji će osjetiti poboljšanje realizacijom projekta).

10. Realizacijom projekta općina ostvaruje nove prihode.

 

MOGUĆI PODNOSIOCI PRIJEDLOGA ZA INVESTIRANJE

Prijedloge za investiranje mogu podnijeti građani pojedinci, udruženja građana i fondacije, mjesne zajednice, poduzetnici, privredna društva, gradske službe za upravu i svi drugi subjekti koji predlože projekat od interesa za veći broj građana.

 

PREUZIMANJE OBRAZACA PRIJEDLOGA ZA INVESTIRANJE

Potencijalni predlagači obrazac prijedloga za investiranje mogu preuzeti na sljedećim adresama:

- u prostorijama pisarnice Grada Tuzle, ul. ZAVNOBiH-a br. 11,

- u prostorijama mjesnih zajednica na području grada Tuzle.

 

PREDAJA PRIJEDLOGA ZA INVESTIRANJE

Prijedlozi za investiranje predaju se u prostorijama pisarnice Grada Tuzla, sa naznakom „za Koordinacijsku radnu grupu za donošenje propisa o pretpostavkama, načelima i načinu izrade Programa kapitalnih investicija Grada Tuzla“.

 

ROK ZA PODNOŠENJE PRIJEDLOGA ZA INVESTIRANJE

Rok za podnošenje prijedloga za investiranje traje počev od narednog dana od dana objavljivanja javnog poziva, odnosno od 19.07.2016. godine, do 01.09.2016. godine.

Koordinacijska radna grupa za donošenje propisa o pretpostavkama, načelima i načinu izrade Programa kapitalnih investicija Grada Tuzla razmatrat će isključivo one prijedloge za investiranje koji budu u cjelosti popunjeni i koji pristignu u navedenom roku.

Za sve dodatne informacije u vezi sa popunjavanjem i predajom prijedloga za investiranje zainteresovani predlagači mogu se obratiti u Službu za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica Grada Tuzle, ul. ZAVNOBIH-a, br. 11, na broj telefona +387 35 307 340.

 

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: