Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 10.06.2017. 09:24

Javni poziv za pretkvalifikaclju za izbor podobnih ponuđača za izvođenje radova na projektu završetka javne infrastrukture u Poslovnoj zoni Ramići-Banja Luka u Banja Luci i uređenju dijela infrastrukture u indsutrijskoj zoni Celpak u Prijedoru

Izvor: Oslobođenje, 10.06.2017.

Catholic Relief Services (CRS)

objavljuje

 

JAVNI POZIV ZA PRETKVALIFIKACIJU

 

za izbor podobnih ponuđača za izvođenje radova na projektu završetka javne infrastrukture u Poslovnoj zoni "Ramići-Banja Luka" u Banja Luci i uređenju dijela infrastrukture u indsutrijskoj zoni "Celpak" u Prijedoru.

 

Radovi na koje se odnosi pretkvalifikacija su:

a) Poslovna zona "Ramići"-Banja Luka:

Lot 1 - Izgradnja saobraćajnica uključujući i asfaltiranje u ukupnoj dužini od 470 m sa kompletnom infrastrukturom u okviru postojeće Poslovne zone "Ramići-Banja Luka", te uređenje i postavljanje opreme radi stavljanja u funkciju "LED" javne rasvjete Poslovne zone.

b) Poslovna zona "Celpak"- Prijedor:

Lot 1 - Izgradnja saobraćajnice u dužini 400 m sa kompletnom infrastrukturom.

Lot 2 - Asfaltiranje i završno uređenje saobraćajnice, te nabavka opreme i stavljanje u funkciju "LED" javne rasvjete na području izgrađene saobraćajnice.

 

Radovi se izvode u okviru projekta "RAST - Restoring Accountability and Supporting Transformation". Pretkvalifikacija ponuđača će se obaviti po osnovu evaluacije tražene dokumentacije o potencijalnim ponuđačima, a pozivi za dostavljanje ponuda za izvođenje radova će biti upućeni samo odabranim pravnim licima ili nosiocima grupa kandidata.

 

Projekat finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), a sufinansiraju Grad Banja Luka i Grad Prijedor. Radovi će se izvoditi u periodu juli - septembar 2017. godine, izuzev Lot 2 u Prijedoru, koji će se prema dinamičkom planu implementacije projekta, ugovoriti odmah, a izvoditi u proljeće 2018. godine.

 

Pravo učešća u javnom pozivu imaju sva pravna lica ili grupe pravnih lica sa definisanim predstavnikom grupe, koji su registrovani u BiH za obavljanje predmetnih djelatnosti i koji zadovoljavaju uslove propisane važećom zakonskom regulativom o građenju, a koji nisu u postupku stečaja ili likvidacije, te ukoliko se protiv istih ne vodi postupak zbog neplaćanja obaveza po osnovu javnih prihoda. U procesu evaluacije će se obraditi i provjeriti prijave kandidata, za odabir podobnih ponuđača, a sve prema pravilima CRS-a.

 

CRS zadržava pravo da naknadnom provjerom referensi, dosadašnjih iskustava u sličnim poslovima, uslo-va trenutnog poslovanja ili analizom dostavljenih dokumenata ne prihvati prijave koje, prema zaključku predstavnika CRS-a, mogu dovesti u pitanje kvalitetnu implementaciju projekta po bilo kom osnovu.

 

Za učešće u pretkvalifikacijskom postupku potrebno je dostaviti prijavu koja sadrži sljedeće:

1. izjavu o dostavljanju prijave na javni poziv s naglašenim predmetnim djelatnostima i aktivnostima za koje je ponuđač, sam ili kao vođa navedene grupe kandidata, zainteresiran i osposobljen

2. izjavu o grupnom nastupanju u procesu pretkvalifikacije, eventualnog davanja ponude ili ugovaranja izvođenja radova, sa ovjerom članova grupe, te definisanim ovlaštenim predstavnikom grupe koji bi bio nosilac preuzetih ugovornih obaveza

3. izvod ili ovjerenu kopiju izvoda iz registra nadležnog registarskog suda, ne stariji od 60 dana

4. kopiju uvjerenja Poreske uprave sa identifikacijskim brojem

5. kopiju svih neophodnih licenci pravnog lica za obavljanje predmetnih djelatnosti (prema Zakonu o uređenju prostora, SI. glasnik RS-a br. 84/02)

6. uvjerenje o izmirenim obavezama iz UlO-a, Poreske uprave i Zdravstvenog socijalnog osiguranja s datumom ne starijim od 01. maja 2017. godine

7. broj, kvalifikaciju i iskustvo zaposlenih, potvrda iz PlO-a s kopijom zadnje uplatnice o plaćenim doprinosima s datumom ne starijim od 01. maja 2017. godine

8. kopije uvjerenja o položenom stručnom ispitu (licenca) za voditelje građenja (u određenim slučajevima dostaviti i ugovore o poslovno-tehničkoj saradnji osoba koje će biti angažovane) i njihove reference

9. referenc-listu pravnih lica za gore navedene vrste radova, sa iznosima realiziranih ugovora, kopijama od strane Investitora ovjerenih specifikacija radova izvršenih ugovora, te datim kontakt osobama investitora, a sve za period od 2012. do 2016. godine (dostaviti kopirane dokumente o završetku ugovora iz oblasti ove vrste poslova u vrijednosti od najmanje po 500,000 KM za pravna lica koja se samostalno prijavljuju na ovaj poziv za sve vrste radova ili najmanje po 100.000,Q0 KM za sva pravna lica koja nastupaju kao grupa ponuđača u okviru svojih oblasti angažmana)

10. spisak opreme i mehanizacije koju posjeduje firma, u zavisnosti od grupe radova za koju se prijavljuje

11. izjavu pravnog lica ili nosioca grupe kandidata o spremnosti potpisivanja ugovora za obavljanje radova na predmetnim aktivnostima bez avansa, uz plaćanja po situacijama za periodično izvedene radove.

 

Prijave se dostavljaju isključivo na adresu: Catholic Relief Services (CRS), Zagrebačka 18/II u Sarajevu i to do 30. 06. 2017. godine do 12.00 sati, kada će prijave biti evidentirane.

 

U slučaju prijave kandidata u formi grupe pravnih lica sa definisanim predstavnikom koji bi bio nosilac ugovornh obaveza za tačke 3,4, 5, 6, 7 i 8, svaki član grupe u okviru jedne prijave dostavlja dokumentaciju kojom pokazuje status pravnog lica u periodu podnošenja prijave.

 

Pojedinačni kandidati, ili zbirno kandidati u grupi, treba da u potpunosti pokažu iskustvo i spremnost za kompletno preuzimanje i izvršavanje obaveza izvođenja svih vrsta predviđenih radova na navedenim mikrolokalitetima. Sve vrste radova koje su predmet pretkvalifikacije potrebno je prikazati kroz dokumente i dostavljene ugovorne specifikacije u okviru zahtjevane tačke 9. na minimum 4 različita ugovora u okviru navedenog perioda.

 

Komisija koju će formirati CRS vršit će ocjenu podobnosti ponuđača za predmet pretkvalifikacije na osnovu dostavljenih dokumenata u okviru prijave, provjere referenci ili saznanja o poslovnosti ponuđača pri izvršavanju dosadašnjih sličnih ugovornih obaveza u navedenim predmetnim aktivnostima, a sve prema uslo-vima donatora i planiranom periodu za izvođenje radova na ovom projektu.

 

CRS zadržava pravo da sve prijave pristigle iza navedenih rokova ne prihvati i smatra neblagovremenima. Prijave dostavljati u zapečaćenim kovertama s naznačenim nazivom i adresom ponuđača i naznakom "PRIJAVA ZA RADOVE NA JAVNOJ INFRASTRUKTURI U BANJA LUCI I PRIJEDORU". Dodatne informacije se mogu dobiti na telefon 033/812-401, faks 033/812-403 ili na email: karlo.holub@crs.org

 

CRS zadržava pravo na uvid, provjeru, te dodatna pojašnjenja u vezi s dostavljenom dokumentacijom. Ponuđači će biti pismeno obaviješteni putem faksa o rezultatima pretkvalifikacije. CRS ne snosi nikakve troškove prijava u postupku pretkvalifikacija, kao ni eventualno u tenderskom procesu pripreme ponuda.

 

NEPOTPUNE I NEBLAGOVREMENO DOSTAVLJENE PRIJAVE NEĆE SE UZETI U RAZMATRANJE ZA EVENTUALNO UGOVARANJE USTUPANJA USLUGA.

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: