Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 25.09.2017. 14:13

Javni poziv za prijavu korisnika projekta ZELENO ZAPOŠLJAVANJE

Izvor: Akta.ba, 15.09.2017.

Projekt je baziran na razvoj i unapređenje poslovnih aktivnosti u sektoru agrobiznisa. Ideja projekta je, da postojeći farmeri (neuposleni) uspostave održiva obiteljska gazdinstva koja će registrirati kao obrte. Stvaranjem i jačanjem infrastrukturne podrške, organiziranom proizvodnjom uz stručni nadzor, osposobljene voditelje obiteljskog gazdinstva, te osigurano tržište, omogućit će se povećanje prihoda, koje je moguće ostvariti kroz primjenu metode mješovite proizvodnje. Ova metoda obuhvata: uzgoj stoke, uzgoj voća i povrća, uzgoj ljekovitog i aromatičnog bilja. Unapređenjem infrastrukturne podrške, klasterizacijom i uključivanjem u postojeće lance vrijednosti, korisnicima projekta je osigurano: proizvod sa višim stupnjem prerade, otkup i sigurno tržište.

Projekt implementira Udruga poduzetnika i poslodavaca Žepče u partnerstvu sa: Razvojna agencija Zavidovići, Općina Zavidovići, Služba za zapošljavanje ZDK - Biro rada Zavidovići, Privredna/Gospodarska komora FBiH, P.U. Centar za edukaciju odraslih, Udruženje poljoprivrednih proizvođača „Agro-Dolina“ Zavidovići, Opšta poljoprivredna zadruga „Agrofarm“ Žepče i Frutti-Funghi“ d.o.o. Projekt “ZELENO ZAPOŠLJAVANJE“, financira EU kroz program „Lokalna partnerstva za zapošljavanje“.

Opći cilj projekta je ojačati horizontalne i vertikalne veze održivog partnerstva aktera iz javnog, privatnog i ne-vladinog sektora, te povećati broj zajedničkih akcija kojima se doprinosi formalnom zaposlenju ugroženih kategorija stanovništva iz ruralnih područja.

Na osnovu utvrđenih kriterija za odabir korisnika, odabrat će se 60 korisnika koji imaju već pokrenute aktivnosti u sektoru poljoprivrede, te potencijal i kapacitet za transformaciju obiteljskog gazdinstva u obrte, a njih 20 će registrirati svoje obrte. Kroz aktivnosti projekta, za odabrane korisnike, predviđeno je: Nabavka sadnog materijala - Matičnjak i Malina; Edukativne radionice (umrežavanje, klasterizacija, uzgoju i prerada ljekovitog i aromatičnog bilja i jagodičastog voća); Osposobljavanje/certificiranje za voditelja obiteljskog gazdinstva (za 20 korisnika koji će registrirati svoje obrte); Nabavka i zajedničko korištenje opreme za obradu nasada, preradu i proizvodnju gotovih proizvoda - Mašinski prsten; Uvezivanje u lance vrijednosti - kooperantski ugovor, zagarantiran otkup proizvodnje Matičnjaka i Maline; Promocija;

 

Ciljana skupina:

- Neuposleni - na evidenciji Biroa rada Zavidovići sa već pokrenutim aktivnostima u poljoprivredi;

 

Obrazac prijave za Javni poziv možete preuzeti u prostorijama:

- Udruge poduzetnika i poslodavaca Žepče (Stjepana Radića bb, 72230 Žepče);

- Razvojna agencija Zavidovići (Radnička 13 (Omladinsko naselje), 72220 Zavidovići);

- Općina Zavidovići (Mehmed-paše Sokolovića bb, 72220 Zavidovići);

- Služba za zapošljavanje ZDK - Biro rada Zavidovići (Patriotske lige blok C, 72220 Zavidovići);

- UPP „AGRO-DOLINA“ Zavidovići (Dolina bb, 72220 Zavidovići);

 

Popunjeni prijavni obrazac možete dostaviti lično (svakim radnim danom od 08:00 do 16:00 sati) ili putem pošte na slijedeće adrese:

1.  Razvojna agencija Zavidovići (Ul. Radnička 13 (Omladinsko naselje), 72220 Zavidovići);

2.  Udruga poduzetnika i poslodavaca Žepče (Ul. Stjepana Radića bb (Poslovni inkubator), 72230 Žepče);

 

Javni poziv za odabir korisnika je objavljen na web stranicama i oglasnim pločama projektnih partnera.

Javni poziv je otvoren od 15.09.2017.

Rok za prijavu - Petak - 29.09.2017. do 16:00 sati.

 

Rezultati Javnog poziva će biti objavljeni na web stranicama i oglasnim pločama projektnih partnera.

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: