Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 20.06.2017. 08:59

Kupovina poslovnog objekta u Banjaluci za smještaj zaposlenih u Središnjem uredu Uprave za indirektno oporezivanje i sjedištu Regionalnog centra Banjaluka

Izvor: Akta.ba, 20.06.2017.

Bosna i Hercegovina

Uprava za indirektno-neizravno oporezivanje

 

Broj: 01-16-12-1263/17

Banja Luka, 15. 06. 2017. godine

 

Na osnovu člana 7. stav 1. Zakona o sistemu indirektnog oporezivanja u Bosni i Hercegovini ("Službeni glasnik BiH" broj: 44/03), članova 24. i 25. Zakona o Upravi za indirektno oporezivanje ("Službeni glasnik BiH", broj: 89/05), Uprava za in­direktno oporezivanje BiH objavljuje

 

JAVNI OGLAS

za prikupljanje ponuda za kupovinu poslovnog objekta u Banjoj Luci za smještaj zaposlenih

u Središnjem uredu Uprave za indirektno oporezivanje i sjedištu Regionalnog centra Banja Luka.

 

1. Predmet javnog oglasa

Predmet javnog oglasa je prikupljanje ponuda za kupovinu poslovnog objekta u Banjoj Luci za smještaj zaposlenih u Središnjem uredu Uprave za indirektno oporezivanje i Regionalnom centru Banja Luka.

Poslovni objekat kao slobodnostojeća građevina-samostalan poslovni objekat, treba da se nalazi na području grada Banja Luka, udaljenosti ne većoj od tri kilometra od sadašnjeg sjedišta Središnjeg ureda UIO u Banjoj Luci, Bana Lazarevića bb.

 

2. Pravo učešća na javnom oglasu

Pravo učešća imaju svi ponuđači koji u vlasništvu i bez tereta posjeduju nekretninu koja je predmet nabavke. Da bi učestvovao u proceduri javnog oglasa, ponuđač treba ispunjavati određene uslove i dostaviti potrebne dokaze pro­pisane tenderskom dokumentacijom.

 

3. Rok za dostavljanje ponuda

Krajnji rok za dostavljanje ponuda po ovom pozivu je 05. 07. 2017. godine, do 12 sati, na protokol Uprave za indirek­tno oporezivanje BiH, Banja Luka, Ul. Bana Lazarevića bb.

 

4. Kriterij za dodjelu ugovora

Ugovor se dodjeljuje kvalifikovanom ponuđaču na osnovu kriterija ekonomski najpovoljnije ponude, uz primjenu slje­dećih potkriterija:

a) ponuđena cijena objekata koji su predmet kupoprodaje: 85 bodova

b) kvalitet gradnje i funkcionalne karakteristike: 15 bodova

 

5. Preuzimanje tenderske dokumentacije

Tenderska dokumentacija se može preuzeti po objavi javnog oglasa u dnevnim novinama "Nezavisne novine", "Glas Srpske" i "Oslobođenje" Upravi za indirektno oporezivanje BiH, Ulica bana Lazarevića bb, Banja Luka, II sprat ili na web sajtu Uprave za indirektno oporezivanje BiH,http://www.uino.gov.ba/

 

6. Podnošenje ponuda

Ponuđač je obavezan propisno kovertiranu i zatvorenu ponudu u originalu dostaviti na protokol Središnjeg ureda UIOBiH, Bana Lazarevića bb, Banja Luka, najkasnije do 05.07. 2017. godine do 12 sati, s naznakom: "Ponuda za kupovinu po­slovnog objekta u Banjoj Luci - ne otvarati - otvara komisija".

Ponuđač je dužan na poleđini koverte naznačiti naziv i adresu dobavljača i broj telefona.

Ponude koje su dostavljene nakon isteka roka određenog za podnošenje ponuda ne razmatraju se i vraćaju se ponuđa­čima neotvorene.

 

7. Otvaranje ponuda

Javno otvaranje ponuda će se održati dana 05. 07. 2017. godine, u 12.15 sati u Upravi za indirektno oporezivanje BiH, Banja Luka, Bana Lazarevića bb, u prostorijama ugovornog organa, sala 226. Dobavljači ili njihovi predstavnici, uz pi­sano ovlaštenje, mogu prisustvovati otvaranju ponuda.

 

8. Ostale odredbe:

Ponude će se smatrati validnim za period od 90 (devedeset) dana od dana podnošenja ponude.

Shodno članu 10. stav 1. tačka e) Zakona o javnim nabavkama Bosne i Hercegovine ("Službeni glasnik BiH", broj: 39/14), na predmetni postupak ne primjenjuju se odredbe navedenog Zakona.

 

DIREKTOR

Dr. Miro Džakula

 

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PREUZMI DOKUMENT:

PODIJELI: