Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 05.04.2016. 07:52

Prodaja montažnih devastiranih čeličnih objekata u obuhvatu Poslovne zone Vatreni mlin u Bosanskoj Krupi

Izvor: Akta.ba, 04.04.2016.

BOSNA I HERCEGOVINA

FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE

UNSKO-SANSKI KANTON

OPĆINA BOSANSKA KRUPA

OPĆINSKI NAČELNIK

Broj:01/N-30-2190/16

Bosanska Krupa, 4.4.2016. godine

 

Na osnovu člana 45. Statuta općine Bosanska Krupa-prečišćen tekst („Službeni glasnik općine Bosanska Krupa“, broj: 8/14), člana 7. Pravilnika o postupku javnog konkursa za raspolaganje nekretninama u vlasništvu Federacije Bosne i Hercegovine, kantona, općina i gradova („Službene novine Federacije Bosne i Hercegovine broj:17/14), i člana 2. Odluke o  načinu i uvjetima prodaje nekretnine u obuhvatu Poslovne zone Vatreni mlin („Službeni glasnik Općine Bosanska Krupa“, broj: 8/15), Općinski načelnik općine Bosanska Krupa, objavljuje:

OGLAS

o prodaji montažnih devastiranih čeličnih objekata u obuhvatu Poslovne zone „Vatreni mlin“

 

PREDMET PRODAJE:

Predmet prodaje su montažni devastirani čelični objekti u obuhvatu Poslovne zone „Vatreni mlin“, vlasništva Općine Bosanska Krupa upisano u ZKU broj: 3 k.o. Bosanska Krupa II, k.č. broj: 1864/1 i to:

- pomoćni objekt površine 44 m², procijenjene mase čelika 6.000 kg

- čelični silosi (5 komada)  prečnika 8 m i visine 22 m, procijenjene mase čelika 125.000 kg

- čelični silosi (4 komada)  prečnika 12 m i visine 16 m, procijenjene mase čelika 104.000 kg.

Početna cijena predmetnih objekata iznosi 74.822,00 KM i ista je utvrđena na osnovu procjene ovlaštenog sudskog vještaka građevinske struke. Tačna količina materijala je također preuzeta iz navedene procjene i ista ne mora u potpunosti odgovarati stvarnim količinama i prodaja će se izvršiti po principu viđeno-kupljeno. Ponuđač preuzima punu odgovornost za osiguranje lica i materijalnih dobara u postupku demontaže, rušenja i transporta predmetnih objekata.

 

USLOVI PRODAJE:

Javna prodaja vršit će se putem podnošenja pismenih ponuda.

Pravo učešća imaju sva pravna i fizička lica, koja prema zakonu mogu sticati pravo vlasništva.

Kao uslov za učešće na oglasu ponuđači su dužni uplatititi kauciju u iznosu 10 % od početne cijene nekretnine.

Plaćanje se vrši na depozitni račun Općine Bosanska Krupa broj: 3380002200041552, otvoren kod Unicredit banke, Filijala Bosanska Krupa, vrsta prihoda 721239.

 

Kao najpovoljnija ponuda smatrat će se ponuda sa najvećom ponuđenom cijenom. U slučaju da su ponude istovjetne, prednost ima ponuda ponuđača koji je ranije predao ponudu. Za ponuđača čija ponuda ne bude određena kao najpovoljnija, uplaćeni iznos kaucije vraća se u roku od 8 (osam) dana od okončanja postupka prodaje.

Ponuđaču koji bude određen kao najpovoljniji, iznos kaucije uračunava se u kupoprodajnu cijenu.

Ukoliko odabrani najpovoljniji ponuđač odustane od ponude ili iz bilo kog razloga ne pristupi zaključenju ugovora o kupoprodaji, gubi pravo na povrat kaucije, a najpovoljnijom ponudom smatrat će se slijedeća ponuda sa najvećom ponuđenom cijenom.

Sa ponuđačem koji ponudi najveću kupoprodajnu cijenu za predmetne nekretnine zaključit će se ugovor u formi notarski obrađene isprave u roku od 30 dana od dana donošenja konačne odluke o izboru najpovoljnijeg ponuđača.

 

ROK I NAČIN PODNOŠENJA PONUDA:

Pismene ponude se podnose u zatvorenoj koverti, sa ličnim podacima i potpisom za fizička lica, te nazivom i sjedištem firme, potpisom ovlaštene osobe za pravna lica sa naznakom KOMISIJA ZA PROVOĐENJE JAVNOG NADMETANJA «NE OTVARAJ».

Rok za podnošenje ponuda je 15 (petnaest) dana od dana objavljivanja Oglasa u dnevnom listu.

Ponude se mogu dostaviti putem pošte ili direktno u Centar za usluge građanima Jedinstvenog općinskog organa uprave Općine Bosanska Krupa, ulica Terzića bb.

Ponuda mora biti izražena u konvertibilnim markama/KM.

Uz ponudu se dostavlja:

1. dokaz o uplaćenoj kauciji,

2. ovjerena kopija CIPS-ove lične karte za fizička lica, te izvod iz sudskog registra za pravna lica (orginal ili ovjerena kopija ne starija od tri mjeseca).

Ponuđač snosi sve troškove pripremanja podnošenja ponude, uplate kaucije kao i sve troškove zaključenja i provođenja ugovora.

 

VRIJEME RAZGLEDANJA:

Predmetni objekti mogu se pogledati svakim radnim danom od ponedjeljka do petka u terminima od 08,00 -15,00 časova.

Kontakt osoba Alija Patković, telefon: 037/471-782.

       

MJESTO I OTVARANJE PONUDA:

Javno otvaranje ponuda izvršit će se 19.4.2016. godine sa početkom u 12,00 sati  u zgradi Jedinstvenog općinskog organa uprave Općine Bosanska Krupa ulica Terzića bb u Bosanskoj Krupi.

Javnom otvaranju ponuda mogu prisustvovati ponuđači ili njihovi punomoćnici uz priloženu punomoć koja mora biti sačinjena u formi nortarski obrađene isprave.

Nepotpune i neblagovremene prijave neće se razmatrati.

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: